Home TIPS OM KEY WEST

TIPS OM KEY WEST

Tips om Key West och Florida Keys – party eller lugn och ro

Tips om Key West och Florida Keys med allt om sevärdheter, utflykter, restauranger och mycket mer.

Visst är Key West en plats för fest. Men också en mycket avslappnande miljö som präglas av frigjordhet. Centralpunkt för allting – från var du bor till var du äter och dricker – är huvudgatan Duval Street i Old Key West.

Key West är ingen stranddestination, men det finns flera stränder nära centrum. Man möts i gamla stan av lummiga villagator och en livsstil som är minst sagt “cool”. En äkta “conch” (infödd Key West-invånare) tar dagen som den kommer.

I denna avdelning också tips om övriga Florida Keys, till exempel om mile markers på Overseas Highway (och minst lika många artiklar som om Key West).

Staden är mer turistfälla idag än när vi första gången körde till fastlands-USA:s sydligaste punkt. Det märks framförallt på Mallory Square där man samlas varje dag för att se solnedgången.

…och tips om Florida Keys

Tips 1: Stressa inte, varken på vägen hit eller under tiden här. Overseas Highway tar tid och för resan behövs minst två nätter övernattning. Annars blir det för mycket tid på vägen och svårt uppleva stadens speciella atmosfär.

Tips 2: Boka hotell i mycket god tid.
Det gäller såväl hotellen i Key West som hotell i övriga Florida Keys.