Florida retro – från glass och hotell till drive-in movie

3
1601

Florida retro, eller Florida vintage, finns det massor av.

Det är en del av det vi brukar kalla Old Florida.
En intressant del av delstatens historia och inte sällan kopplat till överlevande s k roadside attractions.

Drive-in movies, florida retro
©DRIVEINMOVIE.COM

När vi skriver om Florida retro har vi grundat denna lista på trevliga bloggen Only In Your States lista med rubriken “12 Retro Places In Florida That Will Take You Back In Time”.

Florida.nu har förstås besökt de flesta och redan skrivit om en del av platserna. Så de länkar du ser nedan går till våra egna sidor.

1. Jaxson’s Ice Cream Parlor

I den tämligen okända strandstaden Dania Beach (mellan Fort Lauderdale och Hollywood Beach) ligger en glassälskares dröm. Denna restaurang som lockar både bofasta och besökande turister öppnade för över 60 år sedan.

2. Mai-Kai Restaurant

En restaurang som vi haft anledning att nämna tidigare. Mai-Kai är en upplevelse i Fort Lauderdale och en av få liknande etablissemang som finns kvar i Florida.

Weeki Wachee Springs, Dagsutflykt från Orlando, Bo billigast i Florida, florida retro
©WEEKIWACHEE.COM

3. Weeki Wachee Springs

Mest klassiska roadside attraktionen. Denna undervattensföreställning borde inte göra någon besviken. Parken hade en kris för några år sedan. Numera blomstrar den igen och sjungande sjöjungfrur får stor uppmärksamhet och gör ofta gästspel på andra platser.

LÄS MER: Se “Den Lilla Sjöjungfrun”

4. Jungle Gardens

En av de äldsta parkerna i Sarasota och en av de allra första vår redaktör besökte under sitt premiärbesök i Florida på 70-talet. Fåglar och reptilshow samt, inte minst, vacker park mitt i stan.

5. Monument of States

Långt före Disney byggdes detta torn i Kissimmee, Orlando. Det består av en sten från varje amerikansk delstat och uppfördes för att hedra offren för Pearl Harbor-attacken 1941.

6. Silver Moon Drive-In Theatre

En av de kvarvarande drive in-biograferna i Florida finns i Lakeland. Silver Moon Drive-In öppnade 1948.

LÄS MER: Gör en tidsresa till 50-talets Florida

7. Gatorland

En av våra favoriter bland de mindre parkerna i Orlando, speciellt efter renoveringen och sedan parken lagt till ett antal aktiviteter utanför själva Gatorland.

LÄS MER: Florida-klassiker öppnade 1949

8. Goofy Golf

Det finns mini golf i massor över hela Florida. Oerhört populärt nöje. Goofy Golf hittar vi i Fort Walton Beach och Panama City Beach i norra Florida.

Angels Diner, florida retro
©VISIT FLORIDA

9. Angel’s Diner

Denna berömda diner i Palatka är faktiskt Floridas äldsta (öppnade 1932). För många är Angel’s Diner ett obligatoriskt stopp vid bron över St John’s River.

LÄS MER: Floridas äldsta diner ligger i Palatka

10. Splitsville

Visserligen inte gammalt, men konceptet är så mycket Florida retro man kan begära. I Florida finns Splitsville i Miami, Tampa och Disneys Springs, Orlando. Vad är mer amerikanskt än en bowlingbana modell 50-tal tillsammans med dito musik och mat?

11. Cabana Bay Beach Resort

Inte heller gammalt. Men med detta storhotell tog Universal ett kliv tillbaka till 50- och 60-talen. Plånboksvänligt boende med en del förmåner för parkbesökaren.

LÄS MER: Universals hotell i Orlando blir allt fler

12. Old Town

Kissimmee’s Old Town var ett nöjescentrum vi verkligen gillade innan hela den trevliga orten drabbades hårt av både USA:s finanskris och konkurrens från International Drive och Disney Springs. Nu är Old Town sakta på väg uppåt igen, delvis tack vare nya ägare till attraktionerna.

3 COMMENTS

Comments are closed.