Clearwater Beach utflykter och aktiviteter

4
4458

Clearwater Beach utflykter, läget här är perfekt – åt alla väderstreck!

Några tips att ta med på resan till denna riviera på Floridas västkust, plus möjligheten att boka några riktigt spännande aktiviteter.

Clearwater Beach utflykter
©GET YOUR GUIDE

Lekparken

Småttingarna kan leka i den stora lekplatsen som finns i anslutning till Pier 60.
Där finns allt vad en lekpark ska innehålla.

Clearwater Beach Aquarium

Möt filmdelfinen Winter!
En fantastisk historia som gjort Clearwaters akvarium till en otroligt populär attraktion. Nu finns dessutom “Winters hotell”!

Tarpon Springs

Tarpon Springs är ett grekiskt samhälle, “Lilla Grekland”, en kort resa norrut från Clearwater Beach. Orten har fått en egen sida. Hit åker man för att uppleva en annorlunda miljö och för att att staden är berömd för sin tvättsvampsindustri.

Drive in movie

Känner du för att vara riktigt 50-talsnostalgiskt och göra en tidsresa finns det flera utomhusbiografer nära Clearwater Beach. Äkta vara! För trots att tekniken naturligtvis förändrats har man bevarat de klassiska miljöerna. (T o m priserna känns som om de hängt med från förr!)

Busch Gardens

Nöjesfältet Busch Gardens är en annan anledning att köra till Tampa-området.
Parken anses av lokalbefolkningen vara ett bättre nöjesfält än vad som erbjuds i Orlando.
Häftigare attraktionerna, lägre priser, kortare köer.

Dunedin

En mysig ort man passerar på väg till Tarpon Springs. Shopping och små restauranger. Nere vid vattnet ligger ett hotell som har en mycket bra restaurang. Ofta har de pianounderhållning på kvällarna och får man fönsterbord har man bra utsikt över vattnet och alla båtar som passerar. Missa inte solnedgången! (Reservation rekommenderas.)

Ybor City

Ybor City är en av få anledningar att besöka Tampa. Staden var länge centrum för cigarrtillverkning i Florida och den kubanska prägeln finns kvar. Numera i form av trendiga restauranger och tillhörande nattliv.
En Segway-tur passar bra i denna miljö.

Caladesi Island

I tuff konkurrens med andra natursköna öar med paradisstränder känns Caladesi ofta som vinnaren. För att ta sig dit åker man färja från Honeymoon Island. Sedan väntar en underbar natur och vackra orörda stränder.

Söderut längs kusten

Det är omöjligt att ha långtråkigt i Clearwater Beach eftersom man alltid kan köra till andra trevliga strandstäder, med fina stränder, söderut. Över 30 kilometer med stränder kantade av hotell och restauranger. På vägen söderut hamnar man ofrånkomligt vid John’s Pass.

John’s Pass

20 minuter söderut från Clearwater Beach ligger John’s Pass, en turistfälla men vi tycker platsen är värd ett besök.
Många affärer, restauranger. Bra och kul boardwalk som ligger högt över hamnen.

Salvador Dali-museet

St Petersburgs mest berömda turistmål är museet tillägnat Salvador Dali. Här finns en av världens största samlingar av den fascinerande konstnärens många verk.

Sunken Gardens

är en annan sevärdhet i St Petersburg. En Florida-klassiker som överlevt modernare attraktioner. Gudomligt vackert!

Fort De Soto Park

En utflykt som känns närmast obligatorisk. Strandmiljön är fantastisk, naturen hänförande. En plats där man bara njuter eller för aktivitet för den som vill hyra en kanot. Beundra utsikten över Tampa Bays inlopp med majestätiska Sunshine Skyway.

LÄS MER: Västkustens bästa stränder

4 COMMENTS

Comments are closed.