Fort Myers Beach har kvar mycket av “Old Florida”

2
9891

Fort Myers Beach har fortfarande kvar en god portion “Old Florida”.
Här finns något för alla. Inte värsta partystämningen (som South Beach eller Key West).
Men heller inte inte lika “stillastående” som hos grannen Sanibel Island.

Fort Myers Beach
©BOOKING.COM

För det strandnära hålligånget med ett myller av turister väljer vi Fort Myers Beach.
Här hittar vi lite av ”Old Florida”, fortfarande plats för småskaliga strandstugor och mysiga restauranger trots att höghusen börjat tränga sig på.

Många förknippar Florida med Fort Lauderdale, Miami Beach och Key West. Inget fel i det, men om du söker en mer avslappnad semester med lika avslappnad befolkning och långgrunda stränder med mer skimboarding än surfing, vill vi gärna pusha för Fort Myers Beach.

Som bonus får du här vid Fort Myers Beach ett familjevänligt resmål och västkustens bästa val beträffande lågprishotell, d v s budgetboende på stranden.

Fort Myers Beach
clear sky
26 ° C
27.2 °
24.5 °
88 %
1.3kmh
0 %
Sun
31 °
Mon
32 °
Tue
30 °
Wed
30 °
Thu
29 °

Fort Myers Beach – budgethotell, restauranger och hålligång

Redan här måste vi än en gång slå fast: När vi pratar om Fort Myers syftar vi oftast på Fort Myers Beach som utgångspunkt – det är på stranden man ska bo!

Du tar dig enkelt till Fort Myers International Airport (RSW) från Sverige, låt vara med en eller två mellanlandningar.

När du väl är där, känner du nästan med en gång hur pulsen går ner och även du slappnar av – och blir ett med de bofasta.

Vad som är bra med Fort Myers Beach är att du faktiskt kan ställa bilen vid hotellet och promenera runt – eller ta trolleyn som förbinder norra och södra änden av Estero Island som ön egentligen heter. Speciellt om man valt ett hotell inte alltför långt från Times Square, strandstadens centrum.

Fort Myers Beach, hyra hus florida
©BOOKING.COM

Perfekt familjedestination med en lång och barnvänlig strand

Förutom att du har nära till stränder, barer och restauranger, ligger outlet malls och annan shopping inte långt borta. För att inte tala om de vackra öarna Sanibel och Captiva. Du kan faktiskt se bron till Sanibel från stranden på Fort Myers Beach.

Kort sagt, Fort Myers Beach passar alla – förutom kanske de riktigt übertrendiga och partysugna. En perfekt familjedestination.

Estero Island kan ses som Fort Myers officiella framsida vad det gäller den breda turismen. En lång, barnvänlig strand med ett oändligt antal aktiviteter. Hotell och lägenheter i överflöd samt restauranger och annat nattliv som passar alla smaker och plånböcker.

Det här är tummelplats för både barnfamiljer och den yngre generationen, det finns utrymme för alla och resmålet man väljer om det känns alltför stillastående på t ex Sanibel.

LÄS MER: Massor av budgethotell, men välj rätt läge!

LÄS MER: Tips om massor av aktiviteter vid Fort Myers Beach

2 COMMENTS

Comments are closed.