Aktiviteter i Fort Myers – om inte stranden räcker

1
4331

För de flesta av oss räcker det länge med strandlivet på långsträckta Fort Myers Beach.

Men det saknas inte andra aktiviteter här.
Vill man inte köra långt, t ex till Everglades, grannstaden Naples eller norrut till Sarasota, finns det gott om sysselsättning i Fort Myers på nära håll. 

Aktiviteter i Fort Myers: Absolut ingen brist på saker att göra

Edison & Ford Winter Estates

Edison & Ford Winter Estates är två riktigt fina gamla Florida-hem i Fort Myers som också berättar lite 1900-tals historia.

Thomas Alva Edison bosatte sig här redan 1885, anlade sin botaniska trädgård och byggde en av Floridas första moderna swimmingpooler (1910).

Edisons gode vän, bilkungen Henry Ford, köpte granntomten ett par decennier senare och de båda fastigheterna är nu ett välbesökt museum.

Aktiviteter i Fort Myers
©SEMGULF.COM

Detektivgåta och rullande krog

Sugen på en detektivgåta i tågmiljö? Då är det det Colonial Station och Seminole Gulf Railway som gäller. Inte bara mysterier. Tåget, som trafikerar en sträcka av den linje som gick mellan Arcadia och Naples, är framförallt en rullande krog.

5-rättersmiddag och vi väljer följande: ost och kex med färsk melon och vindruvor som förrätt, svampsoppa, salladstallrik, baconlindad kycklingfilé och ”våröverraskning” om vi orkar med dessert som avslutning.
Lite udda och ett favoritval bland alla aktiviteter i Fort Myers.

Aktiviteter i Fort Myers
©SEMGULF.COM
Aktiviteter i Fort Myers, Shell Factory
©SHELLFACTORY.COM

Shell Factory

Gillar du snäckor ska du inte missa ett besök på Shell Factory. En del verkligt vackra snäckor finns till försäljning men även underbart smaklösa konstellationer och ”konstverk”, alla med snäckor inblandade. Det finns även ett litet lekland, en naturpark samt restaurang. Klart familjevänligt med andra ord (och snudd på obligatoriskt bland aktiviteter i Fort Myers).
Du hittar Shell Factory på 2787 North Tamiami Trail North Fort Myers.

Aktiviteter i Fort Myers
©FLEAMALL.COM

Fleamaster’s Fleamarket

Fleamaster’s Fleamarket är en av de största loppmarknaderna, missa inte den om du söker aktiviteter i Fort Myers. Loppmarknaden har öppet varje helg och här finns allt – och mer därtill. Både begagnat och nytt, allt i en enda salig röra. Det kan vara skönt att vila fötterna och avnjut en iskall öl och friterad alligator efter ett par timmars vandring i de långa gångarna. Det finns även många fruktstånd där du köper pinfärska frukter och grönsaker. Loppisen ligger på 4135 Dr. M.L. King Jr. Blvd, Fort Myers.

Second hand-affärer

Kallas ofta swap shops eller thrift shops och har en mängd begagnade saker av varierande kvalitet. De finns lite varstans och där kan du fynda kläder, prylar, böcker m.m. som du inte hittar i vanliga affärer.
En av dem, The Swap Shop Antiques, säljer även antikviteter och 50-talsprylar och den ligger på 17851 Pine Ridge Rd. #1, Fort Myers Beach.

Bio

Skulle regnet fortsätta, titta in på ett av de jättelika biografkomplexen och se en film som inte haft premiär i Sverige än. Biografer i Fort Myers.
Glöm inte att köpa en stor mugg med cola och en ännu större mugg med popcorn som du sedan själv häller smält smör över med hjälp av en pump. Hör liksom till när du går på bio i USA. 

Dollar Tree

Har du ont om pengar i slutet av semestern, men ändå sugen på att shoppa (du är ju i USA) kan du besöka en butik som heter Dollar Tree. Där kostar allting en dollar, och jösses vad du kan fynda. De finns lite överallt, t ex på The Plaza at Island Pass, 11571 Majestic Palms Blvd., Suite 120, Fort Myers. Förväxla inte Dollar Tree med Dollar Store eller Family Dollar som är vanliga mataffärer.

Att pyssla

Gillar du att pyssla och har målning, scrap booking eller liknande som hobby? Då älskar du förmodligen Panduro och då rekommenderar vi starkt ett besök på Jo-Ann Fabric & Craft, Panduros urmoder så att säga. Det som inte finns i hobbyväg där, existerar inte. Det finns mängder av butiker i USA, och den närmaste ligger på 4610 S Cleveland Ave, Fort Myers.

Key West Express

I Fort Myers finns dessutom möjlighet till en riktigt bra genväg till Key West.
Det spännande resmålet ligger nämligen på bekvämt avstånd söderut och snabbfärjan Key West Express (3,5 timme, istället för en 7 timmar lång bilresa) får många att välja det här alternativet.
Varning: ofta partystämning på båten med passagerare som startar Key West-festandet redan på vägen dit. (Färjan går från Fort Myers Beach.) 

