Underground Disney – 12 saker du säkert inte visste

1
2101

Underground Disney – 12 saker du säkert inte visste om Magic Kingdom som är klassikern i Walt Disney World Resort och själva ursprunget till hela Orlando-karusellen. 

Hemligheten är inte ATT det finns en underjordisk värld på den världsberömda nöjesparken Magic Kingdom, mer VAD som gömmer sig där. Inspirationen har vi hämtat från Disneyfanatic som har fler detaljer om Underground Disney, en egen liten värld för Disney Worlds personal.

(Bilden nedan är från konstruktionen av Disney World.
Du som varit där kan ganska enkelt orientera dig till Magic Kingdom genom att ha sjön som utgångspunkt.)

Underground Disney
©DISNEYPARKS.DISNEY.GO.COM

Underground Disney – en egen liten värld för personalen

Tunnlarna – de finns för att vi som parkgäster ska slippa se soptransporterna eller Disney-anställda som skyndar mellan uppdragen efter att ha bytt kostym.

Ligger på bottenplanet. Ja, vi är faktiskt inte under jord, utan detta plan byggdes som bottenplan så när vi går på Main Street, eller i andra delar av parken, är vi på andra våningen.

Du kan besöka. “Keys to the Kingdom Tour” är ett exempel på en guidad rundvandring.

Ingångar syns inte. De är skickligt dolda i väggar eller är enkelt omärkta dörrar som ser ut att vara en del av designen.

Ingen Disney-musik. För att de anstälda ska kunna slappna av ordentligt, och för en stund kliva ur sin oftast otympliga förklädnad till Disney-figur, spelas ingen Disney-musik i tunnlarna utan man lyssnar på normala radiosändningar.

Underground Disney – en idé som kom via Epcot

Idé från Epcot. Även om inte grannen Epcot blev som Walt Disney hade tänkt sig var detta projekt inspiration till en underjordisk värld utan trafik.

…och från Disneyland. Walt Disney lär ha irriterats av att ha sett en cowboy i sina Vilda Västern-kläder ta sig från Tomorrowland till Frontierland på Disneyland i Los Angeles och bestämde sig för att undvika sådana kulturkrockar på Magic Kingdom.

Vägvisningen. Väggarna i tunnlarna är målade för att efterlikna världen ovanför så att personalen lättare ska hitta till rätt utgång.

Storleken. Denna våning finns under praktiskt taget hela nöjesparken. Enda undantaget är Fantasy Land.

Härifrån styrs allt. En kommandocentral finns på denna våning. Här kontrolleras ljud- och ljuseffekter samt har specialpersonal kontroll på akuta behov på en attraktion samt finns det säkerhetspersonal i tjänst.

Två fordon. Det ena är den lilla elektriska golfbilen som tyst och lugnt transporterar personal. Den andra är den bepansrade bilen som tar hand om enorma summor av kontanter.

Egen frisör. Disney är noga med att personalen håller stilen. Så i tunnlarna finns också en frisersalong, Kingdom Kutters.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Orlando

LÄS MER: Spartips för Universal – din hotellvistelse kan bli gratis!

1 COMMENT

Comments are closed.