Busch Gardens – ett tuffare alternativ till Orlando

3
3141

Busch Gardens – nöjesalternativet i Tampa som ofta glöms bort.

Häftigare attraktioner än vad Orlando kan erbjuda.

Kortare köer.

Nära till Clearwater Beach.

Busch Gardens häftigare än Orlandos parker och kortare köer

När vi pratar med lokalbefolkningen i Florida, eller med amerikanska turister som ofta är i Florida, kommer alltid Busch Gardens i Tampa upp som ett alternativ till nöjesparkerna i Orlando.

Stort nog för ett par dagars nöje och oftast färre köer till attraktionerna.
Dessutom är åkattraktionerna minst lika häftiga (till och med bättre!), enligt besökare som gillar häftiga berg och dal-banor.

Läget är bra, bara 20 minuter norr om Tampa centrum (30 minuter från flygplatsen) och nära för besökare som valt att bo på hotell i Clearwater Beach.

Över fyra miljoner besöker parken varje år, vilket placerar den högt på topplistan över USA:s respektive världens mest besökta parker.

Busch Gardens öppnade portarna första gången 1959 i samband med att Busch-bryggeriet invigde en ”beer garden” med gratis öl. I anslutning till ölutskänkningen bjöd man på en liten, men ganska spektakulär fågelshow (en typisk Florida-attraktion).
Bryggeriet var för övrigt i bruk fram till mitten av 90-talet.

Sedan den blygsamma starten har det bara vuxit. Det blev så småningom en kolossal djurpark med Afrika som tema. Den profilen har parken fortfarande, men idag beskrivs den mer som berg och dalbane-fantasternas paradis.

Busch Gardens
©VISIT FLORIDA

Busch Gardens attraktioner

Alla olika områden på Busch Gardens har afrikanska namn.
Så de exotiska djuren hittar man således på Serengeti-savannen sedan besökaren först har passerat Egypten och Marocko, som ligger vid entrén och där det finns både shopping och restauranger.

Den ursprungliga fågelutställningen finns kvar i ena hörnan av parken och norr om den finns bland annat avdelningarna med de häftigaste attraktionerna:

Stanleyville – med de flesta vattenattraktionerna inklusive SheiKra som har ett hisnande 90-graders fall.

Congo – med två av parkens mest populära berg och dalbanor.

Jungala – området med familjeattraktioner som 2006 ersatte Python, Floridas första berg och dalbana som gick upp-och-ned.

Timbuktu – med massor av åkattraktioner av olika slag.

Nairobi – avdelningen bjuder på en båtresa och närkontakt med både alligatorer och krokodiler. Plus att man åker genom en regnskog där det finns både gorillor och chimpanser.

  • Busch Gardens, som numera drivs av samma företag som äger Sea World och andra Orlando-attraktioner, har öppet varje dag året runt.

LÄS MER: Utflykter och aktiviteter kring Tampa Bay

3 COMMENTS

Comments are closed.