Familjehotell i Miami Beach – promenera till SoBe

0
3029

Familjehotell i Miami Beach – inte helt lätt att hitta. Men sådana finns och dessutom på bra lägen som ofta innebär “lagom” avstånd från/till de mest intressanta områdena i South Beach (SoBe).
En läsarfråga gav Florida.nu anledning att leta upp sju bra familjehotell i Miami Beach.

familjehotell i miami beach
©BOOKING.COM

När Florida.nu fick en fråga (från Jenny i Sverige) om lämpliga familjehotell i Miami Beach för en familj med tre barn i olika åldrar svarade jag först lite tveksamt.
Men när jag gav mig ut i området för att leta hittade jag några som passade utmärkt. Många av dem inom South Beach, med sina vackra art deco-byggnader.

Tack vare Jennys fråga, och hennes egen sökning via vår hotellpartner Booking.com, kan vi lite längre ner presentera sju familjehotell i Miami Beach.

Tänk också på att ovanstående länk till vår hotellpartner kan utnyttjas i hela världen, oavsett om det gäller en jobbresa, en weekend i storstaden, en vecka vid Medelhavet o s v i all oändlighet.
Dessutom en viktig påminnelse om att det alltid finns kampanjer med kraftiga rabatter på hotell – det finns mycket semesterpengar att spara. Ofta dyker det upp specialerbjudanden som gör att det går att få få ner priset med över 30 procent jämfört med ordinarie pris.

Observera två saker:

  • Vi har inte bott på något av de hotell vi skriver om på denna sida.
  • Som familjehotell i Miami Beach har vi i några fall valt boenden där det krävs att familjen bor i två dubbelrum.

Courtyard Two-Bedroom Apartments

Hotellet ligger i ett lugnt bostadsområde (här skulle jag kunna tänka mig att bo permanent!) Man är inte turistzonen, men har ändå bara ett par gator ner till trevliga kroggatan Espanola Way och detsamma norrut till shoppinggatan Lincoln Road, som sträcker sig över nästan hela ön.
Till övre delen av Lummus Park, vid stranden alltså, är det bara en kilometer, dvs cirka 15 minuters promenad. (Jag är inte säker på parkeringsläget, kan faktiskt vara gratis här.)
familjehotell i miami beach
©BOOKING.COM

Metropole Suites

Ett boende som har ett helt annat pris än övriga familjehotell i Miami Beach vi presenterar här. Men så har det fördelen (?) av att ligga på Collins Avenue. Mer action för de unga, och för ungt sinnade. Men räkna med en extra kostnad för parkering, 20-25 USD/dygn i ett p-hus i samma kvarter.
Hotellet, som ser trevligare ut på insidan än om man bara tittar på fasaden, ligger i “andra linjen” och kartan visar gångavståndet till närmaste parkeringsgarage samt att strandområdet och “fina” Ocean Drive ligger runt hörnet.
familjehotell i miami beach
©BOOKING.COM

Tradewinds Apartments Hotel

Detta hotell erbjuder till exempel en lägenhet med kök och 4-5 sängar. Det lite “off”, inte direkt vid stranden, men läget är absolut inom South Beach-området. Lugnt ställe, som tillhör en grupp hotell, vilket innebär att man kan dra nytta av tjänster även hos grannarna.
Som familjehotell i Miami Beach känns det utmärkt eftersom det finns boendealternativ med upp till sex personer.
familjehotell i miami beach
©BOOKING.COM

Fler familjehotell i Miami Beach på bra lägen

Seaside All Suites Hotel ligger inte inom South Beach. Härifrån får man räkna med en 20-30 minuters promenad (eller buss eller taxi) för de cirka 50 gatorna/kvarteren söderut till det område som de flesta förknippar med Miami Beach.

FBH Fashion Boutique Hotel har däremot ett läge mitt i hjärtat av South Beach, på den lugna sidan av Washington Avenue. För att en hel familj ska kunna bo här krävs dock bokning av två dubbelrum.

Belleza ligger lite längre upp på Washington Avenue. Lite “off” det mesta, men trots det gångavstånd till det mesta. Jag gillar inte bara läget, också det jag ser av interiören. Definitivt en favorit bland familjehotell i Miami Beach.

Red South Beach Hotel har adress kring 30th Street, vilket betyder bra läge inom ett hotelldistrikt och bara tio kvarter ner till South Beach. Max ett par hundra meter till stranden. Även här krävs två dubbelrum för att en familj med barn ska få plats.

LÄS MER: Boka roliga aktiviteter kring Miami Beach

LÄS MER: Hela listan med favorithotell i Miami