Hyra hus Florida: Populärt, men oftast ett dyrt nöje

4
15854

Hyra hus Florida – en mycket vanlig fråga.
Bästa tipsen får du här.
Genvägarna till säker husbokning genom pålitlig förmedlare såväl som varningar för oseriösa husförmedlare.

Hyra hus Florida: Boka säkert, bäst urval – och med prisgaranti

Fort Myers Beach, hyra hus florida
©BOOKING.COM

Hyra hus Florida – med prisgaranti och det bästa urvalet du kan hitta. Allt på samma plats.

Villa, stuga eller lägenhet på Florida-semestern. Här kan du själv göra valet bland tusentals semesterbostäder.

Florida.nu är mycket nöjda med att vår hotellpartner utökat sitt utbud och nu erbjuder våra besökare över 14 000 bostäder i Florida.

Sedan Florida.nu 2006 startade sin informationsverksamhet till svenska Florida-resenärer har tyvärr sett många exempel på hur sol- och semestersugna svenskar blivit lurade av mindre nogräknade agenter och privatpersoner.

Drömresan blev en mardröm – semesterhuset fanns inte

Några dagar före avresan, eller t o m när resenärerna anlänt till Florida, har drömvillan helt enkelt varit försvunnen. I vissa fall också en stor depositionsavgift.

Själva är vi vana vid att allsköns bluffmakare i Florida. Det är många som ser chansen att lura till sig lite extra dollarsedlar från de 115 miljoner som varje år besöker Florida. Och trots att vi bor här och är vana vid alla skojare har vi på nära håll också upplevt mindre nogräknade bostadsförmedlare. (För all del, de flesta är schyssta.)

Längre ner på denna sida berättar en svensk familj om sina omfattande förberedelser för att hyra på egen hand.
Resultatet blev en checklista som är en viktig påminnelse om vad man måste kolla upp om man inte väljer den enkla vägen – att hyra via Florida.nu!

Sammanfattningsvis:
Frågor om hyra hus i Florida är alltså mycket vanliga. Räkna dock med att det är ett ganska dyrt nöje, alltså inga Thailands-priser. Husen är i allmänhet stora med massor av sängplatser, alltså ofta mest lämpade för storfamiljen eller en grupp golfspelare.

GUNNAR HEDQWIST
PETER SUNESON

VILLOR. LÄGENHETER, STRANDSTUGOR FRÅN BOOKING.COM

 • Booking.com är en världsomspännande hotellförmedlare med bas i Europa. De har också ett kontor i Orlando, Florida.
 • Företaget arbetar – precis som Florida.nu – fortfarande framförallt med hotellförmedling. Men har nyligen börjat bredda sitt utbud högst väsentligt och erbjuder tusentals semesterbostäder i Florida – villor, stugor och lägenheter.

Varning för oseriösa bostadsuthyrare – bli inte lurad, lyd våra råd!

Hyra hus i Florida – boka din semesterbostad via oss!
Oseriösa uthyrare av villor och lägenheter finns överallt. Även i Florida. Gå inte i fällan!
Florida.nu får ofta email från svenskar som blivit lurade.
Drömvillan, med både pool och strandläge, visade sig vara en bluff.

Hyra hus Florida: Många bra sajter men de känner inte annonsörerna

Det finns massor av bostadsförmedlingar som erbjuder semesterboenden i Florida. Inte så konstigt eftersom delstaten besöks av långt över 100 miljoner turister varje år.
Detta sätt att boka en semesterbostad har blivit oerhört populärt i hela världen.

Många hittar via dessa förmedlingar ett bra, och prisvänligt, alternativ för Florida-semestern. Det handlar om sajter som Homeaway, Airbnb, Vacationhomerentals, Ownerdirect, Vacationrentals, Clickstay o s v.

Ofta fungerar allting bra på dessa sajter. Man får vad man betalar för. Andra gånger får bokningen ett förödande resultat: en förstörd semester och tusentals kronor försvinner ner i en oseriös uthyrares plånbok.

Desperata nödrop till från svenska resenärer som blivit lurade

Vad man bör känna till är att förmedlingarna, t ex de som nämns ovan, inte har 100-procentig koll på uthyresobjekten eller vem som ligger bakom annonserna.
Detta bekräftas från två håll:

 • Vi känner till hur det fungerar tack vare kontakt med privatpersoner i Florida som hyr ut via förmedlingarna.
 • Vi får ofta desperata nödrop från svenska Florida-resenärer som blivit lurade. I sista minuten vänder de sig till oss för att hitta ett semesterboende eftersom den utlovade bostaden “råkat ut för något”.

Senaste exemplet är två familjer som bokat för nästan ett år sedan och ska åka om ett par veckor. Nu har de fått reda på att villan de hyrt inte är tillgänglig. Istället erbjuds de ett alternativ som inte har något som den ursprungliga bokningen hade. Ingen pool, hälften så stort o s v. Kommunikationen med annonsören har varit minst sagt minimal.

