Utflyktsmål i Miami – tre stadsdelar att besöka

1
3175

Utflyktsmål i Miami: Coral Gables, Coconut Grove och Key Biscayne – stadsdelar i Miami som är skäl nog att lämna Miami Beach för att se lite av fastlandet.
Tre platser som passar bra att slå ihop till en dagsutflykt.
Eller välj en av dem.
Platserna ligger inom samma distrikt i stor-Miami.

©VISIT FLORIDA

Utflyktsmål i Miami: Coral Gables, Coconut Grove och Key Biscayne

Egentligen kan man hålla sig i Miami Beach på semestern eftersom (vilket vi gärna upprepar) det finns få “måste-ställen” att besöka i södra Florida. Undantag, som vanligt, Everglades National Park.

För dig som trots detta vill ta en (eller flera) turer in till Miami (d v s fastlandet) vill jag presentera några stadsdelar, tre favoriter. Det kunde varit fyra, men jag valde att låta Little Havana få en egen sida.
Alla är bra utflyktsmål i Miami.

För den kompletta, och perfekta, rundan lägg till Robert Is Here och kombinera med kryddor och orkidéer i samma område.

Coral Gables med Medelhavs-arkitektur

Stadsdelen (egentligen en egen stad, City of Coral Gables) med de vackra villorna är extra intressant eftersom det är ett av de första stadsplanerade områdena i USA. Dessutom att Coral Gables redan från början fick en prägel av arkitektur från Medelhavet och nästan alla gator har spanska namn.

Vad vi tycker om är just villagatorna. Skuggade av väldiga banyanträd eller annan växtlighet och de allra flesta byggda av kalksten från området. Kalkbrottet förvandlades senare till Venetian Pool, en av många sevärdheter i kvarteren:

  • Biltmore Hotel känns som slottet i detta lilla kungarike.
  • Miracle Mile är shopping- och restauranggatan.
  • Coral Gables är smalt på bredden, men desto längre från norr till söder. Old Cutler Road i öster är gatan man ska sikta på för att få en helhetsupplevelse och ska då inte missa Fairchild Tropical Botanic Garden.
Coral Gables, Miami. Utflyktsmål i Miami, Ausflug in Miami
©PIXABAY

Coconut Grove Miamis äldsta område

Coconut Grove (The Grove) är mindre men äldre än grannen strax intill. Faktiskt äldsta området i Miami, av dem som varit bebodda kontinuerligt.
Platser att besöka här:

  • CocoWalk – det berömda shoppingområdet.
  • Vizcaya Museum and Gardens – vackert vid havet.
  • Dinner Key – egentligen bara en lyxig marina vid Miamis City Hall, men intressant eftersom platsen en gång i tiden var bas (säger man flygplats?) för Pan Americas väldiga flygbåtar.
Crandon Park, Miami. Utflyktsmål i Miami
©PIXABAY

Key Biscayne, lyxigt med fina stränder

Det finns en anledning till att Key Biscayne inte finns representerat bland våra favorithotell. Vi tycker inte det är prisvärt. Lyx som inte står i relation till priset.
Istället ska man åka till denna ö söder om Miamis hamn och i höjd med Coconut Grove för att besöka två stränder:

  • Vackra Crandon Park där det finns många skuggande palmer.
  • Bill Baggs Florida State Park med det ståtliga fyrtornet, och från parkeringsplatsen längst i söder kan man skymta Miamis berömda stylthus, “Stiltsville”.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

1 COMMENT

Comments are closed.