5 viktiga försäkringar – alla är gratis hos Rentalcars

1
8389

5 viktiga försäkringar – eftersom den vanligaste frågan inte handlar om bilmodell, storlek på bil eller vilket hyrbilsföretag man ska välja.
Vad våra läsare frågar mest om är tilläggsavtal, sådant som gör bilhyran dyrare.
Det är inte så konstigt eftersom hyrbilsagenterna gärna vill sälja något extra.

Florida.nu anser att grundutbudet – allt som ingår i bokningen via Rentalcars – är fullt tillräckligt och där ingår den viktiga ansvarsförsäkringen (Supplemental Liability Insurance, SLI).
För att understryka ovanstående hämtar vi informationen om dessa 5 viktiga försäkringar direkt från vår hyrbilsförmedlare.

5 viktiga försäkringar: Bilhyrans grundutbud känns
tillräckligt – allra viktigast är ansvarsförsäkringen

Följande 5 viktiga försäkringar är inkluderat i hyrbilspriset i ett exempel vi tagit från Miami Airport:

 • Trafik- och vagnskadereducering
  S k CDW som begränsar förarens betalningsansvar om hyrbilen blir skadad, med förbehåll för villkoren i hyreskontraktet. Istället för den fulla kostnaden är föraren vanligen endast ansvarig för den första delen, som kallas “självrisk”. Detta skydd gäller för alla förare som är auktoriserade att köra hyrbilen. CDW står för “collision damage waiver” och kallas ibland LDW (“loss damage waiver”).
 • Tredjepartsansvar
  Tredjepartsansvar (TPL) täcker förarens betalningsansvar för skador på egendom, detta undantar dock själva bilen. Det täcker även för skador på andra personer, oavsett om de är i hyrbilen eller inte, med förbehåll för villkoren i hyreskontraktet.
 • Stöldskydd
  TP begränsar förarens ansvar för kostnader som uppstår vid stöld av hyrbilen – eller skada som uppstår vid stöld eller stöldförsök – till ett “självrisk”-belopp, med förbehåll för villkoren i hyreskontraktet. Stöldskyddet täcker inte personliga tillhörigheter, men det kan hända att detta täcks av förarens egen rese- eller hemförsäkring.
 • Tilläggsförsäkring för tredjepart
  SLI skyddar föraren mot tredjepartskrav för personskada eller egendomsskada till följd av en olycka, med förbehåll för villkoren i hyreskontraktet. Detta skydd gäller för alla förare som är auktoriserade att köra hyrbilen.
 • Skydd för oförsäkrade förare
  UMP skyddar förarens ansvar för kostnader som uppstår efter en olycka som involverar en oförsäkrad förare, med förbehåll för villkoren i hyreskontraktet. Detta skydd gäller för alla förare som är auktoriserade att köra hyrbilen.
5 viktiga försäkringar, Five important insurances for free, Fünf wichtige Versicherungen
©GETTY IMAGES

Avgifter som alltid är inkluderade hos Rentalcars

När du hyr bil genom Rentalcars – är följande avgifter inkluderade:
•    Flygplatsavgift
•    Homeland Security-avgift
•    Lokala skatter
•    Premiumplatsavgift
•    Obegränsade kilometer.

(Hos vissa hyrbilsföretag ingår också första tanken bränsle, samt slipper man betala för extra förare om dessa är över 25 år.)

Hyra bil i Florida, Rent the best car in Florida, Mietautos in Florida
©GETTY IMAGES

Kostnader – sådant du själv är ansvarig för

Vad som däremot INTE ingår:

 • Rengöringsavgift
  Oberoende av ditt hyreskontrakt kommer du att behöva betala en rengöringsavgift om bilen behöver mer än en standardrengöring för att vara i samma skick som innan den hyrdes, undantaget slitage.
 • Kostnader för körning
  En avgift för ung förare kommer gälla för kunder i åldrarna mellan 21 och 24 – US$ 27.00 per dag, exklusive skatt.
 • Övrigt:
  Kunder är dessutom ansvariga för alla tullavgifter, trängselavgifter, fortkörningsböter, parkeringsböter och trafikböter – och alla samhörande administrationsavgifter.

