Gatorland – en Florida-klassiker i Orlando sedan 1949

5
2487

Gatorland i Orlando är ett av de bästa exemplen på en äkta “road side attraction” i Florida.

Inte nog med att parken överlevt konkurrens från Disney, Universal med flera storheter, det är en riktigt bra park.

Planera in ett besök här – det är något du inte ångrar!

Gatorland, Orlando
©GATORLAND.COM

Ett bra exempel på en äkta ”road side attraction” i Florida

Långt innan “Disney kom till stan”. D v s tiden före den stora “Orlando-revolutionen”. Då härskade s k road side attractions (som Gatorland) över hela Florida. Det fanns inga motorvägar. Trafiken på de ganska små landsvägarna var långsam och det tog tid att ta sig från norr till söder. Därför fanns det utrymme för allehanda nöjen utmed vägen.

Idag är de flesta borta. Utkonkurrerade av gigantiska Disney och de övriga jättelika temaparkerna. Men det finns några undantag, ett fåtal parker som startade som road side attractions och som överlevt.

Ett av de bästa exemplen på ovanstående är Gatorland som öppnade i Kissimmee redan 1949. Då med namnet Florida Wildlife Institute och ägaren var tvungen att resa till norra USA med en alligator på lastbilsflaket för att skrapa ihop till driften av parken utanför Orlando.
Parken kom att byta namn en ännu en gång, till Snake Village and Alligator Farm, innan den 1954 fick sitt nuvarande namn.

Gatorland kallas “Alligator Capital of The World”

Samma familj som startade företaget för snart 70 år sedan finns bland ägarna idag. Parken har nyligen genomgått en omfattande renovering.

För oss som regelbundet besöker Orlando känns Gatorland som ett trevligt alternativ till alla övriga nöjen. Inte minst för besökare som inte vill, eller kan, besöka naturliga miljöer för att se exotiska djur.
Här finns inte bara alligatorer, också krokodiler (vilka i vilt tillstånd finns i ett litet antal längst ner i söder).

Det är ingen slump att både Bond- och Indiana Jones-filmer spelats in här. Parken kallar sig “Alligator Capital of the World”.

Gatorland kan bokas som enskild attraktion eller kombineras med ett vildmarksäventyr.

LÄS MER: Boka ditt favoritäventyr i Orlando

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Orlando

5 COMMENTS

Comments are closed.