Hyra bil i Florida: Välj rätt och spara semesterpengar

2
11617

Hyra bil i Florida – det är en del av drömsemestern.
Följ våra råd, läs våra tips och lita på att bästa valet är att använda Rentalcars, världens största onlineportal för hyrbilar.

Florida.nu är mycket nöjda med samarbetet som inleddes 2013 och som fördjupades i början av 2017.
Nöjda är också över 50 000 svenskar som ger engelsmännen betyget 8 på en 10-gradig skala.

Hyra bil i Florida, Rent the best car in Florida, Mietautos in Florida
©GETTY IMAGES

Hyra bil – annars blir det ingen riktig Florida-semester

Utan bil i Florida blir det ingen riktig USA-semester och bäst service får du av Rentalcars – vår partner sedan 2013. Enkel bokning som alltid ger dig en kvalitetsprodukt och det lägsta priset online.

Ändå finns det en del att tänka på. Så kolla våra tips om att hyra bil i Florida, vi vill att du ska få en angenäm upplevelse hela vägen – bokning, betalning, upphämtning, återlämning.

Följ våra hyrbilstips – och du får en härlig Florida-semester!

Genom våra sidor om hyrbilar och trafik får du till exempel följande information om att hyra bil i Florida:

 • Den viktiga försäkringsfrågan – och det faktum att fem viktiga försäkringar är gratis om du bokar via oss är skäl nog att välja Rentalcars.
 • Betalvägarna – här finns det pengar att spara på att göra rätt val.
 • Vägar och trafik – så fungerar det i trafiken i Florida.

Med Rentalcars har du garanterat en bil i Florida från en av de välkända firmorna. Exempel: Hertz, Avis, Alamo, National, Dollar, Budget eller Thrifty. Efter bokningen kan du ändra din reservation ända fram till upphämtningsdagen.

11 viktiga tips om att hyra bil i Florida – läs innan du bokar

 1. Boka hemifrån. Betalt och klart, inga extra kostnader, bara att lämna fram vouchern. Du kommer dock att få visa upp ett kreditkort som säkerhet.
 2. Använd en etablerad firma, de som Rentalcars arbetar med. Finns alldeles för många småskojare i den här branschen.
 3. Jämför priser. Det skiljer mycket mellan samma bilmodeller även bland Rentalcars utbud.
 4. Snåla inte. Bagageutrymmena i amerikanska bilar är inte de bästa och absolut inte anpassade till en barnsfamiljs bagage. Det kostar bara en liten extra slant att åka lite större och bekvämare.
 5. Bara två som reser – unna er att köra nercabbad cabriolet/convertible.
 6. Säg nej till allt extra som hyrbilsagenten försöker sälja. Det du behöver finns i paketet, se nedan. 
 7. Välj den uthyrare som, utifrån din resplan, har bästa avtalet beträffande betalvägar. Det skiljer en hel del, vilket vi redogör på sidan om betalvägar. Lägsta grundpris är alltså inte alltid bäst.
 8. Boka från första dagen. Det blir bara onödiga transporter om du hämtar bilen efter en natts sömn. 
 9. Läs igenom Florida.nu:s avdelning om vägar, trafik och trafikregler i Florida. Det finns en del som inte är som i Sverige.
 10. Tänk på att kolla regler och villkor gällande åldersgränser om du är under 25. Särskilt om du är 21, 20, 19 eller 18 kan du spara pengar på att åka med som passagerare istället för att köra själv (om du ens får hyra).
 11. Bensinpriset är lågt i USA, men det kan skilja ganska mycket mellan bensinstationerna. 

Hyra bil i Florida: Boka i tid för bästa möjliga pris

Till skillnad från hotellbranschen råder det sällan brist på hyrbilar i Florida. Det beror på att efterfrågan är stor, omsättningen likaså. Men det är ändå klokt att boka i god tid, då ökar förutsättningen för bästa möjliga pris.

Alla Floridas flygplatser är numera anpassade för att passa resenärer som ska direkt till hyrbilen. Lite pappersarbete, en kort transport, och man sitter snart bakom ratten.

Hyra bil i Florida, Rent the best car in Florida, Alquilar un coche en Florida
©MIAMI AIRPORT

Enkelt hitta hyrbilen på flygplatserna i Florida

Det är numera enkelt att hitta hyrbilen på flygplatserna i Florida. Den tiden är förbi när man tvingades till långa bussturer ut på industriområden för att hämta hyrbilen.

De firmor som hyrbilsportalen Rentalcars arbetar med finns på själva flygplatsen – en kort promenad eller några minuter med flygplatståg eller shuttlebuss till ett hyrbilscenter strax intill terminalerna.

