Lake Okeechobee – boka en dag med abborrfiske

2
2276

Lake Okeechobee är Floridas i särklass största sjö och en av de största sjöarna i hela USA.
Sjön är känd för sitt abborrfiske – boka ditt fiskeäventyr här!

Lake Okeechobee är dessutom ett utmärkt riktmärke för en utflykt, oavsett från vilket håll man kör.

Lake Okeechobee – utflykt, fiske, vandring och symbol för miljökris

Lake Okeechobee, Florida
©VISIT FLORIDA

Lake Okeechobee är en viktig del av Everglades-floden.
Namnet betyder “stort vatten” där oki står för “water”, chubi för “big”.

Gör en utflykt till detta område under semestern i Fort Lauderdale eller Miami Beach.

Detta är utmärka vatten för abborrfiske och under ett sportfiskeäventyr i Lake Okeechobee får du hjälp av en professionell guide och priser som anges är vanligtvis per grupp. Du väljer själv halvdags- eller en heldagsaktivitet.

Som beskrivs i vår avdelning om Everglades har sjön spelat en central historisk roll i södra Florida. Jag ser den idag som själva symbolen för den miljökris Everglades-området befinner sig i.

Sjön är väldigt grund och redan innan stora landområden dikades ut för jordbruksändamål (sockerrörsodlingar) fanns det stora problem med översvämningar.
Mest dramatiskt är de orkaner som för nästan 100 år sedan fick sjön att svämma över och katastroferna medförde tusentals dödsoffer.

Lake Okeechobee – här fiskas abborre

Numera ser vi helt andra konsekvenser. Eftersom Everglades-floden inte kan följa sitt naturliga lopp tar sig vattnet (förgiftat av lantbrukets konstgödsel) ut mot kusterna i både väster och öster och det har medfört att miljöproblematiken kring Everglades fått ytterligare en dimension i form av omfattande algblomning.

Lake Okeechobee är ingen plats man ser från motorvägen.
Däremot ser jag den väldiga sjön som ett utmärkt riktmärke om man väljer de lugna landsvägarna i Floridas inland. Man kan ta sig runt sjön på alla sidor, men det är östra vägen som ger den rätta känslan av sjöns storlek.

Den höga vallen som numera omger hela sjön är bas för både Lake Okeechobee Scenic Trail och Florida National Scenic Trail (den senare är en vandringsled som går från Big Cypress hela vägen till norra Florida).

LÄS MER: Sportfiske på alla nivåer i Florida

LÄS MER: Dubbelutflykt till indianmuseum och träsksafari

2 COMMENTS

Comments are closed.