Boka hotell i Key West – gångavstånd till Duval Street

1
8668

Boka hotell i Key West är en snårig djungel. Ta del av vårt personliga urval av de bästa hotellen.
Här vill vi vara i närheten av Duval Street med promenadavstånd till alla nöjen.
Exempel bland favoriterna: Southwinds Motel är ett enkelt budgethotell. El Patio är ett lågprisalternativ. Läsarnas favoriter: Douglas House och Westwinds Inn.

Boka hotell i Key West
©WIKICOMMONS

Boka hotell i Key West i mycket god tid för rätt pris

Att boka hotell i Key West kräver att man är ute i god tid, samt förstått att det är gångavstånd till nöjesgatan Duval Street som gäller.

Ta hjälp av hotellkartan nedan för att orientera dig om detta område.

I Key West vill man helst inte bo vid infarten eller vid flygplatsen. Prisvärda (billigast) hotell i Key West är bokade månader i förväg. Planera Key West-resan på ett tidigt stadium i förberedelsen för en semester i Florida.

Att hitta bra (och prisvärt) hotell i Key West är besvärligare än på andra platser i Florida. Det räcker med ett större arrangemang (som Fantasyfest, en löpartävling, ett sportfiskearrangemang) för att det ska bli fullbokat och att priserna åker i höjden mer än vanligt.

Kom ihåg att hotell i övriga Florida Keys kan vara ett lämpligt alternativ om man är beredd att ta bilen till Key West. Pendla, helt enkelt. Precis som många bofasta gör varje dag på Overseas Highway.

Boka hotell i Key West: Bo nära Duval Street, promenera till alla nöjen

Det finns tre viktiga råd för Key West som resmål:

  1. Planera i tid. Mycket att välja på, lätt att irra runt. Lita på våra råd. Vi berättar sådant som resebyråer inte känner till
  2. Boka i tid. Du vill betala rätt pris och de bästa och mest prisvärda rummen i Key West försvinner först. Framförallt eftersom priserna är höga redan från början.
  3. Bo i rätt del av staden. Studera en karta och sätt fokus på Duval Street och kvarteren där omkring. Till Duval Street ska du alltså ha gångavstånd. Hela gatan är exakt två kilometer, en promenad på ungefär 25 minuter.

Lyckas du inte hitta något boende i Key West inom ovanstående område ska du undvika att ta med hyrbilen till centrum. Det blir bara besvärligt och det enda parkeringsgaraget vi har hittat kan vara fullt.
Ta en taxi, eller varför inte en cykeltaxi. Självklart finns det också cykeluthyrning så att man på egen hand kan ta sig fram, helst på smågatorna.

Slutligen: Lita på att våra tips om att boka hotell i Key West är genomtänkta och tar dig till rätt boende.

GUNNAR HEDQWIST

Boka hotell i Key West

The Marquesa Hotel

En av de senaste hotellnyheterna. Hög klass och typisk Key West-stil på bästa tänkbara läge och det går att förboka parkering. 200 meter till Duval Street och 300 meter till Mile Marker Zero (Overseas Highways slutpunkt).

Boka hotell i Key West

Parrot Key Hotel & Villas

Vi har aldrig gillat hotellområdena långt uppe vid infarten till Key West. Här kompenseras dock avståndet till Old Town med havsutsikten och den lummiga trädgårdsmiljön. Hotellet har genomgått en omfattande renovering på grund av orkanskador.

Boka hotell i Key West

Havana Cabana at Key West

Vi är nu definitivt i “Hotellområde infart Key West”. Mycket hav, men långt till både strand och Old Town. Hotellet hette tidigare The Inn men bytte namn efter orkanrenovering. Räkna med 15 minuters bilresa till Duval Street.

DU BETALAR INGEN EXTRA BOKNINGSAVGIFT HOS FLORIDA.NU!

Rabatt, specialpris hotell FloridaFlorida.nu:s ägare Gunnar Hedqwist har varit hotellägare i Florida och är specialist på hotellmarknaden. Låt någon av Gunnars favoriter bli ditt val, eller sök hotell i Florida via specialerbjudanden från Booking.com.

Hittar du något du gillar – spara länken! Då hjälper du oss att fortsätta ge uppdaterad Florida-information genom att boka via en hotellsida som har vår symbol på sidan. Det kostar nämligen inget extra, samma låga Booking-pris, genom att använda våra hotell-länkar.

