Hur mycket regnar det i Florida? Blir det kallt på vintern i Florida? Kan jag räkna med sol i Florida under semestern? 

Sol, temperatur och nederbörd – från nio platser i Florida

Eftersom svaren på ovanstående frågor delvis hänger samman med vilken del av Florida som besöks presenteras väderstatistik från nio olika platser på Florida-halvön.

Platserna representerar dels delstatens mest populära semesterdestinationer, dels finns de här för att ge en geografisk spridning åt alla väderstreck.

väderstatistik i Florida

Väderstatistik i Florida: Temperaturer,
soltimmar och nederbörd för 9 platser

Väderstatistik i Florida, och vi börjar denna sammanställning med Orlando av två skäl:

  • Populäraste resmålet.
  • Lite väderproblematiskt vintertid.

Fortsättningsvis ska vi behandla delstaten Florida moturs, vilket betyder från St Augustine i nordöst, runt kusten, för att avsluta i norr med Panama City Beach.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

   

Väderstatistik i Florida,
en svår fråga, enkla svar

Väderstatistik i Florida: Vädret – denna eviga fråga.
Och den som är svårast att svara på trots att det handlar om The Sunshine State.
Ovanstående statistik förklarar lite utöver vad vi hittills skrivit på Florida.nu om väderläget under året i Florida.
Solsäkert? 
Hur mycket regnar det? Hur varmt är det?
Svåra frågor, enkla svar genom ovanstående information.

Trots att man kan tala om (svenskt) sommarväder under vintern i praktiskt taget hela Florida (utom ibland längst norrut) kan det ibland bli lite småkyligt, framförallt på kvällarna, i delar som många svenskar är intresserade av.
Jag tänker närmast på Orlando. Ta med en tröja!

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Även Miami-området har haft några ganska bistra vintrar under 2000-talet och för inte så länge sedan var det under 10 plusgrader i Key West – synnerligen ovanligt! Annars ska man där allmänt sett kunna räkna med minst 20 grader även på vintern.

Med hjälp av yr.no ser ni all tänkbar väderstatistik i Florida.
Kolla t ex genomsnittstemperaturen för respektive månad men se max- och minimi-temperaturerna mer som kuriosa.
Dessutom ser ni hur mycket det regnar i genomsnitt. Men den statistiken känns lite missvisande. Visst regnar det mycket under sommaren. Oftast rejäla skurar, men de går snabbt över.

PETER SUNESON

   
Booking.com  

ORLANDO – varmast under juli

Orlando av egen erfarenhet: Helt ljuvliga dagar i januari. Sol från en klarblå himmel. Det kan behövas en tröja på kvällarna. För som ni kan se på statistiken blir det lite småkyligt framåt kvällen.
Regnar mest i juli. Varmast i juli. Lägsta temperatur någonsin: -7.

St AUGUSTINE – regnar mest i september

När jag får mina rapporter från andra halvan av Florida.nu (Gunnar, St Augustine) klagar han ibland på att han fryser på vintern.
Mössa på kanske t o m? Kallast i januari. Regnar mest i september.

DAYTONA BEACH – typiskt för östkusten

Daytona Beach får vara med här som riktmärke för kusten i höjd med Orlando. Även här har man haft minusgrader, som värst 1985 med – 9. Som varmast 39, men det är över 30 år sedan.

MIAMI BEACH – temperatursäkert på vintern

I Miami Beach möter oss vintertid en lite högre temperatur än på västkusten. Det har bland annat att göra med att Golfströmmen går närmare kusten här. Fort Lauderdale följer samma vädermönster.

KEY WEST – det mest tropiska väderläget

För några år sedan sedan noterades 8 grader i Key West. Jag trodde inte det var sant! (Men uppenbarligen har det hänt förut, bara fem plusgrader 1981.)
Men lugn, Key West är tropiskt nästan hela året. En kort tid under vintermånaderna ligger medeltemperaturen på nätterna under 20. Men normalt sett, dagtid, ska det vara 22-23 eller mer den tiden på året. Mest regn i september.

FORT MYERS – typiskt för sydväst

Här är det varmast i juli, som på så många andra platser i Florida, också den månaden då det regnar mest. Fort Myers väderläge är typiskt för det sydvästra hörnet och ligger lite högre i temperatur än andra delar av västkusten under vintermånaderna. Det går en klimatgräns här.

SARASOTA – typiskt västkustväder

Det går nästan att sätta likhetstecken med Fort Myers här. Men en klimatgräns gör att det kan skilja någon grad under vinterhalvåret. Varmast också här i juli, men av någon anledning någon gnutta mer regn i augusti jämfört med juli.

CLEARWATER BEACH – alltid över 20 på dagtid

Trots det nordliga läget på västkusten ligger genomsnittstemperaturen på dagtid alltid över 20 grader. Inte en minusgrad så länge vi haft koll på området, dvs i över 20 år.

PANAMA CITY BEACH – toppenväder på sommaren

Panama City Beach får representera norra Florida. Ett riktigt bra område, vädermässigt, att besöka på sommaren. Mitt i vintern håller sig dock temperaturerna ofta under 20 grader. Kallast i januari. Norra Florida når alltså sällan upp till normal svensk sommarnivå under vintern.

   
 
Hyra hus i Florida
 
Booking.com

SENASTE NYTT

MEST LÄST JUST NU