Restauranger Fort Myers Beach – strandnära tips

1
3930

Restauranger Fort Myers Beach – här saknas verkligen inget beträffande mat och dryck.
Någonting för alla smaker, oavsett ålder och storlek på plånbok.

Vi har spenderat mycket tid i Fort Myers med omgivningar och smakat på allt, speciellt på restaurangerna på och kring Fort Myers Beach samt på Sanibel och Captiva.

Restauranger Fort Myers Beach
©YUCATANBEACHSTAND.COM

Restauranger Fort Myers Beach: För alla smaker, åldrar, plånböcker

Här är våra insidertips – se dem som en genväg till bästa krogupplevelsen under vistelsen i Fort Myers Beach.

Surf Club

Mysiga Surf Club ligger på 1167 Estero Blvd, Fort Myers Beach, alldeles nära Times Square.
Du kan välja att sitta inne och titta ut över Estero Blvd eller sitta ute under träden.
Menyn är varierad och de är kända för sina Cherry Wood Thick-Cut Bacon som du kan få till allt.
Gå dit en söndag för brunch.

The Beached Whale

The Beached Whale ligger också på Estero Blvd, närmare bestämt på nummer 1249, och har servering på två våningar.
Sätt dig gärna högst upp där du sitter utomhus med en strålande utsikt. Deras musslor serverade i en korg får det garanterat att vattnas i munnen. Solnedgångarna över Golfen är inte så dumma de heller.
Levande musik de flesta kvällar. 

Restauranger Fort Myers Beach
©PIERRE ADLER

Mermaid Lounge

På andra sidan Estero Blvd från The Beached Whale och Surf Club räknat, hittar du den lilla baren Mermaid Lounge. Den delar praktiskt nog lokalen med en spritbutik.

Under veckorna gör inte baren så mycket väsen av sig, men mellan nio och tolv varje söndag förmiddag blir det fullt drag. Då står det en massa bikes och trikes utanför baren, medan deras ägare sitter i baren och dricker en massa Bloody Marys för en dollar styck. Detta kallas lite okänsligt för ”Sunday Mass”, alltså söndagsmässa. Alla är naturligtvis välkomna, inte bara bikers.
Känns lite underligt att från ett söndagssömnigt Fort Myers Beach kastas in i ett party som om det vore en ovanligt festlig lördagskväll.

Restauranger Fort Myers Beach
©PIERRE ADLER

Yucatan

Yucatan är en trevlig familjerestaurang med bra mat och dito musik.
Mycket varierad meny med bland annat minihamburgare som är kanongoda.
Finns på 250 Old San Carlos Blvd.

Times Square

I norra Fort Myers Beach finns ett livligt centrum med gott om krogar och ett livligt nattliv. Du ska inte missa att gå ut på piren och kolla på solnedgången. Ha alltid Times Square som utgångspunkt i området, inte bara för restauranger.

  •  I gratistidningen The Island Sand Paper kan du läsa om det dagliga livet i Fort Myers Beach och få massor av aktuella tips. Bland annat mer om temat restauranger Fort Myers Beach.
Restauranger Fort Myers Beach
©SKIPONE41.COM

Baileys general store

Baileys General Store på Sanibel är inte bara öns supermarket, här handlar man också färdig picknick-korg. (Periwinke Way/Tarpon Road)

Smokin’ Oyster Brewery (S.O.B.)

Smokin’ Oyster Brewery harofta levande musik på kvällarna och verkligen full fart. Barnfamiljer sitter sida vid sida med tatuerade mc-åkare och alla trivs utomordentligt bra. Menyn är mycket varierad med en dragning mot sea food-hållet och de har ett bra urval av öl på flaska. Deras clam chowder (krämig musselsoppa) kan rekommenderas. S.O.B. hittar du på 340 Old San Carlos Blvd, Fort Myers Beach, alldeles nära ett av våra favorithotell, Manatee Bay Inn.

Skip Ones Seafood

Skip Ones Seafood är känt för stonecrabs och räkor. Dessutom, vilket man ofta upplever i Florida, är restaurangen kombinerad med fiskaffär.
Den nya adressen är 17650 San Carlos Boulevard, Fort Myers Beach.

The Bubble Room

The Bubble Room är en spektakulär restaurang på Captiva – bra mat till ok pris. Den scoutklädda personalen får man på köpet. Inredningen på krogen gör att det aldrig blir tråkigt att vänta på maten. Enbart hemsidan är ett nöje! Videon ger en bra bild av vad ni har att förvänta er. (Denna krog har en särskild plats i våra hjärtan beträffande temat restauranger Fort Myers Beach.)

Rib City

Är du minsta sugen på revbensspjäll, eller ribs, som det heter här, måste du absolut besöka Rib City.
Det finns ett antal restauranger i kedjan, och alla serverar de möraste spjällen du kan tänka dig. Deras ”Baby Back Ribs” är oslagbara.

Det närmaste Rib City ligger på 11561 Majestic Palms Blvd, Fort Myers. Inte heller detta långt från Love Boat.

Love Boat

Fortsätter du några kilometer på San Carlos Boulevard mot Fort Myers, kommer du till ett måste för alla glassälskare. Det är Love Boat Homemade Ice Cream, som verkligen förstår det här med hemgjord glass. Du hittar Love Boat på 16475 San Carlos Boulevard, Fort Myers. (Intill Love Boat finns två roliga minigolfanläggningar: Smuggler’s Cove och Jungle Golf.)

Lani Kai Hotel

Alldeles vid havet ligger det stora blå hotellet Lani Kai. Vi rekommenderar kanske inte att du ska bo där, men gå gärna upp på takterrassen nån kväll, sätt dig i en av gungstolarna, ta nåt att dricka och kolla in solnedgången på första parkett.
Adressen är 1400 Estero Blvd.

San Carlos Island

Går du över den vackra bron som förbinder Fort Myers Beach med San Carlos Island har du bland mycket annat två bra restauranger alldeles vid brofästet på San Carlos Island.
Den ena heter Bonita Bills Waterfront Café och bjuder på god, enkel mat och medryckande levande musik flera kvällar i veckan.
Den andra ligger alldeles intill och heter Doc Ford’s Fort Myers Beach. Doc Ford’s finns även på Sanibel och på båda ställena serverar de helt suveräna räkor – och mycket annat också förstås.

LÄS MER: Hitta budgethotell på Fort Myers Beach

Restauranger Fort Myers Beach
©DOCFORDS.COM