Kryssningar i Florida, från Miami, Fort Lauderdale (Port Everglades), Orlando (Port Canaveral) eller Tampa. Ofta med uppehåll i Key West om det är en kryssning till Karibien.
Tidigast i november avgår de första kryssningsfartygen från Florida, enligt senaste nytt från Florida Today.

Sök bästa priset för kryssningar i Florida och se erbjudanden för kryssningar i sista minuten eller andra erbjudanden. Utbudet är både stort och brett: 25 000 kryssningar hos 14 av de största rederierna med kryssningar i hela världen.

Kryssningar i Florida blir annorlunda i framtiden

Det är verkligen stiltje (i ordets rätta bemärkelse) beträffande kryssningar i Florida. I samtliga kryssningshamnar trängs fartygen och i ”The Cruise Capital of the World” (Miami) är det närmast verklighetsfrämmande att se alla de gigantiska fartygen som ligger förtöjda kring Dodge Island och dess terminaler.

De ledande kryssningsföretagen har tvingats skjuta upp säsongen för kryssningar i Florida (och övriga USA) till november eller december.

”På grund av den smittoläget för covid-19 i USA har rederierna beslutat att frivilligt förlänga perioden för avstängd passagerarverksamhet. Det blir allt tydligare att det behövs mer tid för att lösa hinder för att återuppta kryssningsverksamhet i USA”, meddelade Cruise Lines International Association den 19 juni.
CLIA representerar världens största kryssningsföretag.

Alla kryssningar i Florida och från övriga amerikanska hamnar ligger nere grund av covid-19 sedan i mars.

När kryssningar i Florida återkommer som semesterupplevelse kommer passagerarna att se en hel del förändringar – från ombordstigning till avgång och allt däremellan, inklusive under utflykter till fast mark.

”Kryssningsupplevelsen blir mycket mer strukturerad och organiserad efter att kryssningsrederierna får klarsignal för att återuppta verksamheten. Men det kommer fortfarande att bli trevligt för passagerarna” , säger Port Canaverals verkställande direktör John Murray.

Exempel på förändrade rutiner:

  • Covid-19-test av besättning och passagerare före ombordstigning.
  • Obligatoriskt med ansiktsmask ombord för både besättning och passagerare samt gäller detta även under utflykter om fysisk distans inte kan upprätthållas.
  • Förbud att återvända ombord för passagerare som gjort utflykter på egen hand under en landstigning.
  • Ett större antal medicinsk personal samt kabiner avsedda för personer med misstänkt coronasmitta.

Kryssningar i Florida går ofta till Karibiens öar

Tack vare samarbetet med en helsvensk kryssningsportal har Florida.nu tillgång till de bästa priserna hos 14 världsledande rederier. Du kan söka bland över 25 000 kryssningar i hela världen. Priset är ofta lägre än hos kryssningsföretaget.

Du kan till exempel se alla tillgängliga sista-minuten-kryssningar och andra specialerbjudanden samt, givetvis har vi kryssningar till Karibien som ofta är aktuella för en Florida-besökare. Det är också det i särklass populäraste kryssningsområdet rent allmänt.

Du kan dessutom kolla vad som erbjuds från hamnar i Medelhavet, allt från att kryssa mellan hamnar i södra Europa till att korsa Atlanten.
Det breda utbudet ger oss också möjlighet att erbjuda kryssningar i Östersjön samt flodkryssningar.

kryssningar i florida, bahamas

LÄS MER: Key Wests invånare stoppar kryssningsfartyg efter folkomröstning

Under delar av året kan du också göra verkliga fynd på envägs-kryssning över Atlanten (när fartygen byter kontinent, s k förflyttningskryssningar). Lyxvarianten är förstås kryssningar jorden runt, men för de flesta lockar de låga priserna på mer normala turer.

Låga priser och gratis måltider

Kryssning har blivit populärt tack vare allmänt låga priser samt att alla måltider ingår i priset (utflykter, dryck och dricks betalas extra). Numera är kryssning inte bara för lyxturister, istället ett prisvärt semesteralternativ och med ett oändligt antal destinationer. Rederierna är många och de får både fler och större fartyg. Konkurrensen håller priset på låga nivåer, till exempel kan barnfamilj få mycket mer för pengarna med en kryssning jämfört med en traditionell charterresa.

En omfattande avdelningen förklarar allt inför din kryssning, oavsett rederi, längd eller destination.

Vår samarbetspartner ingår i Blue Ocean Travel AB, ett svenskt familjeföretag i Lund.

Booking.com