Key West aktiviteter – rundturer och vattenäventyr

9
4116

Key West aktiviteter är i första hand en blandning av två typer av erbjudanden:

 • Guidade rundturer, vilket rekommenderas med tanke på hur mycket det finns att se.
 • Aktiviteter på, under (och ovan) havet, i vatten som är en kombinationen av Atlanten och Mexikanska Golfen.

Kanske våra Key West-tips kan krydda ditt besök med en extra spännande upplevelse.

Key West aktiviteter på, under och ovan de två haven

Det finns ett område i Florida som bjuder på de bästa dyk- och snorklingsmöjligheter, nämligen Key West och Florida Keys.

Vi gillar när vattensporter kombinerar egen aktivitet med upplevelser av djur och natur. Det leder oss till:

Klicka, sök, välj bland Key West aktiviteter

Klicka på en av aktiviteterna, läs mer.
Sedan kan du se alla arrangemang i området eller välja kategori för att hitta enklare.
Det går självfallet också att lägga till önskat datum

Key West aktiviteter, Actividades en Cayo Hueso
©GET YOUR GUIDE

Conch Tour Train obligatoriskt bland Key West aktiviteter

The Conch Tour Train är en Key West-klassiker. Perfekt som start på besöket att se, och få höra om, massor av sevärdheter. 1,5 timma, sedan vet man vart man tar sig på egen hand.
Det finns också 12-Stop Hop-on Hop-off Tour med Old Town Trolley. Lite dyrare än Conch-tåget, men med möjligheten att se attraktionerna i sin egen takt.

Vi fastnar också för en äventyrstur för hela familjen. Anledningen är att denna aktivitet garanterat ger deltagarna Key West ur ett lite annorlunda perspektiv.
Key West bjuder på Glass Bottom Boat (för den som bekvämt vill studera ett korallrev) och av alla andra äventyr på havet väljer vi en kryssning med nybyggda skonaren America 2.0.

Naturligtvis finns det också kvällsprogram. Men pubrundan tror jag de flesta klarar på egen hand. Anledningen är uppenbar.
Däremot känns spökturen lockande nog att nämna som tips.

För den som vill avstå att köra själv från fastlandet ut till Key West finns en rad olika alternativ från både Fort Lauderdale och Miami. Dessa arrangemang är lätta att hitta om man klickar på en av de övriga aktiviteterna ovan.

Slutligen, det viktigaste i Key West: Ha kul, njut!

PETER SUNESON

Hitta rätt till Key West aktiviteter med utmärkt karta

Key West aktiviteter, Actividades en Cayo Hueso
©FLORIDA WEEKLY/KEY WEST

En ganska liten stad, men man kan ändå gå vilse på gator som ser likadana ut. Med hjälp av ovanstående utmärkta karta (från Florida Weekly/Key West) blir det lättare att hitta till Key West aktiviteter.

Ta först som riktmärke Southernmost Point (1). Raka spåret (Duval Street) till Mallory Square (4) är exakt två kilometer, en promenad på 25-30 minuter.

Centrala Key West från 1 till 13

 1. Southernmost Point, fastlands-USA:s sydligaste punkt med den välkända stenen (uppförd 1983) som talar om vi här är närmare Kuba än Miami.
 2. Conch Tour Train, klassisk och ikoniskt utflyktståg som har rullat på Key Wests gator i över 60 år.
 3. Sloppy Joe’s, mest berömda baren, öppnade 1933. Vi anser dock att Capt Tony’s (den riktiga Hemingway-baren och Floridas äldsta bar) är minst lika intressant.
 4. Mallory Square Sunset Celebration, om något är obligatoriskt så är det att åtminstone en kväll under besöket ta sig till torget/hamnen för att se solnedgången och uppleva myllret av folk och gatuartister.
 5. Truman Little White House. Tack vare USA:s 33:e president Harry S Truman håller sig Conch Republic med sitt eget Vita huset.
 6. Ernest Hemingway Home and Museum. Trots presidenter och andra kändisar är den berömde författaren stadens största personlighet. LÄS MER: Hemingways Key West – här skrevs berömda böcker
 7. The Key West Butterfly & Nature Conservatory. En fantastisk plats som vi ovanligt ofta får anledning att använda på vår Facebook-sida tack vare de trevliga videos de delar med sig av.
 8. Mel Fisher Maritime Museum. Utställning med fynden från spanska galleoner som gick till botten på 1600-talet.
 9. Mile Marker Zero. Här startar US 1. Landsvägen går längs hela USA:s östkust. Slutpunkt Fort Kent, Maine, 2 369 miles norrut, vilket motsvarar cirka 3 800 kilometer. LÄS MER: Mile markers visar vägen i Florida Keys
 10. Key West Express Ferry Terminal. Färjan som erbjuder snabbtransport från Fort Myers Beach och Marco Island. (Kolla en Florida-karta och se att det är en förvånansvärt kort sträcka.)
 11. Audubon House and Garden. Den berömde konstnären och forskaren John James Audubon var den förste att kartlägga alla förekommande fågelarter i USA samt skapa fantastiska konstverk av sina upptäckter.
 12. Key West City Cemetery. Mer intressant än det låter. Värt ett besök även om det inte är spökturen vi nämner längre upp på sidan.
 13. Fort Zachary Taylor State Park and Beach. “Bästa stranden”, säger lokalbefolkningen och området ligger lite “off” så ganska få besökare hittar dit. LÄS MER: Floridas stränder i sydöst 

LÄS MER: Varför så många tuppar i Key West?

LÄS MER: Guiden om staden Key West

LÄS MER: Florida Keys, mer än endast Overseas Highway

9 COMMENTS

Comments are closed.