Massor av bra smårestauranger i St Augustine

1
1847

Restaurangtips St Augustine – en stad med många små utmärkta restauranger.
Det sägs att trots sin ringa storlek så har St. Augustine fler intressanta restauranger än miljonstaden Jacksonville.

Eftersom det är har vi bor är du garanterad de absolut bästa krogtipsen.

Restaurangtips St Augustine – alla ligger centralt

De flesta restaurangerna ligger i själva innerstaden men en viss koncentration runt “Bridge of Lions” (bron som går över floden mot St. Augustine Beach).

Här ligger också parken “Plaza de la Constitution”, en liten historisk park.
Här är våra tips på bra krogar som alla har bra matstandard till hyfsade priser.

Smaklig måltid!

GUNNAR HEDQWIST

A1A med utmärkt meny och utsikt

A1A som ligger i hörnet av King Street och Avendia Menendez (nära Bridge of Lions). Restaurangen ligger på andra våningen med bra utsikt över bron och Mantanzas bay.
Menyn ar utmärkt med både kött och fisk.

Du kan välja på att sitta inne eller ute på balkongen. Det finns en bar i direkt anslutning till restaurangen men deras huvudbar ligger på första våningen. Krogen har sitt eget mini-bryggeri och brygger sitt eget öl. Ofta har de levande musikunderhållning i baren.
Restaurangen ar mycket populär och var beredd att vänta på bord under helgerna.

O.C. White’s med musik i trädgården

Strax intill ligger O. C. White‘s som har ett utmärkt utbud av kött- och fiskrätter. Bord utomhus och inomhus, i två våningar och ute i trädgården. Musik i trädgården på kvällarna. Restaurangen gör reklam för “havsutsikt” men den är bara från balkongen.

JP Hensly öl och vinbar

Mellan O.C. White och A1A ligger JP Hensley. En vin- och ölbar med begränsad meny.
Maten är av bra kvalitet, men kanske inte de största portionerna i stan. Baren har flera TV-apparater för olika sportsändningar.

Alltid kö till Harry’s Seafood

Ett kvarter norrut, på North Ocean Blvd, ligger Harry’s Seafood Bar and Grill. Detta är också ett av de populärare matstallen i St. Augustine och tycks alltid ha lång väntelista.
Restaurangen har en spartansk inredning och menyn kanske inte i klass med vad du hittar på de  som beskrivs ovan. Harrys erbjuder också såväl utomhus som inomhusservering. Det finns även ett par små balkonger som har utmärkt utsikt över Mantanzas Bay.

Restaurangtips St Augustine: Harrys Seafood
©VISITSTAUGUSTINE.COM

Lokalbefolkningens favoritbar

I det här området ligger ett vattenhål med en mycket intressant historia. Baren heter Trade Winds och ligger i hörnet av Cathedral Pl. och Charlotte street. Det är mest lokalbefolkningen som söker sig hit, men det sägs att det är värt ett besök för den som inte är rädd för en lite tuffare miljö. Här är det tillåtet att röka och ljudnivån är inte vara precis den lägsta när det spelas upp på scenen. Ofta är det lokala förmågor som uppträder och ofta stämmer publiken in i sångerna.

Många kända artister har uppträtt här och Florida-profilen Jimmy Buffet lär ha blivit utkastad när han i unga år bestämde sig för ett uppträdande. Då och då tittar piraterna från Black Raven in efter sista kvällsturen, ett populärt inslag.

Columbia – Floridas äldsta restaurang

Gå västerut ett kvarter och till höger pa St. George Street, forsätt ett par kvarter och på vänster sida finns Columbia. En popular restaurangkedja i centrala Florida.
Något sydamerikanskinspirerad med både kött och seafood på menyn. Restaurangen är i flera våningar och med stor bar. Ligger i hörnet av St. George Street och Hypolita Street. (Originalet finns i Ybor City, Tampa, och är Floridas äldsta restaurang.)

Favoritkrog på bakgata

På bakgata bakom Hilton (Charlotte Street) ligger en liten utmärkt restaurang som heter La Pentola. En av de bättre smårestaurangerna, servering både inomhus och utomhus. Absolut en favorit, trevlig miljo, utmärkt meny men något långsam service.

Scarlet och Rhett

Två kvarter västerut pa Hypolita ligger Scarlett O’Haras. Den är också mycket populär bland den lokala befolkningen.
Strax intill ligger en nyöppnad pianobar, Rhett’s Piano Bar and Brasserie.

Förstaklassigt på 95 Cordova

Riktigt förstklassigt är 95 Cordova som ligger inne på hotellet Casa Monica. Inga kommentarer behöver göras beträffande standard och prisnivå men här bör man tänka på klädseln. Givetvis kan man komma “turistklädd” men helst inte i shorts och flip-flops. Här går det utmärkt att betala med American Express.

Hög klass på Raintree

En annan restaurang med hög klass är Raintree. Den ligger visserligen inte i själva stadskärnan utan lite längre norrut på San Marco Ave, strax söder om Ramada-hotellet. Restaurangen är inrättad i ett gammalt hus med ombonad miljö och erbjuder en mycket smaklig meny med efterrätter som man sent glömmer. Även kaffet smakar bra här. Trevlig utomhusservering finns. Öppnar kl. 17:00 och serverar bara middag.

Restaurangtips St Augustine: Raintree.
©VISITSTAUGUSTINE.COM

“Cash is king” på O’Steen’s

O’Steen’s restaurant, som ligger på strandsidan av Bridge of Lions ser inte mycket ut för världen (varken utifrån eller inifrån). Men är oerhört populär och det är ofta lång kö för att få ett bord.
De friterade räkorna är ett utmärkt val och det finns också en del rätter inspirerade av det menorcinska köket (St Augustine har ju en stark historisk koppling till Mallorcas lillebror Menorca).
Restaurangen tar inte emot kreditkort av något slag, “cash is king” här.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Hitta bland St Augustines aktiviteter:

1 COMMENT

Comments are closed.