Corona i Key West innebär totalt utegångsförbud från kl 22.00 på Nyårsafton.
Floridas mest populära (och bästa!) plats för nyårsfirande tar till detta drastiska grepp för att slippa få en ”super-spridning” av Covid-19.
Man uppmanar t o m besökare att avboka sina hotellrum.

Corona i key west

Precis som övriga Florida har inget varit sig likt i Key West under 2020. Vägen ner till kontinentala USA:s sydligaste plats har varit stängd och nyligen skärptes restriktionerna beträffande ansiktsmask. Key West och övriga samhällen längs långsträckta Florida Keys har upplevt ett ökat antal smittade invånare de senaste veckorna.

Ett utegångsförbud i partystaden föreföll för några veckor sedan som ett skämt. Idag är det allvar. Det kommer, enligt uppgifter i keysnews.com, att inledas kl 22.00 den 31 december och vara till 2 januari.

Nästan alla hotellrum är bokade trots corona i Key West. Det innebär ungefär 50 000 besökare förväntar sig fest hela natten. Staden är känd för sina spektakulära 12-slagsarrangemang (fler för varje år) och Duval Street är givetvis stråket dit alla går.

Corona i Key West: ”Boka av era reseplaner!”

Borgmästare Teri Johnston har, i egenskap av katastrofansvarig, tagit beslutat utan omröstning och är beredd att gå ännu längre: aktivt uppmana besökare att avboka sina reseplaner.
”Det känns viktigt att få ut detta budskap så snabbt som möjligt”, kommenterar en av Key Wests politiker.
Övriga kommentarer i den annars så partyvänliga staden där de vågar ta ut svängarna på ett sätt de inte kan göra på hemmaplan:
”Vi kan inte stoppa Nyår. Men vi kan få ut ett meddelande om att om vi har utegångsförbud, vilket innebär att det inte blir lika kul i Key West.”
Polischefen poängterar att folksamlingar måste stoppas innan det är för sent och syftar på att man diskuterat att utegångsförbudet ska gälla först från kl 01.00.
”Min personal kan inte skingra stora grupper effektivt efter att människor redan har samlats, särskilt eftersom de flesta har druckit.”

PETER SUNESON

LÄS MER: Över en miljon fall av corona i Florida

  • Hundratals speciellt utvalda aktiviteter i Florida – utflykter, vattensporter, nattliv, biljetter – boka här!
  • Klicka på en aktivitet och sök vidare. Tips: Lägg till önskat datum.
Booking.com
Booking.com