Home TIPS OM ORLANDO

TIPS OM ORLANDO

Tips om Orlando – allt du behöver veta
om alla aktiviteter i största svenska guiden 

Tips om Orlando, information om staden, omgivningarna, nöjena, bad, utflykter, aktiviteter, attraktioner, restauranger och mycket mer finns samlat i en avdelning som bidrar till att vi vågar kalla oss den största Orlando-guiden på svenska.

Ingenting blev sig likt efter 1971. Många år tidigare hade Walt Disney startat sitt projekt genom att (i hemlighet) köpa upp stora landområden söder om det lilla jordbrukssamhället Orlando.
1971 öppnade Magic Kingdom. Nöjesparken blev starten på en ofantlig expansion. Fler Disney-parker och Universal och Sea World kom till stan och ville vara med i leken.
Expansionen pågår fortfarande. Och i en rasande fart. Det byggs ständigt nya bostadsområden och hotell. Staden växer i rekordfart.

Information om de stora nöjesparkerna, “The Big Eight”, har fått en egen avdelning:

LÄS MER: Disneys, Universals och Sea Worlds parker

Orlandos tre stora parkägare har dessutom fått helt egna sektioner för att du lättare ska hitta rätt.

Här i denna sektion ger vi däremot tips om övriga nöjen i Orlando, hundratals attraktioner av olika storlekar. Från minigolf till vattenparker och en lång rad andra aktiviteter som du med fördel bokar via det tysk-schweiziska företaget GetYourGuide. Vi har märkt att besökare ofta bokar på plats och använder sedan sin e-biljett i mobiltelefonen.

Att det finns hundratals attraktioner, och andra vägar till biljetter kan ni se på sidan om Orlandos aktiviteter.

I denna avdelning presenterar vi också Orlandos nöjesområden utanför parkerna, som Disney Springs, City Walk och International Drive. De bästa platserna för kvällsaktiviteter, för såväl nöjen som restaurangbesök.