Universals hotell – bäst val nära parkerna i Orlando

6
6458

Universals hotell i fokus – bo bäst och, med rätt val, få Universal-parkernas express gratis.

Om vi skulle göra det riktigt enkelt så hade det räckt att presentera ett enda hotell här: Royal Pacific, som är överlägset bäst och faktiskt det mest bokade hotellet i hela Florida (via oss).
Men naturligtvis ger vi dig också alla övriga hotell som tillhör Universal, alla med olika typer av biljett- och entré-fördelar.

Universals hotell, Royal Pacific, Universal, Orlando, Spartips: Universals lyxhotell
©BOOKING.COM

Universals hotell –  åtta hotell med superläge (snart 9?)

Universals hotell i Orlando är just nu åtta hotell med superläge intill parkerna: Tre lyxiga storhotell, med alla biljettfördelar.
Plus flera andra hotell, från jättelika budgethotell till hotell i samma klass som den ursprungliga trion.

Dessa hotell är de bästa du kan välja om det är Universal-parkerna som gäller under Orlando-vistelsen.

De riktiga Universal-fantasterna ser alltså till att bo på själva området – med all bonus det innebär. Och alltså extra bonus på de tre lyxhotellen.

Universals parkområde kan inte mäta sig med Disney-området. Varken i storlek eller antal besökare.
Däremot är det Universal som – hittills på 2000-talet– svarat för de mest spännande nyheterna, vilket märks i besöksstatistiken.

En enkel slutsats: Harry Potter är ett bättre namn än Musse Pigg för nya generationer Orlando-besökare.

Universals hotell ligger kloss på de båda parkerna. Bekvämt, helt enkelt. Allra mest bekvämt med de tre ursprungliga: Portofino, Royal Pacific och Hard Rock. Förklaringen är inte bara avståndet, också att man hos dem får gratis biljetter till s k express lanes och kommer in i parkerna extra tidigt.

De tre hotellen är Universals flaggskepp. Lyxiga, och om man följer vårt insidertips, också prisvärda.

  • Hard Rock är rock’n’roll-stuk och det välkända restaurang-, hotell- och kasino-konceptet som finns över hela världen. Hög ljudvolym, vilket vi alltid brukar poängtera när någon ber om tips.
  • Portofino är Italien-inspirerat och en nästan exakt kopia av byn med samma namn på den italienska rivieran. Något har gått fel här, det verkar som om Universal har svårt att fylla rummen. Hotellet känns lite öde.
  • Royal Pacific har på samma sätt ett tema från Stilla havets vackra söderhavsöar, till exempel Bali-inspirerat. Vår storfavorit! Och läsarfavorit! Bland våra Universal-bokningar står detta hotell för över 70 procent.

Tusentals nya hotellrum i Orlando

Cabana Bay Beach Resort är ett budgethotell utan samma stil och komfort som de tre första av Universals hotell. Detta är en ren lågprissatsning, Och i jätteformat – 1 800 rum!
Hotellet har ett retro-tema, 50- och tidigt 60-tal. Strandmiljön känns ganska genomtänkt av tankefabriken bakom satsningen. Men att det är budgetnivå är ganska tydligt om man tar en mer noggrann titt, vilket vi förstås gjort. Trots att hotellet är nytt och fräscht hade Cabana Bay inte funnits med som favorit om det inte varit för närheten till Universal.

De tre förstnämnda storhotellen andas ju mer exklusivitet, elegans och är också dyrare.

Storhotellet Universal’s Loews Sapphire Falls Resort har karibisk atmosfär och cirka 1 000 rum. Hotellet är att likna vid Cabana Bay beträffande standard.
Aventura Hotel är Universals sjätte hotell. Det har 600 rum.

Wet ‘n Wild-parken ersätts av två hotell. 2 800 rum totalt, första delen av Universal’s Endless Summer är öppet sedan sommaren 2019. Detta är den lilla delen, Surfside Inn & Suites med 750 rum, 2020 öppnade systerhotellet Dockside Inn & Suites (över 2 000 rum!), även detta ett lågprishotell.

Som ni kan se nedan har vi roat oss med att lägga till ett nionde hotell. Vi har ingen aning om Universals planer. Men vet säkert att det blir ett sådant – troligen flera – i anslutning till den nya, fjärde, Universal-parken som har arbetsnamnet Epic Universe.

PETER SUNESON

Fördelar på Universals hotell

Alla hotell har extra tidigt insläpp för sina gäster till The Wizarding World of Harry Potter och Volcano Bay.
Royal Pacific, Hard Rock and Portofino har Unlimited Express Pass gratis.
På de flesta av Universals hotell kan gästerna utnyttja vattentaxi till parkerna.
Undantag är Cabana Bay och Aventura, där man istället har egna gångstigar till Volcano Bay.

Som gäst på något av Universals hotell har man tillgång till alla service på de övriga hotellen inom Universal Orlando Resort, som pooler och restauranger.

