Home VÄDER I FLORIDA

VÄDER I FLORIDA

Väder Florida: Sol och bad året
runt – men ändå fyra årstider

Väder Florida – det betyder shorts och sandaler året runt!
Nöjesparkerna i Orlando, Miami Beach, Key West och västkustens stränder får ursäkta.

Väder i Florida är nämligen samtalsämne nummer ett. Allt från soltimmar och badtemperatur till oväder.

Det finns ett viktigt skäl till att Florida.nu ägnar väsentligt utrymme åt väder Florida:
Det är det ni frågar allra mest om.

Klimatet – Florida har årstider och känns ibland långt ifrån tropiskt. Det är ju faktiskt bara allra längst i sydöst, d v s Miami och Florida Keys som kan sägas vara tropiskt, resten av delstaten har ett subtropiskt klimat.

Väderstatistiken – studera det område eller den plats du vill besöka. Där kan du läsa om genomsnittstemperatur, nederbörd, soltimmar med mera för hela året. (Tyvärr utan grafik tills vidare.)

Sommarvädret – inte alls lika regnigt som man kan tro. Inte Thailands-väder.

Oväder – ja, vi bjuder på det också. I värsta fall lurar en orkan utanför kusten. Man ska ha respekt för vädret i Florida, men orkansäsongen ska inte hindra ett besök.

Det mest svårslagna väderrekordet är solsken varje dag i över två år. Faktum är att solen skiner nästan jämnt. Samtidigt är det viktigt att påpeka att Florida har både årstider och klimatzoner, samt – inte minst – att endast sydligaste delan av Florida-halvön klassas som tropiskt klimat.

Trots årstider och en ofrånkomlig vinter är vädret i Florida alltid så “somrigt” att sällan strumpor och långbyxor behövs. En äkta floridian äger knappt ett varmt ytterplagg, desto fler flip-flops…

I centrala Florida, som Orlando, kan det dock vara läge med någon varm tröja när solen gått ner (tycker vi).