Florida från rymden – förstå delstatens storlek

1
2212

Florida från rymden – se bilden som ytterligare ett sätt att förstå delstatens storlek. Så här ser halvön ut på en satellitbild. 
En utmärkt illustration av en delstat som är långt mycket mer än en enda semesterdestination.

Florida från rymden, platser florida, Florida aus dem All, Florida from space
©NASA

På satellit-bilden kan vi bara ana en del av norra Florida uppe till vänster, ett område som är nästan lika stort som de delar vi normalt besöker som turister, d v s övriga Florida.

I mitten lyser Orlando upp centrala Florida. En storstad som växer i alla riktningar.

Vi ser mycket tydligt på bilden av Florida från rymden att sydöstra Florida domineras av ett storstadsområde bestående av i första hand Miami med Miami Beach och Fort Lauderdale.

Jämför med det öde, obelysta, gigantiska Everglades-området intill.

Florida från rymden – från smått till stort

Östkusten i övrigt är en mix av småstäder, mycket är bebyggt men det finns också förhållandevis många strandavsnitt utan bebyggelse längs Atlanten. Här kan orter som Daytona Beach, Cocoa Beach och Vero Beach vara bra riktmärken.

På västkusten ser vi motsvarande storstadsområde runt Tampa Bay, där vi hittar favoritplatser som Clearwater Beach och Sarasota. Längre söderut utgör Fort Myers och Naples tillsammans ytterligare en ljust område som syns tydligt från rymdstationen.

Florida Keys och Key West (som vi räknar som en del av sydöstra Florida) är Floridas “svans”, vilket inte syns riktigt på bilden av Florida från rymden.

Vi har skapat denna informationssajt för att hjälpa dig välja rätt inför semestern i Florida eftersom vi vet hur svårt det är att försöka få ett grepp om hela delstaten hemifrån Sverige.

Enkla tips om Florida som tål att upprepas:

Det finns några enkla tips, som vi ofta får anledning att upprepa:

  • Bli inte tids- och avståndsoptimist. Kartan ljuger. Trots motorvägar tar transporterna nästan alltid längre tid än man planerat.
  • Skaffa ett “basläger”, en trevlig plats som ni utgår ifrån. Att checka in och ut på hotell tar onödig tid.
  • Se inte Florida-resan som en semester där man ska besöka så många platser som möjligt. Det låter kanske konstigt, men mycket är sig likt oavsett vilken liten stad man besöker. Detta som en generell regel.

Än en gång: Låt Nasa-experterna (d v s Floridas stolthet på Kennedy Space Center) visa dig rätt genom denna bild av Florida från rymden.

PETER SUNESON

ps. Bilden kommer naturligtvis från NASA. Vill du se fler bilder från rymden, eller om rymden, gå till NASA:s bildsida som är gratis. En ny bild varje dag och du kan även se videos.

LÄS MER: Floridas billigaste flygplatser

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

1 COMMENT

Comments are closed.