Robert Is Here Fruit Stand – frossa bland frukter!

1
3230

Ett av de bästa utflyktstipsen för södra Miami: Robert Is Here Fruit Stand – fruktaffären på vägen till Everglades huvudentré.

Vad som finns här i form av exotiska frukter är en härlig smakupplevelse och affären har en fascinerande historia.

Föj också länkarna till andra trevliga upplevelser i det bördiga jordbruksområdet – hos Roberts grannar finns till exempel orkideer och kryddor.

Robert Is Here Fruit Stand
©VISIT FLORIDA

Sålde mammas grönsaker – starten på succén i södra Florida!

Skylten på taket till Robert Is Here Fruit Stand är symboliskt viktig. Det var nämligen så det började för 60 år sedan:
Robert hade börjat skolan, men redan som sexåring startat sin lilla business vid vägkanten nära föräldrarnas gård i Homestead i södra Florida.
Han hade helt enkelt tagit för vana att sälja mammas grönsaker och frukt och för att visa förbipasserande att han var på plats skrev han en skylt med texten “Robert Is Here”. Och på den vägen är det.

Familjeföretaget som föddes vid en vägkant 1960 blomstrar och är en av de största importörerna av exotiska frukter från Sydamerika, plus naturligtvis all sorts frukt och grönt som odlas på den bördiga marken i denna del av Florida.

En succébusiness som tusentals Florida-besökare besöker varje år.
Ett naturligt stopp – omöjligt att missa – på vägen till Everglades.

…och Robert själv är faktiskt fortfarande (nästan) alltid här!

Utbudet av frukt och grönt (plus läckra milkshakes och annat gott) är enormt.
Att Robert Is Here Fruit Stand också bjuder på en rejäl portion lantlig charm är ren bonus.

Vad som är påfallande är inte bara det breda utbudet, utan också att Robert Moehling själv fortfarande är i allra högsta grad närvarande. Han lever verkligen upp till namnet på verksamheten.

Det är över 50 år sedan han startade sin grönsaksförsäljning vid vägkanten och han verkar inte ha tröttnat på att ha direktkontakt med sina kunder – alltid tid att ge besökaren en lektion om såväl de vanligaste Florida-frukterna som den senaste exotiska importen från Sydamerika.

Räkna med att du får ett gratis smakprov också – Robert vet att det får dig att handla.

Robert Is Here Fruit Stand
©ROBERTISHERE.COM

“Ugly” eller “Apple Banana” hos Robert Is Here Fruit Stand?

  • Är det billigt?
  • Vad ska man handla?

På första frågan svarar jag: Nej, det är inte billigt. Troligen köper du billigare tomater och apelsiner på Publix än på Robert Is Here.

Andra frågan är högst individuell – i ordets rätta bemärkelse en smaksak. Själv har jag svårt för att undvika åka därifrån utan några mangos och en påse med lime-frukter, speciellt när Robert Is Here har lokalt odlade frukter (en fråga om vilken tid på året man besöker).
En personlig favorit är “Ugly” som är en minst sagt märklig frukt. Som namnet antyder är den ful, också stor. Kombinationen av grapefrukt, apelsin och tangerin gör den till en mycket speciell hybridfrukt.

PETER SUNESON

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

LÄS MER: Missa inte Roberts grannar: frukt,kryddor, orkidéer

1 COMMENT

Comments are closed.