Världens första Peppa Pig Theme Park i Florida

0
2561

Peppa Pig Theme Park har öppnat i Florida. En helt egen park intill Legoland i Winter Haven. Temat är den otroligt populära figuren Peppa Pig (Greta Gris i Sverige), en TV-serie som sänds i närmare 200 länder.

Legoland Florida Resort har därmed fått ett tillskott i form av världens första Peppa Pig Theme Park, som riktar sig till samma åldersgrupp som hos grannen. Det finns planer på kombinationsbiljetter.

©ATTRACTIONS MAGAZINE

peppa pig theme park, greta gris
©PEPPAPIGTHEMEPARK.COM

Pegga Pig Theme Park välkommen nyhet för barnfamiljer

Legoland startade smått i f d Cypress Gardens för ungefär tio år sedan. Därefter har parken utökats i etapper. Nya områden, en vattenpark och hotell med Lego-teman intill parkområdet.

Utvecklingen har präglats av genomtänkta ideer och trots den blygsamma starten har Legoland blivit både konkurrent och komplement till Orlandos parkgiganter cirka en timmes bilresa därifrån.

Det tål att upprepas: Högsta betyg till att parken lyckats bevara den natursköna miljön från Florida-klassikern Cypress Gardens.

Peppa Pig Theme Park är en välkommen nyhet för barnfamiljer som väljer att besöka Winter Haven.

Florida har världens första Peppa Pig Theme Park

Peppa Pig/Greta Gris finns som attraktion eller område/land i parker i Storbritannien, Tyskland, Italien, Kina samt på flera platser i USA. Men i Florida är det något helt annat – världens första Peppa Pig Theme Park, en nöjespark som enbart handlar om den tecknade figuren och det som kretsar kring den populära lilla grisen.

Peppa Pig Theme Park är ett samarbete mellan Merlin Entertainments (som driver Legoland Florida Resort) och Hasbro (som ligger bakom varumärket Peppa Pig.

Enligt Travel & Leisure riktar man sig till samma målgrupp, förskoleåldern, som med TV-serien.
“En lekfull introduktion till det allra första besöket i en nöjespark”.

Parken har flera åkattraktioner, interaktiva inslag, lekområden och föreställningar.
En sak är redan säker:
Besökarna hoppar i lerpölar – det som Greta Gris gillar allra mest

Peppa Pig Theme Park har byggts på en del av Legolands stora parkeringsplats.