Outlets i Florida – handla billigt, oslagbara priser

5
24849

Outlets i Florida – på vår lista 17 stycken i hela delstaten.
Alltså många skäl att resa till Florida med tomma resväskor, samt se till att ha tillräckligt med plats i hyrbilen för bagaget.
Lågprisshopping är skäl nog för en Florida-semester.
Du handlar billigt, priserna är oslagbara i Florida.

Du hittar outlets överallt i Florida. Gå inte över ån efter vatten, utbud och priser är oftast desamma!
Använd kartorna för att hitta rätt.

Maps and guide to 17 centers for outlet shopping, outlets i Florida, Shopping i Florida, Schnäppchenjagd in Floridas Outlets
©GETTY IMAGES

17 outletcenter i hela Florida – information och adresser

Florida.nu noterar praktiskt taget dagligen det stora svenskintresset för lågprisshopping i Florida.
Vi märker det på frågor via epost, samt på vilka inlägg som är mest populära på vår Facebook-sida.
Inte minst får vi frågor och kommentarer om Sawgrass Mills.

Därför har vi gjort en speciell uppdatering av shopping-informationen beträffande outlets i delstaten.

(17 är alltså siffran som nämns, men vi reserverar oss för att den siffran kanske inte är exakt, samt vet vi att detaljer om dessa center ständigt förändras. Inte minst varierar uppgiften om antalet butiker i respektive outlet, särskilt med tanke på konsekvenser av Covid-19-pandemin.)

Outlets i Florida har rea på märkeskläder

Vad som är specifikt med en ”outlet mall” är att den utgörs av märkesaffärer som säljer ut överskott och udda varor. Ibland kan det vara mindre defekter, men oftast är varorna helt felfria. Dessa ”mall” ligger utanför städerna för att inte direkt konkurrera med vanliga affärer.

Man kan ofta göra mycket bra inköp här. Märkesvaror till mycket låga priser, allt från jeans till porslin. Ofta betalar man 50 procent av ordinarie pris, eller mindre.

Outlets i Florida har rea på märkeskläder

Vad som är specifikt med en ”outlet mall” är att den utgörs av märkesaffärer som säljer ut överskott och udda varor. Ibland kan det vara mindre defekter, men oftast är varorna helt felfria. Dessa ”mall” ligger utanför städerna för att inte direkt konkurrera med vanliga affärer.

Man kan ofta göra mycket bra inköp här. Märkesvaror till mycket låga priser, allt från jeans till porslin. Ofta betalar man 50 procent av ordinarie pris, eller mindre.

MIAMI/FORT LAUDERDALE

Dolphin Mall

Massor av affärer och restauranger. Ligger granne med nyöppnade Ikea Miami, och inte att förväxla med Miami International Mall. Vi befinner oss vid Miami Airport och är egentligen inte speciellt förtjusta i Dolphin Mall. Tveksamt om det är en ”äkta” outlet och ingen tvekan om att priser och utbud är bättre på Sawgrass Mills.

Florida Key Outlet Center

Inte på långa vägar lika stort som många övriga outlets i Florida. Men som en del av Premium Outlets garanteras ett bra utbud. Vi tycker att Florida Key Outlet Center i Florida City är ett utmärkt kvällsnöje för den som är på väg till Florida Keys/Key West. Gör ett besök när ni checkat in på hotellet här.

Sawgrass Mills

För många nästan synonymt med en Fort Lauderdale-semester. Få svenska besökare missar ett besök här. Sawgrass Mills ligger i Sunrise (en förort i västra Fort Lauderdale) med grannar som Ikea och väldiga BB&T-arenan (Florida Panthers hemmaplan).

Det är USA:s sjunde största shoppingcenter, och det allra största som ligger i en enda byggnad – gå inte vilse! (I Florida är det bara Florida Mall i Orlando som är större totalt sett. Florida Mall är dock inget outletcenter.)

Om du inte bor i Fort Lauderdale och söker övernattning intill Sawgrass Mills rekommenderar vi La Quinta-hotellet.

