Centrala västkusten: Clearwater Beach och Sarasota

0
6292

Centrala västkusten i Florida. För oss är det enkelt: Clearwater Beach och Sarasota-området.
Lägg till ytterligare några orter på Floridas västkust (inklusive den tredje storfavoriten Fort Myers Beach) och det behövs inte sägas så mycket mer om varför detta är vårt favoritområde i Florida.

Centrala västkusten i Florida – strandstäder med sandstränder

Centrala västkusten i Florida – strandstäder med sandstränder

Centrala västkusten har visserligen Tampa som “huvudstad”. Men det är kuststäderna vi vill besöka. Området sträcker sig från småstäder norr om Clearwater Beach ner till söder om Sarasota.

Centrala västkustens huvudstad (Tampa) är egentligen bara värd att nämnas tack vare en bra och trevlig flygplats (+ Busch Gardens och Ybor City, förstås). Men ingen stad man normalt bor i.

Detta område bjuder på härliga strandstäder och lika härliga sandstränder. Längst upp i norr Clearwater Beach och på samma halvö finns St Petersburg med St Pete Beach. Mellan dem en rad strandorter längs västkustens riviera.

På väg söderut passerar vi underbara Anna Maria Island. Men målet är Sarasota, med ytterligare en rad öar. Siesta Key är den i särklass mest berömda och en plats så omtyckt att vi ofta blir frestade att sätta den före staden Sarasota.

Våra storfavoriter Clearwater Beach och Sarasota med Siesta Key är tillsammans med Fort Myers Beach de enda orterna på västkusten man som besökare ska fundera på beträffande boende (eller basläger) för resan.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Centrala västkusten Florida, Anna Maria Island
©GETTY IMAGES