Budgethotell Orlando,

Loews Portofino Bay Hotel at Universal Orlando

Det är meningen att man ska känna sig som i den berömda italienska fiskebyn med samma namn – och känslan infinner sig faktiskt. Senaste rapporterna från Portofino säger dock att hotellet känns öde och det verkar som att Universal har svårt med beläggningen. Trots det ser vi sällan specialerbjudanden här, vilket vi tycker är märkligt.

Universals hotell,

Hard Rock Hotel at Universal Orlando

Att det finns ett Hard Rock-koncept i Universals regi förvånar inte. Räkna med rock’n’roll, räkna med ljudnivå.
Redaktören är lite bortskämd med betydligt mer kompletta Hard Rock-anläggningar i både Tampa och utanför Fort Lauderdale och Gunnar säger ofta att Hard Rock-hotellet är för bullrigt i hans smak och föredrar Royal Pacific.

Universals hotell,

Loews Royal Pacific Resort at Universal Orlando

Här har Universal lyckats göra samma bedrift som Disney hade redan från start, ett söderhavshotell.
Elegant och smakfullt. Det absolut bästa av Universal-hotellen.

LÄS MER: Royal Pacific är storfavorit

DU BETALAR INGEN EXTRA BOKNINGSAVGIFT HOS FLORIDA.NU!

Om Florida.nuHotellexperten Gunnar Hedqwist, som ägt hotell i Florida, besöker ofta Universals båda parker och bor då på Royal Pacific (vilket smittat av sig till många av våra svenska läsare).
Här presenterar han också övriga Universalhotell.
Spara länken om du hittar det Universal-hotell du föredrar för att hjälpa Florida.nu ge uppdaterad Florida-information. Boka genom att boka via en hotellsida som har vår symbol på sidan eftersom det inte kostar extra via oss. Samma låga Booking-pris genom att använda våra hotell-länkar.

Universals hotell, florida retro

Universal’s Cabana
Bay Beach Resort

Bra att Universal satsar på bredd och volym, samt erbjuder priser som är vettiga.
Det här kan bli en jättesuccé för Universal och en kanonmöjlighet för alla Universal- (inte minst Harry Potter-) fantaster. Men inte alls samma komfort som de tre övriga hotellen och betydligt längre gångavstånd.

Universals hotell,

Universal’s Loews
Sapphire Falls Resort

Det femte storhotellet i Universal-familjen följer modellen från Cabana Bay, dvs har inte samma biljettfördelar som på de tre lyxhotellen. Här möts hotellgästen av karibisk atmosfär i och kring över 1000 hotellrum. Till parkerna kommer man via en luftkonditionerad (!) gångväg, med vattentaxi eller med buss. Hotellet, som ligger mittemellan Royal Pacific och Cabana Bay, öppnade i juli 2016.

Universals hotell

Universal Orlando
Aventura Hotel

Universals sjätte hotell, som stod klart i augusti 2018, präglas av enkelhet. Vi gillar närheten till Volcano Bay. Men det gäller att köpa rätt typ av biljett hos Official Ticket Center för att få tillgång till Orlandos nyaste vattenpark.

LÄS MER: Universal Orlando Aventura Hotel

Skriv till oss, fråga!

  • Tveka inte att fråga! Florida.nu har mångårig erfarenhet av hotellen inom Universal-familjen.
  • Skriv till oss på info@florida.nu om du är det minsta tveksam vid ditt val – det gäller våra favoriter eller om du hittar något annat som känns bra via Bookings erbjudanden här intill.
dubbelhotellet, universals hotell

Surfside Inn
and Suites

Strand- och surf-tema på Universals sjunde hotell, Surfside Inn and Suites,som ger en timmas tidigare inträde till både Harry Potter och Volcano Bay. (Det senare om man har “rätt” typ av biljett.)
Hotellet är en del av Universal’s Endless Summer Resort.
Priserna är extremt låga, vi har sett exempel på under $ 90.
Nackdel: Inte “on-site”, så det blir fem minuter med buss till Universal Resort.

dubbelhotellet, universals hotell

Dockside Inn
and Suites

Nummer åtta av Universals hotell i Orlando är gigantiska Dockside Inn and Suites. Hotellet dominerar Universals Endless Summer Resort. Öppnar inte förrän 2020, men går redan att boka.
Med över 2 000 rum gör det grannen Surfside till en dvärg i jämförelse. Sammanlagt har detta “dubbelhotell” cirka 2 800 rum. Även storebror är ett budgethotell och det pratas om priser så låga som under $ 75.

universals hotell

Hotell nummer 9
– och fler på gång

Nummer nio i Universals hotellfamilj i Orlando blir säkert placerat vid nya parken Epic Universe. Ganska säkert fler än ett, förresten. Om parken får ett tema kan det mycket bli ett Nintendo-hotell (även om Universal hittills inte, likt Disney, verkar vara temainriktade.

6 COMMENTS

Comments are closed.