Resa till Florida efter corona-krisen och covid-19 – nu kan det vara dags att börja planera, t o m boka, och vara förberedd på att Florida öppnar för turism.
Floridas hotell, samt annan turistverksamhet, har anpassat sig efter situationen, vilket bland annat betyder:

  • Spara pengar på förmånliga erbjudanden med kraftiga rabatter.
  • Kostnadsfri avbokning (skulle inte detta ingå – leta vidare!) 

3 maj kom beskedet många väntat på: Florida slopar alla restriktioner beträffande COVID-19.

Resa till Florida efter corona-krisen
©VISIT FLORIDA
Resa till Florida efter corona-krisen

För dig som planerar att resa till Florida efter corona-krisen är det bra att följa prisutvecklingen redan nu boka ditt hotell. Välj inget annat än hotell som erbjuder gratis avbokning!
USA förväntas släppa på restriktionerna för resenärer från Europa och snart blir det återigen möjligt att ta sig över Atlanten och njuta av Floridas härliga klimat och delstatens breda nöjesutbud.

Resa till Florida efter corona-krisen: Restriktioner slopas

Förhållandevis många svenskar ställt frågor till oss om hur de ska ställa sig till drömmen om att resa till Florida efter corona-krisen. Att svara är fortfarande svårt. Men trots allt enklare idag än för bara ett par månader sedan.

Florida kommer att upphäva alla lokala COVID-19-relaterade restriktioner enligt ett beslut av delstatens guvernör Ron DeSantis, en nyhet som nådde oss 3 maj.
“Mitt budskap: Vaccinerna skyddar dig, så vaccinera dig och lev sedan ditt liv som om du är skyddad. Du ska inte längre behöva irriteras begränsningar”, säger DeSantis enligt NBC Miami.

Guvernör DeSantis har även undertecknad en lag som förbjuder regioner och kommuner att stänga ner affärsverksamhet och skolor.

Florida (och USA generellt) har kommit långt med vaccinationer. Vaccin erbjuds nu till alla åldersgrupper. Dessutom lättar restriktionerna.
Det sägs att Joe Bidens administration vill öppna gränserna snarast. USA verkar redo. Frågan är om Europa är redo. Förhoppningsvis kommer ett europeiskt vaccinationspass att gälla även för USA-resor.

På svenska-amerikanska forum tipsas om att man kan ta sig till ett land utanför Schengen-området, tillbringa två veckor där, och sedan resa in i USA utan problem.
Det lär fungera. Men inget vi rekommenderar om inte resenären är hundra procent säker på att det finns en reseförsäkring som täcker till exempel sjukdom.

USA slopar krav på ansiktsmask

Att resa till Florida efter corona-krisen verkar alltså kunna bli verklighet under 2021. Det lär dock finnas kvar en del restriktioner, inte minst i nöjesparkerna. Räkna dessutom med skillnader mellan regioner – varje county, kommun och stad fattar sina egna beslut.

27 april kom den goda nyheten att USA ändrar sina riktlinjer beträffande bland annat ansiktsmasker. Fullt vaccinerade personer kan gå utan mask, och i vissa fall gäller det även personer som ännu inte vaccinerats.
De nya riktlinjerna innebär också större möjligheter att umgås i grupp. Undantaget är att ansiktsmask rekommenderas i större folksamlingar.

NBC South Florida har en bra sammanställning om vilka råd som gäller för ansiktsmask utomhus i USA. (Eller klicka på bilden här intill.)

Resa till Florida efter corona-krisen

Florida Department of Health har en sida med information om reserestriktioner – där finns senaste nytt för alla typer av resor och resenärer.

  • Längre ner på denna sida finns en sammanställning om COVID-19-läget för Florida som det såg ut i slutet av april.

PETER SUNESON

Resa till Florida efter corona-krisen – hitta bästa priserna

Att resa till Florida efter corona-krisen kommer bland annat att innebära stora möjligheter att hitta bra kampanjerbjudanden, framförallt beträffande boendet. Ingen räknar med lika höga besökssiffror som normalt. Men alla vill ha ut så mycket som möjligt när besökarna kan återvända, även om det innebär att de behöver sänka sina priser.

Det borde vara läge att boka hotell i Florida för en resa under 2021 under förutsättning att det är avgiftsfri av- eller ombokning (erbjuds inte detta är det bara att leta vidare).

De mest optimistiska tongångarna i Florida handlar om att delstaten kommer tillbaka starkare än någonsin. Men med båda vinnare och förlorare.
Vinnarna blir de attraktioner och affärsrörelser som bäst förändrar sina rutiner enligt de nya normerna om social distans och förbättrade hygieniska förhållanden som präglar “det nya normala”.
Alla miljoner som väntar på att resa till Florida efter corona-krisen kommer att ställa krav som baseras på egna erfarenheter i respektive hemland.

Avbokningar på grund av corona-smittan:

Florida.nu får frågor från resenärer som tvingats ställa in sina resor på grund av corona-smittan i Florida och de inreserestriktioner som införts. Frågorna handlar framförallt om avbokningar.

Som förmedlare åt de online-portaler som administrerar reservationer av hotell eller annat boende, hyrbilar, biljetter till attraktioner och nöjesparker samt kryssningar har vi ingen möjlighet att hjälpa till med avbeställning.
Vi rekommenderar er att vända er till respektive online-portal med frågor om avbeställning och återbetalning.

  • Du som planerar en Florida-resa är naturligtvis välkommen, som tidigare, att ställa frågor inför semestern.
  • Vi svarar som vanligt om du skickar e-post till info@florida.nu

De flesta i Florida har nu fått minst en spruta

Florida, med ungefär 22 miljoner invånare, har nu vaccinerat närmare tre fjärdedelar av befolkningen. Siffran gäller 29 april. Delstaten använder alla tillgängliga resurser. Det betyder att primärsjukvården avlastas till exempel genom drive in-vaccinering på stora parkeringsplatsen samt att både de ledande apotekskedjorna och supermarkets med stora apoteksavdelningar deltar i massvaccineringen.

COVID-19 i siffror för Florida

Du som funderar att resa till Florida efter corona-krisen ska komma ihåg att delstaten drabbats hårt av pandemin även om antalet COVID-19-patienter på sjukhusen (inklusive intensivvård) idag är mindre än för några månader sedan.

  • Smittade med COVID-19: cirka 2,2 miljoner
  • Dödsfall: 35 000
  • Fullt vaccinerade: 5,5 miljoner (26 %)
  • Vaccinerade med en dos: 14,8 miljoner

Sydöstra Florida (området Miami och Fort Lauderdale), som drabbats värst, är nu nere på mellan 30 och 40 nya dagliga fall per 100 000 invånare.

LÄS MER: Nystart för kryssningar från Florida i sommar

LÄS MER: Därför gjorde Joe Biden Vita huset “maskfritt”

Booking.com
Booking.com