VIKTIG INFORMATION FRÅN FLORIDA.NU

Alla uppgifter rörande försäkringar och andra villkor har vi hämtat från Rentalcars web-plats. Florida.nu reserverar sig för eventuella fel samt ändringar i villkor, priser, tillgänglighet, lokala skillnader m.m, och är inte heller ansvariga för felaktig information.
Hittar du inte det du söker på Florida.nu, ber vi dig kontakta Rentalcars kundsupport. Uppge då att du vill boka via Florida.nu:s länkar.

Florida.nu har ett avtal med Rentalcars vilket innebär att om du går vidare till dem från Florida.nu och beställer din hyrbil via dem, får Florida.nu en provision.
Det är ett så kallat affiliateavtal som hjälper oss att hålla Florida.nu aktuell och levande.
Om du behöver kontakta Rentalcars uppskattar vi därför om du vill upplysa dem om Florida.nu:s affiliatekod: florida_nu

Ändra din bokning ända fram till dagen före avresan

Genom att boka med Rentalcars får du garanterat en bil från en av de välkända firmorna. Exempel: Hertz, Avis, Alamo, National, Dollar, Budget eller Thrifty.
Efter bokningen kan du ändra din reservation ända fram till upphämtningsdagen.

Till skillnad från hotellbranschen råder det sällan brist på hyrbilar i Florida. Det är ändå klokt att boka i god tid, då ökar förtusättningen för bästa möjliga pris.

Alla Floridas flygplatser är anpassade för att passa resenärer som ska direkt till hyrbilen.

Vi har fått en del frågor om köer. Jo, det finns en viss risk, speciellt om många nappat på en speciell firma som just för tillfället har extra lågt pris.
Men jag har hyrt bil i Florida i över 30 år och det har alltid gått smidigt.
Själva uthyrningskontoret ligger oftast i terminalen och inte sällan hämtar man upp bilen i ett parkeringsgarage bara 50 meter därifrån.

hitta billig hyrbil i Florida
©GETTY IMAGES

5 viktiga försäkringar ingår i bilhyran utan extra kostnad

Extra försäkring för hyrbil i Florida? Helena har, precis som många andra, upptäckt ett erbjudande om extra försäkring för hyrbilen.
Anledningen till extra många frågor i detta ämne är en försäkringsvariant som kallas Rentalcover.

“Rentalcover, är det något som bör bokas till?”

Helena skriver:
“Vad jag förstod skulle allt som behövdes vara med i avtalet med Rentalcars. Är detta extra något som behövs bokas till?”

HELENA

Jan har en liknande fråga:
“Jag ska åka bil Fort Lauderdale – Key West – Fort Pierce under 11 dagar i januari. Behöver man den extra försäkringen som Rentalcars erbjuder? Kostar 80-90 kr per dag. Jag förstår innehållet. Men hur brukar man göra?”

JAN

Hyra bil Florida, info-paket, Extra försäkring för hyrbil i Florida?, 5 viktiga försäkringar
©FLICKR

Erbjuden extraförsäkring känns inte viktig

Längre upp på sidan finns information om exakt vad grundpaketet från Rentalcars innehåller, d v s 5 viktiga försäkringar.
Beträffande försäkringar fnns det ju ingen gräns för hur mycket man kan försäkra sig emot.
Det gäller hemma i Sverige (bostaden, sommarstugan, kunden och katten, barnen, sjukvård, bilen, båten, etc).
Det gäller också när du hyr en bil i Florida.

Högst individuellt hur mycket man vill försäkra sig emot

Jag har nyligen haft anledning att titta på det extrapaket som erbjuds när man bokar med Rentalcars, dels för egen del, dels för frågor våra läsare ställer till Florida.nu. Frågeställningen innehåller ofta formuleringen “nödvändiga försäkringar”, vilket är ett uttryck jag inte vill använda. Jag skriver hellre om de 5 viktiga försäkringar som denna sida handlar om.

Den extraförsäkring som erbjuds känns inte viktig. Jag anser att det grundläggande försäkringsskyddet är fullt tillräckligt, de viktiga försäkringarna ingår i priset. (Att få en skada på däck eller vindruta känns i sammanhanget ganska bagatellartad.)

Hur mycket man vill försäkra sig emot är dock en högst individuell fråga. Vill man gardera sig mot alla eventualiteter finns det ju ingen gräns – men försäkringskostnaden kan då skena iväg och bli lika hög som själva bilen.

PETER SUNESON

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

LÄS MER: Drive in-movie, tidsresa till 50-talet

1 COMMENT

Comments are closed.