Aktiviteter i Fort Myers
©KEYWESTEXPRESS.NET

Fort Myers natur – från vildmark och museer till fiske och båtuthyrning

Fort Myers natur är värd att ägna lite mer plats åt.
På en annan sida har vi utförligt beskrivit alla öarna och dess charm.
Här ska vi ge en del tips på andra naturnära aktiviteter.

Inte minst de två första tipsen här ger dig en stor dos Fort Myers natur.
Välj mellan att göra en utflykt till en plats där du får informationen serverad eller sök en aktivitet där du själv bestämmer rutten, t ex hyr en båt för en fisketur.

Fort Myers natur
©CORKSCREW.AUDUBON.ORG

Corkscrew Swamp Sanctuary

Du går på spångar en bit över marken i Corkscrew Swamp Sanctuary och har en klar chans att se ormar, alligatorer och andra vilda djur. Förutom många vackra blommor och andra växter.

Ett tips är att inte gå om det har varit torrt en längre tid, eftersom då försvinner det mesta av djurlivet till våtare trakter.
Ligger ner mot Naples på 375 Sanctuary Road, West Naples. 

Fort Myers natur
©CORKSCREW.AUDUBON.ORG

Babcock Ranch Preserve

I Babcock Ranch Preserve kan du åka på rundtur i stora öppna bilar, eller rättare sagt små öppna bussar, och kolla alligatorer och andra vilda djur. Kolla på hemsidan att det verkligen går turer den dagen du vill åka för att se en del av Fort Myers natur. OBS förväxla inte parken med ett bostadsområde med samma namn.

Fort Myers Historical Museum

Fort Myers Historical Museum öppnade sina portar, i lokaler som tidigare tillhört järnvägen, 1982.
Museet berättar om Floridas spanska erövrare, delstatens indianstammar och tidiga nybyggares kamp mot moskiter och andra odjur i träskmarkerna. (Stängt söndag-måndag och vissa utställningar visas bara under högsäsong.)

Hyra båt

Som vi har skrivit finns det ett otal vattenleder och kanaler i området. Inte minst i Cape Coral, grannstad till Fort Myers. Hyr en pontonbåt och glid in bland kanalerna och beundra alla fantastiska hus som finns längs dem.

Du stöter säkert på en och annan alligator och om du har tur, även manater (manatees) som sakta simmar runt i kanalerna. Manater är långsamma djur, så var noga med att lyda skylten som säger ”No wake zone” vilket innebär att du ska köra så sakta att det inte blir de minsta svallvågor.
Du behöver inga förkunskaper för att hantera en pontonbåt, utan det räcker gott med sunt förnuft.

Fort Myers natur
©VISITSARASOTA.ORG

Fiske

Vill du fiska, finns det också många alternativ där besättning ingår. En av dem är Good Time Charters som verkligen engagerar sig. De vet de bästa fiskeställena, vad alla fiskar heter och är väldigt trevliga, speciellt kanske när det gäller barnfamiljer. Fråga efter Captain Mike.

Bass Pro Shops

Är du det minsta intresserad av uteliv, camping, jakt och/eller fiske, måste du besöka Bass Pro Shops. Det är en kedja affärer med allt inom jakt och fiske, men de har även ett stort utbud av fritidskläder, solglasögon, snacks med mera. Bara interiören gör att det är värt ett besök. Närmaste Bass Pro Shops hittar du på 10040 Gulf Center Drive, Fort Myers. Alldeles intill hittar du förresten Ron Jon Surf Shop.

Mangofrossa

Är du i trakterna av Fort Myers i mitten av juli och älskar mango kan du besöka Mangomania, en tvådagars utomhusfestival helt tillägnad mango. Allt från mangodrinkar och mat med mango till mer vanligt käk som nygrillade hamburgare.
Riktigt kul, och inte alls uppbyggt för oss turister utan mer för Floridaborna själva. Festivalen hålls på German-American Social Club, 2101 Pine Island Rd, Cape Coral.
”It’s all about the mango.”
Var gärna där när det öppnar så att du inte missar något och undviker den värsta hettan.

Fort Myers natur
©VISIT FLORIDA
  •  I gratistidningen The Island Sand Paper kan du läsa om det dagliga livet i Fort Myers Beach och få massor av aktuella tips.

Ron Jon Surf Shop

Om du gillar att surfa, dyka, bada, eller bara hänga på stranden – ja allt som har med havet att göra – är ett besök på Ron Jon Surf Shop helt nödvändigt. De säger själva att ”we represent the beach and beyond.” Lite skrytigt kanske, men förmodligen helt riktigt.
Den första originalbutiken öppnades 1961 på Long Beach Island, New Jersey men finns nu på flera ställen, bland annat på 10045 Gulf Center Drive, Fort Myers. 

Fort Myers natur
©VISITFORTMYERSBEACH.CO

Trolley

Ett annat, och billigare, sätt att förflytta sig runt Fort Myers Beach är att åka en tur på Fort Myers Beach Trolley. Det finns många hållplatser där du kan hoppa på och av.        

1 COMMENT

Comments are closed.