Outlets i Florida: Buss från stranden till Sawgrass Mills

Maps and guide to 17 centers for outlet shopping, Weltklasse-Shopping zu Discountpreisen
©SAWGRASSMILLSSHUTTLE.COM

Vill du inte köra till Sunrise själv, eller valt en Lauderdale-semester utan bil, finns nu en pendelbuss till Sawgrass Mills. Det gäller även om du valt att bo i Miami.

  • Bussen stannar på följande platser: Aventura, Miami, Bal Harbour, Miami Beach, Downtown Miami, South Beach, Fort Lauderdale, Sunny Isles, Hallandale, Surfside.
  • Pris för tur och retur Miami:  $ 30, från Ft Lauderdale $ 25.
  • Du kan betala på bussen, kontant, med Visa, MasterCard eller American Express resecheckar. Du kan också betala online: PayPal, Visa, MasterCard, American Express.
  • Reservation: +1 (954) 858-1039 or toll free +1 (844) I-SHOP-SM(+1 (844) 474-6776) eller via bussföretagets hemsida.

Vi reserverar oss för avvikelser från information om hållplatser och priser, kolla med arrangören vid beställning av bussbiljett.

LÄS MER: Fyndpriser på oväntade ställen i Florida

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

VÄSTKUSTEN

Miromar Outlets

Den större av Fort Myers två outlets.
Går inte att missa intill Interstate 75, alldeles intill Germain-arenan.

Sanibel Outlets

Fort Myers “lilla” outlet (f d Tanger Outlets), som tillhör en amerikansk kedja. Ett 40-tal affärer nära både Fort Myers Beach och Sanibel.

Ellenton Premium Outlets

Utan denna stora outlet vore Ellenton inget annat än en mycket liten prick på kartan. Hit åker man från Sarasota, Bradenton, Tampa och Clearwater för att shoppa billigt. I stort samma utbud som andra Premium-outlets, t ex i närbelägna Orlando. Av alla outlets i Florida en av de absolut bästa.

Tampa Premium Outlets

Sedan 2015 finns Premium Outlets i Tampa vars invånare tidigare rest till Ellenton eller Orlando för lågprisshopping. Beläget i Land O’ Lakes blir avståndet detsamma som till Ellenton för dig som bor i Clearwater Beach. Kör I 275 för att undvika SR 568 som är en helautomatiserad betalväg.

ORLANDO

Orlando International Premium Outlets

Minst lika många affärer som lite längre söderut. Nära Universals och International Drives hotell.

Lake Buena Vista
Factory Stores

Ett bra utbud på en relativt liten outlet. Ligger ganska nära Disney-parkerna och adressen är snarare Kissimmee än Lake Buena Vista.

Orlando Vineland Premium Outlets

Ännu en favorit, delvis tack vare läget nära Disney och andra nöjen. Brett utbud, som på alla Premium Outlets. Trevligt att promenera mellan långt över 100 affärer.

Outlet Marketplace

Ytterligare en Premium-outlet, men här finns endast ett 40-tal affärer som ligger granne med kusinen som vi skriver om här intill.

NORDÖSTRA FLORIDA

St Augustine Premium Outlets

Att det är storfavoriten för undertecknad beror på att besöken varit många under årens lopp och jag vet precis vilka två (möjligen tre) butiker jag ska åka till.

St Augustine Outlets

Bara motorvägen skiljer denna outlet från konkurrenten/grannen.
Här finns till exempel HM.

ÖVRIGA OUTLETS

6060 Collier Blvd, Naples

1751 Palm Beach Lakes Blvd, West Palm Beach

1824 94th Drive, Vero Beach

10562 Emerald Coast Parkway, Destin

5 COMMENTS

  1. […] Att resa till Florida efter corona-krisen kommer bland annat att innebära stora möjligheter att hitta bra kampanjerbjudanden, framförallt beträffande boendet. Ingen räknar med lika höga besökssiffror som normalt. Men alla vill ha ut så mycket som möjligt när besökarna kan återvända, även om det innebär att de behöver sänka sina priser. Det känns dock alldeles för tidigt att boka hotell i Florida just nu. Vi lovar att återkomma med värdefulla tips om detta. På ett lägre plan blir det tveklöst nästan gratis (!) på de redan billiga outlet-varuhusen. […]

Comments are closed.