Wynwoods gatukonst, nöjesliv och mikrobryggerier

0
1037

Wynwoods gatukonst, gallerier och nöjesliv lockar oss till Miamis fastland.
Det gamla lagerhusområdet har förvandlats till ett centrum för konst, restauranger och barer – Miamis mest trendiga kvarter, med de berömda Wynwood Walls i centrum.

Det finns många varianter på utflykter som tar dig till detta spännande område – välj vad som passar dina intressen (och plånbok) bäst och boka bland nedanstående alternativ.

©VISIT FLORIDA

Wynwoods gatukonst med berömda väggmålningar

Wynwoods gatukonst
©MIAMIANDBEACHES.COM

Från ett grått område med lagerbyggnader till en av världens främsta platser för nutida konst – så har stadsdelen Wynwood förändrats sedan de första penseldragen gjordes på murarna i början av 2000-talet.

Förutom Wynwoods gatukonst hittar du konstverk på ett 70-tal gallerier och hit kommer såväl profesionella konstköpare som mer normala älskare av samtida konst.

Riktmärke är att strosa längs Second Avenue och dess sidogator. Enbart att njuta av atmosfären är värt ett besök, man behöver inte ens vara konstintresserad.
Med åren har massor av restauranger, barer och modebutiker etablerat sig i kvarteren och både Wynwoods gatukonst, övrig konstnärlig verksamahet och området i stort fortsätter att utvecklats.
Slå dig ner på en restaurang, utomhus eller inomhus, eller besök något av mikrobryggerierna.

Inget besök vid Wynwoods gatukonst är naturligtvis fullständigt utan att besöka upphovet och själva anledningen till distriktets förvandling: The Wynwood Walls. Det finns numera uppemot 40 väggmålningar att beundra. Mer om denna delen av Wynwoods gatukonst finns hos utmärka Miami-sajten MiamiandBeaches.

Hitta till Wynwoods gatukonst på egen hand

Wynwoods gatukonst hittar du enkelt på fastlandet, strax norr om centrala Miami, om du väljer att ta dig dit på egen hand.
Vi har satt en central plats i South Beach (800 Collins Avenue) som utgångspunkt och därifrån är det bara några kilometer som tar ungefär 15 minuter att köra (utan hänsyn tagen till trafiken, förstås).

Använd kartan föratt skriva in din utgångspunkt och det är mycket möjligt att färden går över Julia Tuttle Causeway (I175) eller någon annan broförbindelse.
Med kollektivtrafik, vilket innebär något bussbyte och kort promenad, tar du dig till Wynwoods gatukonst på mindre än en timme.