Universals hotell i fokus – bo bäst och få Universalparkernas express gratis.
Hotellspecialisten 
Gunnar Hedqwist, som ägt flera hotell i Florida, besöker ofta Universal och bor då helst på Royal Pacific (vilket smittat av sig till många av våra svenska läsare).
Låt någon av Gunnars favoriter bli ditt val, eller sök hotell via specialerbjudanden från Booking.com.

Hittar du något du gillar – spara länken!
Rabatt, specialpris hotell FloridaDå hjälper du oss att fortsätta ge uppdaterad Florida-information genom att boka via en hotellsida som har vår symbol på sidan.
Det kostar nämligen inget extra, samma låga Booking-pris genom att använda våra hotell-länkar.

Booking.com  

Universals hotell –  fem hotell med superläge, många fler byggs

Universals hotell i Orlando är just nu fem hotell med superläge intill parkerna: Tre lyxiga storhotell, med alla biljettfördelar.
Plus två jättelika budgethotell.

Dessa hotell är de bästa du kan välja om det är Universal-parkerna som gäller under Orlando-vistelsen.
De riktiga Universal-fantasterna ser alltså till att bo på själva området – med all bonus det innebär. Och alltså extra bonus på de tre lyxhotellen.

Universals parkområde kan inte mäta sig med Disney-området. Varken i storlek eller antal besökare. Däremot är det Universal som – hittills på 2000-talet– svarat för de mest spännande nyheterna, vilket märks i besöksstatistiken.
En enkel slutsats: Harry Potter är ett bättre namn än Musse Pigg för nya generationer Orlando-besökare.

LÄS MER: Boka bästa biljetterna till Orlandos nöjesparker

Universals hotell ligger kloss på de båda parkerna. Bekvämt, helt enkelt. Allra mest bekvämt med de tre ursprungliga: Portofino, Royal Pacific och Hard Rock. Förklaringen är inte bara avståndet, också att man hos dem får gratis biljetter till s k express lanes och kommer in i parkerna extra tidigt. (Hur mycket man kan spara på detta kan du se i avdelningarna Hotell-Tips och Biljett-Tips.)

De tre hotellen är Universals flaggskepp. Lyxiga, och om man följer vårt insidertips, också prisvärda.

  • Hard Rock är rock’n’roll-stuk och det välkända restaurang-, hotell- och kasino-konceptet som finns över hela världen. Hög ljudvolym, vilket vi alltid brukar poängtera när någon ber om tips.
  • Portofino är Italien-inspirerat och en nästan exakt kopia av byn med samma namn på den italienska rivieran. Något har gått fel här, det verkar som om Universal har svårt att fylla rummen. Hotellet känns lite öde.
  • Royal Pacific har på samma sätt ett tema från Stilla havets vackra söderhavsöar, till exempel Bali-inspirerat. Vår storfavorit! Och läsarfavorit! Bland våra Universal-bokningar står detta hotell för över 70 procent.

Tusentals nya hotellrum i Orlando

Cabana Bay Beach Resort är ett budgethotell utan samma stil och komfort som de tre första av Universals hotell. Detta är en ren lågprissatsning, Och i jätteformat – 1 800 rum!
Hotellet har ett retro-tema, 50- och tidigt 60-tal. Strandmiljön känns ganska genomtänkt av tankefabriken bakom satsningen. Men att det är budgetnivå är ganska tydligt om man tar en mer noggrann titt, vilket vi förstås gjort. Trots att hotellet är nytt och fräscht hade Cabana Bay inte funnits med i vårt urval om det inte varit för närheten till Universal.

De tre förstnämnda storhotellen andas ju mer exklusivitet, elegans och är också dyrare.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Senast öppnade storhotellet bland Universals hotell, Universal’s Loews Sapphire Falls Resort, har karibisk atmosfär och cirka 1 000 rum. Hotellet är att likna vid Cabana Bay beträffande standard.
Aventura blir Universals sjätte hotell, 600 rum, öppnar 2018.

Sedan Wet ‘n Wild-parken stängde är det nu klart att det blir hotell där också. Ett eller flera är när detta skrivs oklart. Senaste ryktet är ett gigantiskt hotell med 4 000 rum.

PETER SUNESON

Loews Portofino Bay Hotel at Universal Orlando

Det är meningen att man ska känna sig som i den berömda italienska fiskebyn med samma namn – och känslan infinner sig faktiskt. Senaste rapporterna från Portofino säger dock att hotellet känns öde och det verkar som att Universal har svårt med beläggningen. Trots det ser vi sällan specialerbjudanden här, vilket vi tycker är märkligt.

Hard Rock Hotel at Universal Orlando

Att det finns ett Hard Rock-koncept i Universals regi förvånar inte. Räkna med rock’n’roll, räkna med ljudnivå.
Redaktören är lite bortskämd med betydligt mer kompletta Hard Rock-anläggningar i både Tampa och utanför Fort Lauderdale och Gunnar säger ofta att Hard Rock-hotellet är för bullrigt i hans smak och föredrar Royal Pacific.

Loews Royal Pacific Resort at Universal Orlando

Här har Universal lyckats göra samma bedrift som Disney hade redan från start, ett söderhavshotell.
Elegant och smakfullt. Det absolut bästa av Universal-hotellen.

Universal’s Cabana Bay Beach Resort

Bra att Universal satsar på bredd och volym, samt erbjuder priser som är vettiga.
Det här kan bli en jättesuccé för Universal och en kanonmöjlighet för alla Universal- (inte minst Harry Potter-) fantaster. Men inte alls samma komfort som de tre övriga hotellen och betydligt längre gångavstånd.
OBS! inga genvägar till express-biljetter eller extra tidigt tillträde till parkerna som på de lyxigare hotellen.

Universal’s Loews Sapphire Falls Resort

Det femte storhotellet i Universal-familjen följer modellen från Cabana Bay, dvs har inte samma biljettfördelar som på de tre lyxhotellen. Här möts hotellgästen av karibisk atmosfär i och kring över 1000 hotellrum. Till parkerna kommer man via en luftkonditionerad (!) gångväg, med vattentaxi eller med buss. Hotellet, som ligger mittemellan Royal Pacific och Cabana Bay, öppnade i juli 2016.

Aventura Hotel

Universals sjätte hotell ska vara klart under 2018 och kan redan nu bokas.
LÄS MER: Universal Orlando Aventura Hotel

   
 
“rideways"
 

Skriv till oss, fråga!

  • Tveka inte att fråga! Florida.nu har mångårig erfarenhet av att förmedla hotell till svenska Florida-resenärer.
  • Skriv till oss på info@florida.nu om du är det minsta tveksam – det gäller våra hotellfavoriter eller om du hittar något annat som känns bra via Bookings erbjudanden som du kan se här intill.
   

För bilder på denna (och övriga hotellsidor hos Florida.nu) gäller i första hand ©BOOKING.COM (som är den hotellportal vi valt att arbeta med). I övriga fall är bilderna från hotellets egen hemsida.

Booking.com