Fort Myers är vatten och öar, folkliv, öde stränder

2
4078

Fort Myers är vatten och öar.
Öarna är små eller stora. Tättbefolkade eller folktomma.
Från den livliga stadsstranden till helt öde öar med fascinerande naturupplevelser.
Captiva (videon) får bli det första visuella exemplet på denna mycket spännande del av Florida.

Fort Myers är vatten och öar: Matlacha, Pine Island, Cayo Costa, Cabbage Key, Useppa Island, North Captiva, Captiva, Sanibel och Estero Island

Öar i norr, väster och söder. Massor av dem finns i och kring Pine Island Sound. Fort Myers är nämligen vatten och öar.

Vi beskriver dem från fastlandet, ut mot Mexikanska Golfen och följer öarna söderut, via Sanibel, till Estero Island som är ett annat namn för strandstaden Fort Myers Beach.

Matlacha

längs vägen ut mot Pine Island, är en mysig kombination av sportfiskecentrum och turistisk mötesplats i genuin Florida-miljö. Här finns många lokala konstbutiker som är värda att besöka. Som Leoma Lovegrove Art Gallery och Wildchild Art Gallery. Båda ligger alldeles bredvid den suveräna glass- och konstaffären Great Licks Ice Cream Shop på 4643 Pine Island Rd.

Matlacha är den stora behållningen i just denna del av Fort Myers-området. Pine Island (se nedan) känns för stort för att man ska få rätta känslan av att vara på en ö.

Fort Myers är vatten och öar, Sanibel
©FORTMYERS-SANIBEL.COM

Matlacha

längs vägen ut mot Pine Island, är en mysig kombination av sportfiskecentrum och turistisk mötesplats i genuin Florida-miljö.
Här finns många lokala konstbutiker som är värda att besöka. Bland annat Leoma Lovegrove Art Gallery och Wildchild Art Gallery. Båda ligger alldeles bredvid den suveräna glass- och konstaffären Great Licks Ice Cream Shop på 4643 Pine Island Rd.

Matlacha är den stora behållningen i detta område, Pine Island är för stort för att man ska få rätta ökänslan.

Pine Island

är västkustens största ö och ligger inklämd mellan fastlandet och barriäröarna längre ut i Golfen. Ännu inte på något sätt överexploaterad och dess storlek gör att man knappast får någon ökänsla. Här kan man inte säga att Fort Myers är vatten och öar…

I söder St James City, varifrån man har utsikt till Sanibel. Stanna gärna till för lunch på mysiga Waterfront Restaurant alldeles vid kanalen och se båtarna lägga till.

Från Bokeelia i norr är det nära till Gasparilla Island med Boca Grande som centrum och hemvist för familjen Bush.
Bokeelia har också båtförbindelser till Cayo Costa, Cabbage Key och North Captiva. Gemensamt för dessa öar är att de bara kan nås med båt och att de var och en på sitt sätt visar upp en mycket avslappnad och naturnära sida av Florida. Från Pine Island nås också öar längre söderut i arkipelagen.

Fort Myers är vatten och öar
©VISIT FLORIDA

Cayo Costa

är en state park längst ut i havsbandet. Populärt att hyra enkel campingstuga här och leva vildmarksliv med promenader i orörd natur och på öde stränder eller paddla i härliga vatten.

Cabbage Key

har en närmast världsberömd restaurang. Det går bara att ta sig hit med båt (eller sjöflygplan). Lika naturskönt som exklusivt.

Useppa Island

är närmaste granne med Cabbage Key och ännu mer exklusiv. Ön är privatägd, men det är ok att besöka och övernatta.

North Captiva

är också en ö som man inte kan nå med bil. Många privata hem. Precis som föregående öar drabbades ön rejält av “Charley” 2004, orkanen som i nästa fas skulle lägga stora delar av Port Charlotte och Punta Gorda längre norrut i ruiner.

Fort Myers är vatten och öar
©VISIT FLORIDA
Fort Myers är vatten och öar
©FORTMYERS-SANIBEL.COM

Captiva

kallar vi ibland för tvilling-ö till mer berömda Sanibel. Inte lika bra chans till prisvärd övernattning. Men lika fina stränder, även om det inte är riktigt samma klass på snäckorna här.

Sanibel Island

I konkurrens med Siesta Key (Sarasota) är Sanibel Island den mest berömda ön på Floridas västkust. Unik beträffande snäckfynd och mycket populär semesterdestination och vi är glada att se att det även här numera finns chans till boende för ok pris.

Estero Island

är nästan en fortsättning av Sanibel även om det bilvägen är lite avstånd. Inga alls likheter i övrigt eftersom vi nu befinner oss i en mycket mer utpräglad turistmiljö.
Det är detta som är Fort Myers Beach, det område som vi utgår ifrån när vi skriver om Fort Myers. Det är här man har störst chans hitta bra boende till rätt pris.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

LÄS MER: Floridas mest populära aktiviteter, boka hemifrån!

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

2 COMMENTS

Comments are closed.