Ovanstående är bara ett av många exempel Florida.nu fått kännedom under alla år vi hjälpt svenska besökare med information om Florida.

För dig som trots allt vill hyra via en förmedling föreslår vi att du tar del av den utmärkta checklista som en svensk familj skriver om längre ner på sidan. Följer du den kan inget gå fel!

GUNNAR HEDQWIST
PETER SUNESON

Hyra hus Florida: Svensk familjs tips om att boka säkert

Att på egen hand ordna boende vid utlandssemestrar är ett bra alternativ och ofta ganska enkelt, men framför allt kan det vara mycket prisvärt i jämförelse med en hotellvistelse, särskilt om ni är flera som åker tillsammans.

Det finns en uppsjö av olika boendeförmedlingar på nätet som har ett stort utbud av såväl lägenheter som villor i Florida. Läs den svenska familjens tips – se deras bidrag här som en viktig checklista om du väljer att hyra på egen hand.

Familjen Andersson i Skåne, flitiga besökare här på sajten, använde sig av en av de största förmedlingarna vid sin senaste resa till Florida och hittade därigenom en underbar lägenhet i ett höghus just vid stranden i Hollywood Beach med obruten och milsvid utsikt över Atlanten!

Här skriver de själva om sina erfarenheter och ger sina bästa tips ­– så att du också kan hitta ett eget paradis!

Hyra hus Florida – förberedelserna:

• Var ute i god tid – vi tittade efter boende drygt sju månader före vår avresa (och då var mycket redan fullbokat.
• Jämför priser – kolla noga vad du betalar för, ingår slutstädning? Parkering för hyrbilen? Valetservice (framkörning till och från garaget)?
• Var inte rädd för att fråga – mycket kan kännas svårt och otydligt i kontakter på ett annat språk än svenska, men fråga på och fråga igen om du inte förstår.
• Ta referenser – fråga uthyraren om du kan få kontakt med tidigare hyresgäster. Googla uthyraren och adressen, nätet är en guldgruva med uppgifter som du inte trodde du kunde få fram. Använd sociala nätverk som Linkedin och Facebook.

Hyra hus Florida – bokningen:

• Välj det bästa – när vi hade valt ut ”vår” lägenhet dubbelkollade vi att den var tillgänglig och slog till. Uthyraren ville ha betalningen i tre delar, först en liten summa, sen en liten summa till och till slut resterande summa.

• Vår uthyrare föreslog att vi skulle ställa ut checkar till henne via vår bank. Dock skiljer sig banksystemen åt ganska rejält mellan Sverige och USA, här betalar ingen i checkar längre och vår bank föreslog i stället att vi skulle sköta betalningen via paypal, vilket vi också gjorde till slut. Det var inga problem för uthyraren, de extra avgifter som uppstod stod vi för.

• Ha kontakt – under hela vår process hade vi upprepad kontakt med vår uthyrare via mejl. När avresan närmade sig intensifierades kontakterna och hon bidrog med utflyktstips och andra goda råd. Att ofta ”prata” med henne skapade trygghet.

Hyra hus Florida – på plats i Florida:

Härligt! Nu har ni kommit fram och kan se fram emot ett par veckor i världens bästa land.
Börja med att hämta hyrbilen, ställ in GPS:en och ta sikte på ditt nya hem. Kommer ni på kvällen? Njut av all neon och alla lampor som lyser upp den nordamerikanska himlen, and enjoy your stay!

Det här fick vi, fyra vuxna och ett barn, i Hollywood Beach februari-mars 2011:

Lägenheten: Tre rum och kök på 16 våningen, två toaletter. I lägenheten fanns wifi, i huset fanns ett datorrum för hyra.
Köket var fullutrustat och vi lagade mycket, mycket mat.

Huset – garage och valet-service ingick, dricks till personalen som kör fram bilen tillkom.
Poolområde, en stor tempererad pool med solstolar. I lägenheten fanns extra stolar.
Handdukar och sängkläder ingick. I huset fanns även möjlighet att tvätta i maskin (mycket, mycket enkelt)

Pris: Knappt 20 000 kronor för två veckor.

Bonusinfo: I Florida finns världens bästa livsmedelskejda, Winn Dixie ­– oerhört prisvärt och med utsökt kött.
De har ofta erbjudanden för sina kunder med kundkort, win-dixiecard. När kassörsökan frågar om du har ett sådant kort, säg nej och lägg till att du är turist. För oss innebar det antingen någon i kön bakom erbjöd sig att dra sitt kort så vi fick kraftig rabatt och kunden fick poängen eller att chefen i affären skakade fram ett tillfälligt kort och såg till att vi fick ett bra pris – Winn Dixie har en slogan som kortfattat innebär att kundens välbefinnande är allt för butiken!

FAMILJEN ANDERSSON

FOTNOT: Texten från familjen Andersson skrevs 2012 varför vi reserverar oss mot de prisuppgifter som nämns.

