Home TIPS OM EVERGLADES

TIPS OM EVERGLADES

Tips om Everglades – alligatorer, airboats och indianbyar

Tips om Everglades – The Everglades National Park och områdena runt nationalparken från den svenska Florida-guiden sedan 2006.

Everglades – en kombination av själva nationalparken (Everglades National Park) och övriga Everglades. Området är gigantiskt och sträcker sig från öster till väster i stora delar av södra Florida.

Vi ser Everglades som en “måste-utflykt” oavsett på vilket sätt man gör den. Vi bjuder dig på flera olika alternativ som inspiration till närkontakt med djur och natur. Du kan t o m boka en guidad tur från vår sida med speciella Everglades-aktiviteter.

LÄS MER: Alligatorn är Everglades ingenjör

Förslag att sätta på att-göra-listan i Everglades:
Se en alligator i vilt tillstånd.
Åka airboat.
Besök indianby.
Testa gator-burgare.

Everglades är ofantligt mycket större än enbart nationalparken

Everglades-området är ett vidsträckt område som är långt mycket mer än själva nationalparken.

Everglades tangerar storstadsområden i både öster och väster och når upp till stora sjön Lake Okeechobee (Floridas största sjö, “Lake O”) och sträcker sig ner mot Florida Keys.

Om det finns något som förtjänas att kallas centralort (vilket är lite tveksamt) är det Everglades City. I vilket fall har det funnits anledning att ägna den omgivande regionen Ten Thousand Islands extra stort utrymme.

Slutligen kan man med lite god vilja se Naples som en del av Everglades-området, men staden sorterar egentligen under rubriken Sydvästra Florida.