Guide Clearwater Beach – perfekt familjesemester

21
12958

Guide Clearwater Beach – nu är vi på rivieran på Floridas västkust med massor av hotell, ett oändligt antal stränder och ingen brist på restauranger eller aktiviteter.

Detta är ett av våra favoritområden på västkusten.
Tillsammans med Sarasota och Fort Myers den destination vi verkligen rekommenderar i denna del av Florida.

©VISIT FLORIDA

Clearwater
haze
16.5 ° C
18 °
14 °
72 %
4.6kmh
0 %
Sat
24 °
Sun
20 °
Mon
19 °
Tue
24 °
Wed
23 °

Guide Clearwater Beach: Härliga stränder längs Mexikanska Golfen

I februari 2019 utnämnde Tripadvisor för tredje gången Clearwater Beach till USA:s bästa strand.

Clearwater Beach är verkligen hemmaplan för Florida.nu.
Det var här Gunnar Hedqwist startade denna svenska online-publikation 2006.
Så lita på att Guide Clearwater Beach håller högsta tänkbara kvalitet.

Clearwater Beach började uppmärksammas som en turistdestination i slutet på nittiotalet.

1999 röstades stranden fram som den bästa stranden runt hela den Mexikanska Golfen. Inget dåligt betyg…

Här är det mycket bada och sola. Hit kommer folk för beachen.
Puderfin sand på den milslånga stranden “mitt i stan”, plus natursköna Caladesi Island en bit norrut och att Clearwater Beach strand söderut fortsätter med ytterligare cirka 30 (!) kilometer kust med fina stränder hela vägen ner till trevliga St Pete Beach och de underbara naturstränderna i Fort De Soto Park.

Detta är sen perfekt familjedestinationen efter några roliga men tröttsamma dagar ”där borta i Orlando”.
Det tar 1,5 timme att köra från (eller till) Orlando.

Ön ligger strax väster om Tampa på Floridas västkust och har broförbindelse till fastlandet. Framförallt via SR 60 (“Gulf to Bay”), men även flera andra broar leder till från strandområdet till delar av Pinellas county och längst i söder finns imponerande broförbindelsen Sunshine Skyway som går till området norr om Bradenton och Sarasota.

Guide Clearwater Beach
©COLIN MILLER/VISIT CLEARWATER

Guide Clearwater Beach: Vattensporter, sportfiske och sightseeing

Nu är det ju inte bara strand och bad, det finns mycket annat att göra här också.
Många vattensporter, fiske och sightseeing.
Du kan hyra motor- och segelbåtar, wave runner eller åka parasail.

Världens största racerbåt finns här och den tar dig ut på en fartfylld tur på öppet vatten. En ännu snabbare men något mindre fartunder finns att prova likväl. Glöm bort att komma torrskodd i land eller med en snygg frisyr i behåll.

Djuphavsfiske finns det också. I marinan hittar du ett antal båtar som går ut varje dag för några timmars fiske. Du kan fiska allt från haj till grouper.

Är du av den mer stillsamma typen kan du välja turer för att titta på vilda delfiner ute i Golfen eller du kan åka på lunch- och middagskryssningar med StarLite Majesty. Piratskeppet ”Pirate Ransdom” är ett måste för alla barnfamiljer.

Vill du hålla dig på torra land så finns det en mycket fin minigolfbana som ligger mitt emot den välkända resorten Shephards. Du kan också hyra cyklar eller scooters.

guide clearwater beach
©VISITDUNEDINFL.COM

Guide Clearwater Beach: Ta färjan till stranden eller Dunedin

Clearwater ferry är numera inte enbart en genväg till stranden. Också ett mycket trevligt sätt att besöka idylliska Dunedin.

Vi har ofta anledning att påpeka hur många olika utflyktsvarianter det finns med Clearwater Beach som utgångspunkt. Dunedin är en av dessa platser. Semesterortens läge på västkustens riviera, utanför Tampa, är perfekt för utflykter i alla väderstreck.

Färjeförbindelsen Clearwater Ferry har i första hand tillkommit för att strandbesökare ska kunna parkera i Clearwater. På fastlandet finns det nämligen gott om parkeringsplatser medan köerna över bron orsakar trafikstopp och möjligheterna att hitta bra parkering ute på ön är begränsade.

Nu har Clearwater Ferry utökat sina linjer med en tur till närliggande Dunedin som är en charmig idyll. Småskalig och perfekt för promenader och shopping. Staden ligger nära Honeymoon Island State Park där man kan ta färjan till Caladesi Island. (Dunedin är också ett utmärkt mål för dig som upptäckt möjligheten att utnyttja Pinellas Trail för cykelturer.)

Clearwater Ferry – från stranden eller fastlandet

Bor man på Clearwater Beach tar man den nya färjan från marinan, följer med på turen till fastlandet och fortsätter norrut till Dunedin. Turen tar cirka 50 minuter.
För den som väljer att parkera i stan så lägger den lilla färjan till intill bron, lät att hitta. Turen därifrån tar cirka en halvtimma.

Färjan Clearwater – Dunedin (The Blue Line) går fredag, lördag och söndag. Reservation rekommenderas.
The Purple Line går dagligen downtown – marinan – North Beach – Island Estates medan The Red Line är en extratur till stranden under helgerna.

Clearwater Beach “USA:s bästa strand” för tredje gången

För tredje gången utnämner Tripadvisors läsare Clearwater Beach till USA:s bästa strand. Tidigare har stranden tagit förstaplatsen på Dr Beach’s topplista, och 2013 blev staden utnämnd till “Best Beach Town in Florida” av USA Today.

Jag är inte förvånad att Tripadvisor ger Clearwater Beach denna utmärklse.
Vi bodde där från 2000 till 2010 och det var just där som idén med Florida.nu föddes. Den växte fram eftersom många svenskar kom till vårt hotell och de hade alltid många frågor. Veckan därpå kom nya gäster – och med samma frågor.

Websidan startades år 2005 men var då bara en liten “local shop” i den stora Internetvärlden.
När jag sedan träffade Peter Suneson så tog websidan fart med stora steg.
Peter kom from mediavärlden och hade jobbat som journalist och redaktör under hela sitt liv.
Peter Suneson är ett erfaret mediaproffs och jobbar mycket personligt med varje läsare som har ett intresse av att resa till Florida. Han har skräddarsytt hundratals, troligen tusentals, personers resplaner här i Florida.

Bäst av allt, du betalar inte ett öre när du använder länkarna från Florida.nu för att beställa hotellrum, hyra bil och köpa biljetter till attraktionerna i Orlando. Vi får då en liten procent från din beställning och på så vis kan vi hålla Florida.nu levande.

Går du till en annan sajt får någon annan procenten – men vad får du i gengäld? Knappast någon skräddarsydd resplan eller tillgång till våra kunskaper om Florida.

Jag har bott här i Florida sedan 2000 och jobbar fortfarande inom turistindustrin.

GUNNAR HEDWIST

LÄS MER: Massor av utflykter från Clearwater Beach

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

21 COMMENTS

Comments are closed.