Presidents Hall of Fame – se Vita Husets insida

2
1658

Presidents Hall of Fame – i Florida! Se Vita Huset som ni aldrig sett det förut och möt USA:s presidenter som vaxdockor.

Det är ytterst sällan jag stöter på en plats eller utflyktsmål jag inte besökt eller åtminstone inte hört talas om. Men ibland dyker det upp överraskningar. The Presidents Hall of Fame i Clermont, utanför Orlando, är ett sådant.

Presidents Hall of Fame
©PRESIDENTS HALL OF FAME

Presidents Hall of Fame avslöjar Vita Husets inre

Redan vid entrén till det udda museet, som tidigare hade namnet House of Presidents, möts av en kopia av Lincoln Memorial.

Nu är ju det riktiga Vita Huset relativt litet. På Presidents Hall of Fame ser vi en miniatyrversion – som ett dockskåp – där alla utrymmen kan beskådas.

Baksidan av dockskåpet har lämnats öppet så att man kan se alla rum, inklusive sådana som få personer aldrig kommer i närheten av.

Ronald Reagan kallade denna “roadside attraction”, som började som ett vaxmuseum redan på 60-talet, för en “nationell skatt”.

Presidents Hall of Fame
©PRESIDENTS HALL OF FAME

Utomhus ser vi en kopia av Frihetsgudinnan och t o m en miniversion av Mount Rushmore där presidenterna George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt och Abraham Lincoln är avbildade. (Det riktiga Mount Rushmore National Memorial, som är en 20 meter hög skapelse, kan ses i sydvästra delen av delstaten South Dakota.)

Det finns en modell av det Vita Husets första Oval Office, ett rum som tillkom i samband med att president Taft utökade West Wing-delen av byggnaden.
Presidenterna på museet uppträder dels i naturlig storlek, dels som miniatyrfigurer.

The Presidents Hall of Fame ligger på Highway 27 i Clermont och är öppet alla dagar i veckan.
Passa på att besöka närliggande Citrus Tower, också det en Florida-klassiker.

AYITA BILLIE

LÄS MER: Boka spännande aktivitet i Orlando

LÄS MER: Hitta ditt favorithotell i Orlando-området

2 COMMENTS

Comments are closed.