Kryssningar i Florida – nystart redan sommar

23
2620

Kryssningar i Florida – många turer under pandemin, åt alla håll. De skulle inletts sommaren 2021. Men bakslagen blev många. 

Florida är dock fortfarande “The cruise ship capital of the world”, d v s under normala omständigheter finns det avgångar från Miami, Fort Lauderdale (Port Everglades), Orlando (Port Canaveral) eller Tampa. 

kryssningar i florida, bahamas
©PIXABAY/MARIA MICHELLE
  • Tyvärr har vår kryssningspartner tvingats lägga ner verksamheten på grund av Covid-19-krisen. Vi beklagar att vi därför inte kan erbjuda bokningar samt att det fortfarande kan finnas texter på sajtens övriga sidor som refererar till detta.

Kryssningar i Florida: Start från Miamis hamn

Flera av Carnivals rederier (som Aida Cruises, Costa Cruises, Cunard, Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn och P&O Cruises) återupptar verksamheten från hamnar i hela världen inom kort.

Företaget, som är baserat i Miami, förhandlar om att inleda med tre fartyg från hamnarna i Galveston, Texas, och Miami, Florida.
Europeiska och karibiska kryssningar kommer att anordnas från juli, med reducerat antal passagerare och med utökad hälsokontroll.

– Vårt högsta ansvar och högsta prioritering, för alla våra varumärken, är alltid efterlevnad, miljöskydd och hälsa, säkerhet och välbefinnande för våra gäster, våra anställda ombord och vid landstigning de samhällen vi besöker, säger Roger Frizzell, kommunikationschef för Carnival Corporation.

– Vi är glada över att de flesta av våra ledande rederier återupptar segling i sommar eftersom vi ser en stor efterfrågan från tidigare resenärer om att komma iväg på en kryssning, en av världens mest populära semesteraktiviteter.

Royal Caribbean meddelade i slutet av maj att de inleder testkryssningar från Miami i juni.
Samtidigt kom besked från Miami-baserade Norwegian Cruiseline att de planerar att avgå med åtta fartyg från oktober. Det första blir Norwegian Breakaway (19 oktober) dom gör en 11-dagars karibisk kryssning.

DeSantis om kryssningar i Florida: “Orättvist förbud”

Det är verkligen stiltje (i ordets rätta bemärkelse) beträffande kryssningar i Florida. Alla kryssningar i Florida, och från övriga amerikanska hamnar, ligger nere grund av covid-19 sedan i mars 2020.

Guvernör Ron DeSantis har under en månads tid försökt förmå USA:s regering att tillåta rederierna att använda Floridas hamnar för kryssningar med motiveringen att denna del av turismen har drabbats orättvist av restriktioner till följd av COVID-19-viruset.
Han menar att förbudet oproportionerligt har påverkat Florida. Kryssningsverksamhet har återupptagits i stora delar av världen och tvingat amerikaner att flyga till andra hamnar, till exempel i närliggande Bahamas.
– Folk kommer att åka på kryssning, på ett eller annat sätt. Frågan är om de ska göra det från Florida, som är “number one” i världen, eller om ska tvingas gå ombord på andra platser?

29 april fick guvernören gehör för sina åsikter. Men inte omedelbart (vilket han önskat), det dröjer ytterligare en tid.
I ett brev till rederierna meddelar den ansvariga myndigheten att kryssningstrafik kan återupptas i sommar, självklart under förutsättningen att en rad hälsoregler följs av både besättning och passagerare.

  • Observera att nedanstående text skrevs i ett tidigare skede av COVID-19-pandemin. Det är dock troligt att en hel del av information fortfarande kan bli aktuell.

Kryssningar i Florida blir annorlunda i framtiden

När kryssningar i Florida återkommer som semesterupplevelse kommer passagerarna att se en hel del förändringar – från ombordstigning till avgång och allt däremellan, inklusive under utflykter till fast mark.

“Kryssningsupplevelsen blir mycket mer strukturerad och organiserad efter att kryssningsrederierna får klarsignal för att återuppta verksamheten. Men det kommer fortfarande att bli trevligt för passagerarna” , säger Port Canaverals verkställande direktör John Murray.

Exempel på förändrade rutiner:

  • Covid-19-test av besättning och passagerare före ombordstigning.
  • Obligatoriskt med ansiktsmask ombord för både besättning och passagerare samt gäller detta även under utflykter om fysisk distans inte kan upprätthållas.
  • Förbud att återvända ombord för passagerare som gjort utflykter på egen hand under en landstigning.
  • Ett större antal medicinsk personal samt kabiner avsedda för personer med misstänkt coronasmitta.

LÄS MER: Inresestoppet upphävt – nu kan Florida-resan bokas!

23 COMMENTS

Comments are closed.