Boka hotell i Key West

Southwinds Motel

Vi är mycket glada att detta budgethotell kommit tillbaka i vår sammanställning av bra hotellval i Key West. Nu med namnet Southwinds Motel istället för mer välkända Ocean Breeze Inn.
Räkna inte med någon lyx här. Däremot bra priser på ett fantastiskt läge, två gator från södra delen av Duval Street.

Boka hotell i Key West

The Marker Waterfront

Nu har vi förflyttat oss till norra området av Duval Street, strax intill världsberömda Mallory Square. The Marker, som varit igång sedan 2014, har blivit ett populärt val bland våra besökare och platsar lätt i kategorin favorithotell Key West. Läget är minst sagt spektakulärt, kanske det bästa i hela stan!

Boka hotell i Key West

The Saint Hotel

Souther Cross Hotel har bytt namn till The Saint Hotel Key West och är ytterligare ett hotell på toppenläge, nära nöjeslivet. Det bäddar för ett lyckat besök i Key Wests centrala delar. Hotellet ligger strax intill Mile marker zero, nästan granne med Margaritaville och bara några hundra meter från Hemingway-museet.

Boka hotell i Key West

Pegasus International

Ett “roligt” hotell, om uttrycket tillåts. Gammal härlig art deco-stil på en hörntomt granne med Duval street. Har sett sina bästa dagar, men man får mycket för pengarna på detta 3-stjärniga ställe.

Boka hotell i Key West

Margaritaville

Westin Resort & Marina har blivit Margaritaville Key West Resort. Topphotell på bästa läge i hamnen. Ingen annan plats i Florida passar ju bättre för Margaritaville-konceptet än Key West!

Boka hotell i Key West

Casa Marina Beach

Om vi nu måste välja ett storhotell är valet lätt. Casa Marina är en klassiker. Det räcker att nämna att hotellet drivs av Waldorf Astoria för att förstå att det är lyxigt. Läget är utmärkt nära nöjesgatan Duval Street samt har hotellet en egen strand. Det kan löna sig att hålla utkik efter specialpriser här, dock inte lika vanligt som på lyxhotell i andra delar av Florida.

Boka hotell i Key West

El Patio Motel

Bland det enklaste vi kan hitta i centrala Key West. För dig som söker ett billigt alternativ.

Plustecken för närheten till Smathers Beach.

Boka hotell i Key West

Paradise Inn

Väldigt typiskt Key West-ställe och Simonton Street är (både i norr och söder) en bra gata. Ett par kvarter från Duval Street. Vi gillar att de har en stuga som har plats för sex gäster.

Boka hotell i Key West

Douglas House

Det är så här många vill bo i Key West. Vilket vi fått bevis för – mest bokade hotellet i Key West, och ett av de allra populäraste på hela denna sajt.
Ett riktigt mysigt ställe på ett bra läge som vi själva valt flera gånger under årens lopp. Att de erbjuder fri parkering är utmärkt bonus i en stad med ont om parkeringsmöjligheter.

Boka hotell i Key West

Westwinds Inn

Vi gillar det lite udda läget i norra delen, nära till Mallory Square och hamnen.
Det är vanligare att man som hotellgäst hamnar i andra änden av Duval Street.

Boka hotell i Key West

The Cabana Inn

Nu har vi hamnat på den lilla tvärgatan Applerouth Lane (mellan Duval och Whitehead). I samma kvarter som Margaritaville-restaurangen och på ett av de mest centrala lägena i stan.

Boka hotell i Key West

Southernmost Inn

Budgethotell på bästa strandläge. Jag bor mycket hellre här än med högre standard för samma pris på långt avstånd från Duval Street.

Boka hotell i Key West – skriv till oss, fråga!

  • Tveka inte att fråga! Florida.nu har lång erfarenhet av att förmedla hotell till svenska Florida-resenärer. Boka hotell i Key West är ett ämne vi är mycket bekanta med.
  • Skriv till oss på info@florida.nu om du är det minsta tveksam – det gäller våra hotellfavoriter eller om du hittar något annat boende i Key West som känns bra via Bookings erbjudanden.

LÄS MER: Allt om att boka hotell i Florida, tips och varningar

LÄS MER: Kolla in karta över Key Wests centrum

LÄS MER: Hitta bästa platserna för snorkling

1 COMMENT

Comments are closed.