Ditt Orlando-äventyr börjar med biljetter från Official Ticket Center

Biljetter från Official Ticket Center – det enda du behöver veta inför ditt äventyr i Orlando. Allt från kombinationsbiljetter på Disney World till en rundtur med The Wheel eller en middagsshow.
Denna biljettagentur har levererat rabatterade parkbiljetter till miljoner Orlando-besökare i över 20 år. Du kan lita på Orlandos mest rekommenderade biljettförmedlare!

Orlandos nöjesparker, Biljetter från official ticket center, E-tickets from OTC

Bakom billiga biljetter döljer sig bluffmakare

Om du ser billiga specialerbjudanden om Orlando-biljetter, före eller under resan, räkna med att det är en bluff. Olyckligtvis finns det utrymme för alla slags lycksökare i ”The Theme Park Capital of The World” som varje år har över 70 miljoner besökare. Många vill vara med och dela på de miljoner som omsätts.

Du kan se erbjudanden om billiga Disney-biljetter, ”halva priset”, kombinationsbiljetter och många andra märkliga varianter av biljetter. Det kan vara i ett biljettstånd på International Drive eller i ett shoppingcenter. Tänk inte ens tanken – ignorera!

LÄS MER: Flera poliser jobbar heltid med biljettfusket i Orlando

När vi startade Florida.nu 2006 var det viktigt att varna för ovanstående. Därför kändes det bra när vi hittade en seriös biljettförmedlare med lång erfarenhet och direktkontakt med nöjesparker och andra attraktioner: Official Ticket Center.
OTC förmedlar biljetter (ofta rabatterade) till alla de stora nöjesparkerna och mycket mer: Disney World, Universal Resort, Sea Worlds parker o s v. En agentur som kan erbjuda praktiskt taget alla nöjen i Orlando – middagsshower, naturaktiviteter, vattenparker samt en del nöjen utanför själva Orlando (som Kennedy Space Center, Busch Gardens och Legoland).

Vi är ”authorized ticket seller” för Official Ticket Center i Europa

Efter några års samarbetet fick vi som väletablerad Florida-sajt förtroendet att representera  Official Ticket Center i Europa. Logotypen här intill symboliserar detta. OTC lär vara enda biljettagenturen som har en ”hot line” till Disney Worlds biljettavdelning, att vara en del av detta känns hedrande.

Det övervägande skälet att välja biljetter från Official Ticket Center är en kombination av pålitlighet och att de ofta kan erbjuda priser som är lägre än nöjesparkerna själva. Anledningen till det senare är att de köper stora volymer biljetter.

Biljetter från official ticket center
  • OBS att längst ner på sidan finns en sammanställning av biljetter från Official Ticket Center, med direktlänkar till nöjesparker och andra nöjen som erbjuds i och kring Orlando.

Disney World med biljetter från Official Ticket Center

Disney World har (förutom prishöjningar) genomfört stora förändringar beträffande sin biljettförsäljning. En konsekvens av detta är att OTC tvingats lägga på några dollar i administrationsavgift för 1- och 2-dagarsbiljetter.
Alla möjliga biljettvarianter finns, men numera marknadsför OTC i första hand tre typer av biljetter till Disney Worlds parker: Base Tickets, Park Hopper Tickets, Park Hopper Plus Tickets. Dessutom finns en intressant variant som kallas Flex Tickets.
På Disney World aldrig mer en park per dag (anser vi) och knappast någon park som motiverar mer än en dags besök.
Notera att Disney-biljetterna ALLTID levereras med ett gratis fastpass.

Biljetter från official ticket center, E-tickets from OTC

Universal med biljetter från Official Ticket Center

Till Universal Orlando Resorts parker har Official Ticket Center ofta specialerbjudanden. Vanligtvis handlar det om de erbjuder en extra dag gratis.
Som erfarna Orlando-besökare ser vi annorlunda på biljettvalet till Universal än till Disney-parkerna:
Här anser vi att besökaren bör uppleva helheten. Det betyder att vi rekommenderar biljett av typen ”park-to-park” så att båda parkerna kan besökas. En dag känns lite här, två dagar är utmärkt. Se i så fall till att nappa på ett erbjudande med tredje dagen gratis, perfekt för Universals s k ”tredje park”: vattenparken Volcano Bay (till vilken man inte kan köpa separat biljett).
Notera att Universals expresspass ALDRIG ingår i biljetten och måste köpas till separat.