Denna guide gäller följande flygplatser i Florida: Miami, Fort Lauderdale, Orlando, Tampa och Fort Myers.

Hitta hyrbilen i Miami

Mitt på Miami International Airport ligger supermoderna MIA Rental Car Center. För att hitta till hyrbilen i Miami kan man praktiskt taget gå i sömnen…
Det är mycket enkelt att ta sig dit. Följ skyltarna till “Car rental” och ni kommer till det automatiska tåget, “MIA Mover”, som gratis och på ett par minuter tar er till den stora anläggningen där alla biluthyrare finns under samma tak. Hyrbilarna står parkerade i direkt anslutning till företagens servicediskar.

Vid återlämnandet av hyrbilen, följ skyltarna till “Rental car return” och därefter till den önskade firman.

 • Adress till Rental Car Center i Miami: 3900 NW 27 Street, Miami, FL 33142.

Hitta hyrbilen i Fort Lauderdale

The Rental Car Center på Fort Lauderdale-Hollywood International Airport ligger granne med Terminal 1. Endast passagerare som anländer till denna terminal har gångavstånd direkt till hyrbilarna. Från de övriga terminalerna, 2, 3 och 4, går det bussar. Trots att avståndet är kort är det bästa lösningen, det tar bara några få minuter.

När du ska lämna tillbaka bilen följ skyltarna till Rental Car Center, första byggnaden på vänster sida så fort du kommit in på själva flygplatsområdet.

 • Adress till Fort Lauderdale-Hollywood International Airport: 100 Terminal Drive, Fort Lauderdale, FL 33315

Hitta hyrbilen i Orlando

Orlando International Airport har en A- respektive B-sida, men inget som komplicerar upphämtningen. Hyrbilsföretagen har kontor i direkt anslutning till bagagebanden på bottenplanet på båda sidorna. När pappersarbetet är avklarat är det bara att korsa en väg till parkeringsgaraget där ny personal ser till att du får din hyrbil.

Vid återlämnandet följ skyltarna till ”Car rental return”.

 • Adress till Orlando International Airport: One Jeff Fuqua Boulevard, Orlando, Florida 32827

Hitta hyrbilen i Tampa

Tampa International Airport har sedan 2018 ett nytt Car Rental Center. Det betyder att man tar ett snabbtåg (5 minuter) till hyrbilsfirman och där väntar också den bokade hyrbilen. Car Rental Center finns i samma lokaler som ett nytt parkeringshus.

Vid återlämnandet är det bara att följa skyltarna till ”Rental car return”.

 • Adress till Tampa International Airport: 4100 George J. Bean Parkway, Tampa, FL 33607

Hitta hyrbilen i Fort Myers

Southwest Florida Regional Airport (RSW) är en förhållandevis liten flygplats. Hyrbilskontoren ligger inne i terminalen. Hyrbilarna finns i parkeringsgaraget strax intill. Hyrbilen återlämnas på bottenplanet i samma garage.

 • Adress till RSW: 11000 Terminal Access Road, Fort Myers, Florida 33913

OBS att ovanstående information om att enkelt hitta hyrbilen på flygplatserna gäller enbart de väletablerade hyrbilsfirmor som bokas via Rentalcars. Väljer du en annan leverantör kan det innebära transport med buss till ett industriområde utanför själva flygplatsen.
(Lokala förändringar kan ha tillkommit efter att denna artikel senast uppdaterades.)

Florida utan att hyra bil – fungerar i South Beach och Key West

Alltför ofta får Florida.nu frågor från resenärer som vill besöka utan att hyra bil i Florida. Tanken är god (om budgeten är lite klen), men vi menar att det är dömt att misslyckas i 99 fall av 100.
Allmänna kommunikationer fungerar mycket dåligt (om de ens finns) och i stort sett all transport i Florida handlar om att ta sig fram med bil.

Möjligen kan det fungera om endast Miami Beach ska besökas. Absolut om semestern endast gäller South Beach till exempel. En resa med enbart nöjeslivet i detta område i fokus.
Detsamma gäller om man med flyg (eller möjligen med buss) tar sig till Key West för enbart en party-semester.
Orlando och nöjesparkerna kan tyckas fungera. Vi får många frågor om detta eftersom hotellen skryter med sina shuttle-bussar. Men nej, inte där heller. Det blir för mycket krångel med bussar, och väntetid som går ut över parkbesöken.
Dock med två undantag beträffande Orlando:

 • Enbart semester på Disney World och ingenting utanför själva parkområdet och dess närmaste omgivning är intressant.
 • Samma sak om Orlando-semestern är hundra procent inriktad på sådant som rör sig kring Universal Resort.

