Första Disney-parken öppnar – nu vet vi vad som kan vänta de första besökarna till Disney World i Orlando när Floridas nöjesattraktioner öppnar.
Det är Shanghai Disney Resort som öppnar 11 maj. Det första åter återöppnandet sedan pandemin och covid-19-viruset tvingade Disney att stänga ner över hela världen.

LÄS MER: Klartecken för fas 1 av Florida efter corona-krisen

Första Disney-parken öppnar
©WALT DISNEY WORLD®/Courtesy of Official Ticket Center

Första Disney-parken öppnar igen – stängd sedan januari

Shanghai Disney Resort, som stängde redan i januari, öppnas för allmänheten igen den 11 maj. (Shanghais Disneytown, Wishing Star Park och Shanghai Disneyland Hotel öppnade i mars.)

Detta markerar det första återöppnandet av en Disneys nöjesparker sedan pandemin ledde till stängda Disney-parker runt om i världen.

Disneyland i Shanghai kommer att kräva att gästerna bär masker (utom på restaurangerna) och går igenom feberkontroller samt använder en speciell hälsokod, ett system med en streckkod som införts av Kinas regering för att upptäcka smitta och spåra kontakter.

När första Disney-parken öppnar igen införs också fler kontrollsysten:

  • Kontroll av avstånden mellan grupper av besökare.
  • Begränsat antal gäster genom ett avancerat boknings- och inträdessystem.
  • Ökade sanitets- och desinficeringsåtgärder.
  • Utbildning av Disney anställda i kontaktlös interaktion med besökarna.

“Öppnandet i Shanghai är ett uppmuntrande tecken för Disney-parker och annan Disney-relaterad verksamhet i hela världen”, kommenterar företagets chefsläkare Pamela Hymel till TV-kanalen CNN och tillägger:
“Vi arbetar med en plan för de amerikanska parkerna att öppna igen i faser och ett system för användning av virtuella köer.”

Hymel vill dock inte spekulera om ansiktsmasker också blir aktuellt i Floridas Disney-parker:
“Vi följer regeringens och hälsoexperternas vägledning angående förbättrade och förebyggande åtgärder, inklusive sådana som är relaterade till personlig skyddsutrustning som ansiktsskydd.”

Disneyland i Tokyo skjuter upp nypremiären

Samtidigt med de goda nyheterna från Shanghai försenas återöppnandet av en annan av Disneys parker i Asien. Det är Disneyland och Disney Sea i Tokyo som fortsätter hålla stängt på obestämd tid. Planen var att öppna i mitten av maj. Anledningen är att Japans undantagstillstånd har förlängts till att gälla hela månaden. Färeträdare för Disneys parker i Japan meddelar att de fattar ett nytt beslut om nypremiär när undantagstillståndet upphör.

LÄS MER: Corona-smittan sprids snabbt över Florida

  • Hundratals speciellt utvalda aktiviteter i Florida – utflykter, vattensporter, nattliv, biljetter – boka här!
  • Klicka på en aktivitet och sök vidare. Tips: Lägg till önskat datum.
Booking.com
Booking.com