Weeki Wachee Springs är den mest klassiska turistattraktionen i Florida.
Parkens sjöjungfrur är underhållande och attraktionen har varit i gång i 70 år och har överlevt tuff konkurrens från Disney och de andra parkerna i Orlando.
En utflykt man inte ångrar, speciellt som naturen är vacker kring den bottenlösa källan och att det finns massor av aktiviteter för hela familjen.

Booking.com  

Weeki Wachee Springs – underhållande sjöjungfrur i och bottenlös källa

Långt före Disney, gigantiska späckhuggare och Harry Potter och andra mer moderna påfund – det här är en Florida-klassisker!

Weeki Wachee Springs (en timma norr om Tampa, US 19/State Road 50) är den enda kvarvarande underhållningen av det här slaget.
Unga kvinnor framträder i en spektakulär undervattensshow. Man framför t ex en föreställning av “Den lilla sjöjungfrun”.

LÄS MER: Boka bästa biljetterna till Orlandos nöjesparker

…och en äkta Florida-klassiker sedan 1947

På 50-talet var det här ett av världens mest populära turistmål. Attraktionen fick draghjälp av filmens okrönta vattendrottning, Esther Williams, plus att andra Hollywood-stjärnor och världsartister varit på besök.
Trots hård konkurrens från mer nutida attraktioner har anläggningen överlevt och verkar t o m ha fått en nytändning. Det är faktiskt ganska få av Floridas ursprungliga “roadside attractions” som är kvar.

Ofta, på sajten och i mail till svenska Florida-besökare, har vi anledning att nämna hur många olika utflyktsvarianter det finns med Clearwater Beach som utgångspunkt. Åt alla väderstreck.

Weeki Wachee Springs världsberömd park efter bara några år

Som en hel del amerikanska småstäder har Weeki Wachee Springs skapats helt och hållet av ursprungligen en enda företeelse. I detta fallet de sjungande sjöjungfrur som är förknippade med den naturliga källan Weeki Wachee Springs.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

Staden ÄR detsamma som attraktionen.
Så bli inte förvånad över att det bara finns tolv invånare här, så står det i den officiella statistiken. Borgmästaren är naturligtvis en f d “mermaid” och det är inte ovanligt att hon och andra ex-sjöjungfrur samlas till återträff, då blir det en blandning av de unga aktiva aktriserna och sjöjungfrur i betydligt mer mogen ålder.

Teamets medlemmar gör också regelbundna gästspel på undervattensscener i hela USA.

Källan namngavs ursprungligen av seminole-indianerna och sjöjungfruarna gjorde sitt intåg 1947 sedan källan upptäckts av en militärdykare som undervisade en grupp unga tjejer att uppträda under vatten. Inom kort kunde han sätta upp skylten som inom några år gjorde attraktionen världsberömd.

Hit kom kändisar som Elvis Presley och Esther Williams under parkens storhetstid. (Under en period ägdes attraktionen av ABC, för att idag vara en del av Florida State Parks.)

   

Weeki Wachee Springs är också en populär vattenpark

Det har funnits ytterligare liknande attraktioner i Florida. Att Weeki Wachee överlevt konkurrensen från mer tidsenliga nöjesattraktioner är vi glada för, och trots att vi anade en nedgång under slutet av 1900-talet ser vi glädjande nog att parken numera verkar vara på uppgång.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Aktiviterna här är långt mycket mer än en teaterföreställning under vatten. Den naturliga källan är en populär vattenpark och på floden som rinner sakta mot Mexikanska Golfen kan man njuta av lugnet genom att flyta på gummiflottar.

PETER SUNESON

WEEKI WACHEE SPRINGS

  • Weeki Wachee Springs håller en konstant vattentemperatur på 23 grader.
  • Ingen har hittills, trots många försök, lyckats nå till botten av den naturliga källan. 
  • Officiella uppgifter säger att botten är minst 150 meter under markyan, vilket gör Weeki Wachee Springs till en del av det djupaste grottsystemet i hela USA.
 
“rideways"
 
   

Booking.com