Drive-in movies – en tidsresa till 50-talet i Florida

2
2504

Drive-in movies – det är svårt att hitta något mer nostalgiskt 50-talsminne i Florida.
Sju utomhusbiografer finns kvar, i Lakeland, Dade City, Ruskin, Tampa, Ocala, Fort Lauderdale och Palm Springs.
Gör en tidsresa och hitta till 50-talsnostalgin – romantiken eller familjeutflykten – med våra länkar och information från Authentic Florida.

Drive-in movie – nostalgi i Florida för en billig peng

Drive-in movies, florida retro
©DRIVEINMOVIE.COM

Vi lever i en tid då populära filmer streamas på datorer, tablets och telefoner. Så det är ju egentligen ganska anmärkningsvärt att begreppet drive-in movies över huvud taget finns kvar.

Det fanns tusentals i USA en gång tiden. Och fortfarande är några hundra igång.
Sju av dem finns i Florida.

Ta chansen att göra en tidsresa.
Ett billigt nöje dessutom: Fem till sju dollar och då kan man få två filmer på köpet!

Notera att förhållandevis många av utomhusbiograferna i Florida samarbetar med loppmarknader eller liknande verksamheter.

Silver Moon Drive-In Theater

4100 New Tampa Highway

Silver Moon Drive-In Theater i Lakeland (Polk County) firade 2018 70-årsjubileum. Biografen kallades vid premiären “Florida’s newest most modern outdoor theatre”. Silver Moon drive-in movie ligger nära Orlando och är så populär att man bör vara på plats i god tid.

Joy-Lan

16414 U.S. Highway 301

Joy-Lan Drive-In har samma ägare som Silver Moon. Här visas film fem dagar i veckan, en verksamhet som lever kvar trots både en förödande brand och omfattande stormskador. Mindre än timma norr om Tampa, en timma från Disney World.

Drive-in movie
©VISIT FLORIDA

Ruskin Family Drive-In Theater

5011 N. U.S. Highway 41, Ruskin

Öppet sju dagar i veckan på denna familjevänliga Ruskin Family Drive-In Theater, som ligger strax norr om Sarasota. Drivs på samma sätt som när biografen öppnade 1952. Hamburgare och hot dogs och andra snacks lär vara av hög klass här.

Fun-Lan

2302 E. Hillsborough Avenue, Tampa

Fun-Lan Drive-In är ytterligare en av Hillsborough Countys drive-in movies. Denna har tre biodukar och precis som på på övriga platser rekommenderas att man tar med en solstol så man kan sitta bekvämt utanför bilen. Ligger halvvägs mellan Tampa centrum och Busch Gardens.

Drive-in movie
©VISIT FLORIDA

Ocala Drive-In Theater

4850 S. Pine Ave., Ocala

Två gånger har Ocala Drive-In Theater tvingats stänga, 2003 och 2011. Men lever vidare sju dagar i veckan. Vi är en bit norrut, så “boiled peanuts” (typiskt för amerikanska Södern) finns som tilltugg på denna trevliga biograf. Vi ser den som ett utmärkt tillfälle att se en annorlunda del av Florida.

Florida Swap Shop & Drive-In Theater

3291 W. Sunrise Blvd., Fort Lauderdale

Florida Swap Shop & Drive-In Theater var tidigare känd under namnet Thunderbird. Detta är en av världens största drive-in movies och delar sitt utrymme med en enormt stor loppmarknad (över 2 000 försäljare) ett Ferrari-museum, matstånd, en farmers market och nöjesattraktioner. Bara några kilometer från Fort Lauderdale-stranden.

Lake Worth Drive-in and Swap Shop

3438 Lake Worth Road, Palm Springs

Lake Worth Drive-In and Swap Shop är ganska centralt placerad några kilometer söder om West Palm Beach ligger denna biograf som öppnade så sent som 1963.

2 COMMENTS

Comments are closed.