Hyra hus Florida: 8 viktiga saker att komma ihåg

Viktigt att komma ihåg om den information du kan se om hyra hus i Florida via länkar hos Florida.nu:

 • Du bokar säkert tack vare kopplingen till den välkända hotellförmedlaren.
 • Det finns prisgaranti, och i många fall är det avgiftsfri avbokning.
 • Länkarna ger dig vanligtvis villor och stugor först, därefter lägenheter samt följs dessa av ibland av hotell.
 • Kolla adressen noga, ibland drar bostadsägaren nytta av en populär ort i närheten. Se till att du hamnar rätt!
 • Florida.nu har inte, som med de hotell vi rekommenderar, personligen besökt dessa semesterbostäder.
 • Booking arbetar precis som med hotellen, d v s de hjälper en bostadsägare eller mäklare att få bostaden uthyrd och du betalar inget extra.
 • Tills vidare får du stå ut med att en del sidor är enbart på engelska.
 • När du bokar via Florida.nu blir det inte ett öre dyrare än att vända sig direkt till vår hotellpartner.
hyra hus i Florida
©PIXABAY

Ny husbluff i Florida – varning för bedrägerier

Husbluff i Florida – blev blåsta på drömsemestern.
Uthyrningsbedrägerier, detta tragiska ämne, är aktuellt igen.
Stort varningstecken, och all anledning att vara försiktig, om man under semestern vill hyra hus i Florida.

– när du betalat går förmedlaren upp i rök

Vi ser tyvärr fenomenet över hela världen. Oärliga bostadsförmedlingar – det gäller annonser via såväl stora förmedlingsportaler som enskilda personer – dyker upp överallt. Särskilt på speciellt populära turistdestinationer. Som Florida.

Det finns alltså en anledning till att Florida.nu har en egen checklista (se ovan) för dig som vill hyra en villa, stuga eller lägenhet. Och längre ner ytterligare en checklista från FloridaKeysTreasures, som är en liten bra udda sajt där jag ofta hittar bra information tar upp frågan ur ett lokalt perspektiv: Florida Keys och Key West. Vad de skriver går naturligtvis att applicera på hela Florida.

Sajten beskriver en verklighet som låter som en mardröm. Men detta är sanna historier om skumma uthyrare som visar upp vackra bilder i påhittade miljöer. När han fått sin deposition (ofta ganska mycket pengar) går han upp i rök. Några veckor senare dyker semesterfirarna upp på adressen – bara för att upptäcka att bostaden de betalat för inte existerar.

“Tyvärr har bostaden blivit dubbelbokad” 

Det är heller inte ovanligt att gästerna blir skickade till en helt annan bostad, långt ifrån samma standard de hade förväntat sig. Det heter då att “tyvärr har bostaden blivit dubbelbokad”.

Vi kan inte uttrycka det bättre än FloridaKeysTreasures.com som påpekar att de inte uppmärksammar detta fenomen för att skrämma iväg potentiella Florida-besökare utan istället uppmanar till en rad försiktighetsåtgärder.

Den lista Key West-sajten presenterar överensstämmer bra med Florida.nu:s egen checklista.

Hyra hus i Florida – följ denna checklista för att skydda dig

Så här skyddar du dig mot bedrägerier om du tänker hyra hus i Florida:

 • Låt dig inte luras av bilder. Var särskilt kritisk om de ser extra snygga ut (Photoshop-varianterna).
 • Fråga ägaren om ytterligare bilder. En ärlig uthyarare har alltid sådana och kommer att skicka dem till dig.
 • Försök få ägaren eller agenturen att använda Skype eller Facetime för att visa bostaden.
 • Använd Google Earth eller Google Maps stree view-funktion för att bekräfta att bostaden finns på den uppgivna adressen.
 • Var försiktig med extra billiga erbjudanden. Om priset verkar för bra för att vara sant – ja, då är det nog precis så.
 • Betala aldrig med kontanter eller kontantöverföringstjänster som Moneygram eller Western Union.
 • Betala med ett kreditkort. American Express, Visa och Mastercard betalar tillbaka vad du betalat om det är ett bedrägeri.
Hyra hus i Florida
©PIXABAY
 • Det finns förmedlingar som erbjuder försäkringar. Men dessa är ofta dyra och täcker inte allt, läs det finstilta noga.
 • Om du använder en betrodd lokal agent får du vara beredd på att betala extra. Kolla att agenten är licienserad uthyrare.
 • Kräv bevis på att du kommunicerar med ägaren och att det är dennes namn som finns i hyresavtalet.

FloridaKeysTreasures går t o m mycket längre än ovanstående checklista och rekommenderar att använda en jurist för att granska avtalet.
De skriver också att man ska lita på sina instinkter, gärna vara lite skeptisk. Då är det, enligt sajten, mer sannolikt att en skum uthyrare visar sina falska kort.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

LÄS MER: Royal Pacific, mest bokade hotellet i hela Florida

Comments are closed.