Biljetter från official ticket center, E-tickets from OTC

LÄS MER: Alla biljetter till Universals parker från OTC

Sea Worlds parker med biljetter från Official Ticket Center

Sea World har alltid oförtjänt hamnat i skuggan av sina konkurrenter lite längre västerut i Orlando. Huvudparken har alltid haft häftiga åkupplevelser och de har blivit fler och bättre under senare år. Kopplingen till parken med Floridas bästa berg och dal-banor (Busch Gardens i Tampa) är tydlig.
Förutom prisvänlig entré finns bra kombinationsbiljetter som omfattar grannen, vattenparken Aquatica. Dessutom biljetter som också omfattar Busch Gardens parker.
Bästa varianten beträffande Sea Worlds parker är dock det erbjudande vi själva står för: Discovery Cove. Köp en biljett, för övriga Sea World-parker i Orlando gratis och rabatt på Busch Gardens.

Biljetter från official ticket center, E-tickets from OTC

Sea World har ett system med snabbkö och reserverade platser vid shower, något vi aldrig haft anledning att varken testa eller rekommendera.

LÄS MER: Simma med delfiner, all-inclusive på exklusiva Discovery Cove

LÄS MER: Alla biljetter till Sea Worlds parker från OTC

Nya OTC arbetar online med e-biljetter till allt

Den tiden är förbi när OTC hade ett biljettkontor vid en bensinmack i Kissimmee och ett team av chaufförer som levererade biljetter på hotellen direkt till kunden. Numera sköts allt online och du får dina biljetter från Official Ticket Center med e-post. Har du speciella frågor finns ett kontaktformulär på OTC-sajten.

Biljetter till alla parker och andra nöjen finns som e-biljett. Inga lokala skatter eller avgifter för service eller administration tillkommer (förutom ovan nämnda Disney-exempel).

LÄS MER: Vanliga frågor om Orlando-biljetter – OTC svarar

Viktigt att komma ihåg:

  • Med risk för att bli tjatig, men: Aldrig mer än en park per dag.
  • Någon kanske invänder, men vi anser att normalbesökaren inte behöver spendera mer än en dag per Disney-park.
  • Raka motsatsen gäller hos Universal, där vi bestämt hävdar att besöket blir ofantligt mycket bättre med ett 2-dagarsbesök, d v s båda parkerna och då med s k park-to-park-biljett.
  • Var vid parkentrén vid öppningstid. Trots att du har biljetten från OTC i handen vill du komma in i parken bland de första besökarna.

Notera: Med undantag för specialerbjudandet om delfinsim på Discovery Cove kan Florida.nu inte besvara detaljfrågor om biljetter. Dessa frågor hanterar OTC-personeln väsentligt bättre.
Hur vi fördelar arbetet är tämligen enkelt: Vi tar hand om information om parker, attraktioner o s v medan OTC är proffs på specifika biljettfrågor.

”Svenskar är ju så trevliga att ha att göra med”

Vi anser att rätt biljettval, till lägsta möjliga pris, är en av många viktiga pusselbitar för att göra Orlando-besöket till en härlig semesterupplevelse.
Detta har också upptäckts av hundratals svenska Orlando-besökare. Det är ingen hejd på berömmet som OTC får av nöjda svenska parkbesökare.
Samtidigt kan vi avslöja att OTC, som via Florida.nu fått uppleva en mindre svensk-invasion de senaste åren, hälsar med motsvarande beröm:
”Svenska besökare är ju bara så trevliga att ha att göra med!”

PETER SUNESON
AYITA BILLIE

Billigast inte alltid bäst, skatt och dolda avgifter tillkommer

Billigast – inte alltid bäst. Lokal Florida-skatt (i Orlando f n 6,5 %) och andra dolda avgifter tillkommer ofta på biljettpriserna som verkar billiga.