Hyra bil i Florida är en del av semesterupplevelsen

Se inte hyrbilen som ett bekymmer. Tvärtom. Att hyra bil i Florida är en del av semesterupplevelsen, möjligheten att “köra amerikanskt” på fantastiska vägar.
Det tål dessutom att påminna om ett par praktiska sanningar:

 • 99 gånger av 100 behöver du en bil för att ta dig närmaste livsmedelsaffär.
 • Florida är inte speciellt promenadvänligt, annat än på stranden och i natur där det erbjuds skugga.
 • Det är fel tänkt att spara en dags bilhyra på att ta en taxi från flygplatsen efter landning. Slöseri med tid nästa dag.
Hyra bil i Florida, Rent the best car in Florida, Alquilar un coche en Florida, Mietautos in Florida
©PIXABAY

Tänk på hyrbilens bagageutrymme – ont om plats för hela familjen

Hyrbilens bagage – vilken hyrbil rymmer alla väskor? Frågan brukar bli aktuell för de flesta som ska hyra bil i Florida.
Amerikanska bilar är visserligen stora (fast inte lika stora som förr…), men tyvärr inte anpassade till en turistande familj med varsin resväska.

Alltför många har hamnat i situationen att hyrbilen inte rymmer hela sällskapets bagage (och då har många planerat att köpa en extra resväska på plats i Florida eftersom lågprisshopping står på schemat).

Lösningen är att tänka större redan hemifrån beträffande att hyra bil i Florida. Står det att normalbilen eller en hyfsat stor SUV bara rymmer tre väskor ska man ta den informationen på allvar om man är fler än tre som ska åka.

Åk bekvämt, utan problem med hyrbilens bagage

Positivt är att hyrbilar är extremt billiga i Florida. Det kostar inte mycket extra att åka mer bekvämt och större och vara säker på att det inte blir några problem med hyrbilens bagage.

Till exempel fick vi en fråga om vilken hyrbil man ska välja för fem vuxna och deras bagage.
Här räcker det tyvärr inte att vara snål med väskorna och titta på en SUV som anger fem personer och fyra väskor. Det blir garanterat trångt och med “fel” typ av väskor blir det omöjligt. Mjuka väskor kan dock hjälpa en del.

Hyrbilsfirmorna mäter volym i bagageutrymmet och även om gruppens fyra väskor hamnar inom gränsen kanske det är hårda väskor och de får inte plats. Så står man där med en dyr  – och helt onödig – uppgradering.

Vilken hyrbil man ska välja? Inte sällan hamnar vi i den klass som kallas “minibuss/7 säten” och resultatet kan bli en Chevrolet Tahoe. I den åker man både bekvämt och säkert.

Hyra bil i Florida har blivit dyrare

Precis som i hela världen har hyrbilspriserna ökat i Florida. Anledningen är densamma som på andra platser: När pandemin slog till valde hyrbilsföretagen att sälja av sina stora, och outnyttjade, bilparker. I Florida handlade det om tiotusentals fordon.
Så när den amerikanska turismen återvände var det ont om hyrbilar (vilket var en ny situation för både uthyrare och kunder). Man är ännu inte ikapp. Därför de höjda priserna. Ytterligare ett skäl att boka via vår hyrbilspartner som lovar sänka sitt pris om du skulle hitta något billigare online.

PETER SUNESON

FAKTA: Rentalcars förmedlar 7 miljoner hyrbilar om året

 • Rentalcars är världens största onlineportal för biluthyrning och förmedlar hyrbilar på 47 000 platser i 167 länder, de arbetar på 40 språk.
 • Genom att jobba med alla de stora uthyrningsbolagen kan de erbjuda låga priser på alla biltyper.
 • Med ett flerspråkigt callcenter som är öppet 7 dagar i veckan kan de hitta de bästa priserna när du vill – överallt.
 • Huvudkontoret finns i Manchester, England, och där arbetar 1 200 personer dygnet runt. Bland personalen givetvis också en grupp svenskar som ser till att du får bästa servicen på ditt eget språk om du behöver hjälp.
 • Rentalcars startade i blygsam skala (under annat namn) 2004 och några år innan Florida.nu kom in i bilden som partner hade de nått över 300 000 bokingar om året. Idag är siffran det dubbla – i månaden! D v s förmedlar Rentalcars otroliga 7 miljoner bilar årligen.
 • Sedan 2010 är Rentalcars en del av Priceline-gruppen där också Booking ingår.

2 COMMENTS

Comments are closed.