Resa till Florida efter corona-krisen och covid-19 – nu kan det vara dags att börja planera, t o m boka, och vara förberedd på att Florida öppnar för europeisk turism under 2021.
De flesta av Orlandos nöjesparker är igång, men i t ex Disney Worlds parker tillåts endast en tredjedel av det normala antalet besökare.

Resa till Florida efter corona-krisen

För dig som planerar att resa till Florida efter corona-krisen kan det vara bra att redan nu följa utvecklingen. En vacker dag måste ju USA släppa på restriktionerna och då blir det återigen möjligt att ta sig över Atlanten och njuta av Floridas härliga klimat och delstatens breda nöjesutbud.

Många svenskar frågar om att resa till Florida efter corona-krisen

Förhållandevis många svenskar ställt frågor till oss om hur de ska ställa sig till planen att resa till Florida efter corona-krisen.
Det finns fortfarande – i början av december – inget bra svar.

Vi håller i första hand koll på hur restriktionerna lättar för de lokala invånarna och besökare från övriga USA som vill resa till Florida. Därefter kan det vara dags för Joe Bidens administration (och givetvis på delstatsnivå) att ta ställning till besök från andra länder.

Trots att USA från januari får en president som är betydligt mer öppen för internationella kontakter än Donald Trump var kommer Joe Biden att ha fullt upp med att övervaka det gigantiska projektet att massvaccinera USA:s befolkning. Med ögonen på motsvarande projekt i Europa (och andra kontinenter) lär lättnader beträffande reserestriktoner (och därmed större möjligheter att resa till Florida efter corona-krisen) ganska tidigt under 2021.

En kvalificerad gissning är att USA och EU till en början enas om luftkorridorer mellan kontinenterna och att det kommer att krävas PCR-tester och/eller vaccinationsintyg av resenärerna.

Det går flyg över Atlanten. Men passagerare är endast amerikaner samt resenärer med speciella visum och/eller arbetstillstånd.

På svenska-amerikanska forum tipsas om att man kan ta sig till ett land utanför Schengen-området, tillbringa två veckor där, och sedan resa in i USA utan problem.
Det sägs att det fungerar. Jag är inte säker på att jag ens skulle vilja chansa.

Ingen i Florida pratar ännu om internationell turism

Att resa till Florida efter corona-krisen verkar dock kunna bli verklighet under 2021. Detta trots att delstatens corona-siffror fortfarande är dystra. Allt hopp står till att massvaccineringen görs snabbast möjligt och att vaccinen fungerar.

Florida verkar inte ha bekymrat sig nämnvärt om den internationella turistmarknaden. Man har haft fullt upp med sina egna medborgare och invånare från de övriga 49 delstaterna.

Florida Department of Health har en sida med information om reserestriktioner – där finns senaste nytt för alla typer av resor och resenärer.

PETER SUNESON

Resa till Florida efter corona-krisen – hitta bästa priserna

Att resa till Florida efter corona-krisen kommer bland annat att innebära stora möjligheter att hitta bra kampanjerbjudanden, framförallt beträffande boendet. Ingen räknar med lika höga besökssiffror som normalt. Men alla vill ha ut så mycket som möjligt när besökarna kan återvända, även om det innebär att de behöver sänka sina priser.

Det borde vara läge att boka hotell i Florida för en resa under 2021 under förutsättning att det är avgiftsfri av- eller ombokning (något som erbjuds av många av de hotell som vi skriver om).

De mest optimistiska tongångarna i Florida handlar om att delstaten kommer tillbaka starkare än någonsin. Men med båda vinnare och förlorare.
Vinnarna blir de attraktioner och affärsrörelser som bäst förändrar sina rutiner enligt de nya normerna om social distans och förbättrade hygieniska förhållanden som präglar ”det nya normala”.
Alla miljoner som väntar på att resa till Florida efter corona-krisen kommer att ställa krav som baseras på egna erfarenheter i respektive hemland.

Avbokningar på grund av corona-smittan:

Florida.nu får frågor från resenärer som tvingats ställa in sina resor på grund av corona-smittan i Florida och de inreserestriktioner som införts. Frågorna handlar framförallt om avbokningar.

Som förmedlare åt de online-portaler som administrerar reservationer av hotell eller annat boende, hyrbilar, biljetter till attraktioner och nöjesparker samt kryssningar har vi ingen möjlighet att hjälpa till med avbeställning.
Vi rekommenderar er att vända er till respektive online-portal med frågor om avbeställning och återbetalning.

  • Du som planerar en Florida-resa är naturligtvis välkommen, som tidigare, att ställa frågor inför semestern.
  • Vi svarar som vanligt om du skickar e-post till info@florida.nu
  • För snabba nyheter om Florida gå till Facebook-sidan Gilla Florida-Nu.
  • Hundratals speciellt utvalda aktiviteter i Florida – utflykter, vattensporter, nattliv, biljetter – boka här!
  • Klicka på en aktivitet och sök vidare. Tips: Lägg till önskat datum.
Booking.com
Booking.com