Varken Florida.nu eller Official Ticket Center har naturligtvis monopol på att förmedla Orlando-biljetter till Disney, Universal, eller andra parker och nöjen. Våra läsare gör sina egna val – numera dock allt fler som följer våra råd och beställer allt via en och samma pålitliga agentur.

Nöjda svenska Florida-resenärer som köpt Orlando-biljetter

Rent teoretiskt skulle Florida.nu kunna skriva ett samarbetsavtal med alla nöjesarrangörer i Orlando – från Disney ner till minsta restaurang eller minigolf-anläggning. Men det säger sig självt att det inte är praktiskt möjligt. Därför ett samarbete med Official Ticket Center (OTC).
Samarbetet med OTC följer för övrigt precis samma riktlinjer som med övriga partners: vårt informationsansvar gentemot våra läsare följer svensk publicistisk praxis och sätts alltid före affärsintresse.

Vi har under många år haft kontakt med nöjda svenska resenärer och vi är enormt tacksamma för den positiva respons vi får beträffande såväl biljetter från Official Ticket Center som annan Florida-service.
Utan nöjda läsare skulle vi inte kunna driva denna informationsverksamhet.
Stort tack.
Vi har varit igång i över 15 år nu. Med er hjälp kan vi fortsätta minst 15 år till!

PETER SUNESON

Raka spåret till OTC:s Orlando-biljetter

Länkar direkt till Orlando-biljetter. Med undantag för Discovery Cove öppnas sidorna med biljettinformation i ett nytt fönster.

Nya Disney-priser, Biljetter från official ticket center, E-tickets from OTC
orlando-biljetter, Nya Disney-priser
Nya Disney-priser, Biljetter från official ticket center, E-tickets from OTC
Biljetter från official ticket center, Nya Disney-priser, E-tickets from OTC
Nya Disney-priser, Biljetter från official ticket center, E-tickets from OTC
E-tickets from OTC
E-tickets from OTC
Nya Disney-priser, Biljetter från official ticket center, E-tickets from OTC
Biljetter från official ticket center, Nya Disney-priser, E-tickets from OTC
Nya Disney-priser, Biljetter från official ticket center, E-tickets from OTC
E-tickets from OTC
E-tickets from OTC
Nya Disney-priser, Biljetter från official ticket center, E-tickets from OTC
Nya Disney-priser, Biljetter från official ticket center, E-tickets from OTC
E-tickets from OTC
Nya Disney-priser, Biljetter från official ticket center, E-tickets from OTC
E-tickets from OTC
Nya Disney-priser, E-tickets from OTC
orlando-biljetter
orlando-biljetter
Biljetter från official ticket center, Nya Disney-priser, E-tickets from OTC
Biljetter från official ticket center, Nya Disney-priser, E-tickets from OTC
orlando-biljetter, Nya Disney-priser

Logotyper från Official Ticket Center.

Biljett-tips från OTC räddade semestern för svensk familj

För Camilla och hennes familj blev bonustipset från Official Ticket Center en välkommen “livräddare” i samband med familjens efterlängtade tur till Kennedy Space Center.

Camilla berättar:
“Lovordade OTC häromdagen, nu måste jag berätta om ett ovärderligt tips från mannen som levererade våra biljetter (visade det sig)! Han sa nämligen till oss att fotografera alla era biljetter i fall ni blir av med dem – tack och lov gjorde jag detta direkt när han åkt.
Igår körde vi i nästan två timmar för att komma till Kennedy Space Center. När vi har cirka fem minuter kvar, och vi börjar se Atlantis, skriker jag rakt ut, inser att vi glömt biljetterna hemma!
Men tack vare att jag fotat biljetterna så löste det sig och vi fick nya biljetter i luckan tack vare hjälpsam personal.
Så fota alltid era biljetter. Och tusen tack till OTC för ett ovärderligt tips!”

Så gör som Camilla – lita på Official Ticket Center (och oss förstås).

  • Hundratals speciellt utvalda aktiviteter i Florida – utflykter, vattensporter, nattliv, biljetter – boka här!
  • Klicka på en aktivitet och sök vidare. Tips: Lägg till önskat datum.
Booking.com
Booking.com