Boca Grande, Gasparilla Island – härlig strandmiljö

1
1552

Boca Grande och Gasparilla Island är den perfekta dagsutflykten på Floridas västkust.
Speciellt om man har Fort Myers eller Sarasota som utgångspunkt.

Lugnt och avkopplande i lyxig miljö.
Här trivs både presidenter och mer normala strandflanörer.

Boca Grande och Gasparilla Island obligatorisk bilutflykt

Under mina år i Sarasota blev Boca Grande och Gasparilla Island ofta ett utflyktsmål och då med den obligatoriska turen genom Boca Grande, den lugna byn som präglas av invånare som inte saknar ekonomiska resurser, samt lika obligatorisk tur till fyrtornet längst ner i söder.

Trots många besök, inklusive att jag haft förmånen att ta mig dit med båt, har jag ännu inte lycksta lista ut var familjen Bush bor. Platsen är nämligen var två ex-presidenter valt att ha ett extra hem för sin stora familj.

Motsvarande tur från Fort Myers-området är inte riktigt lika spännande och dessutom några kilometer längre.

Boca Grande och Gasparilla Island, Florida stränder sydväst
©VISIT FLORIDA

En perfekt dagsutflykt till fin miljö på Floridas västkust

Mina resor med bil har alltid inneburit Tamiami Trail (US 41) ner till södra delen av Venice, sedan 776 till mysiga Englewood och vidare till Placida. Här fortsätter rutten, via en betalbro, till Boca Grande Causeway. Bli inte förvånad om det dyker upp sällsynt många ödlor (iguaner) längs (och på) vägen. Gasparilla Island är ökänd för sina iguan-ödlor, ett fenomen orsakat av att någon släppte ut sina husdjur för många år sedan.

Stanna till i byns centrum, till exempel i närheten av Railroad Avenue. Byn är värd en promenad och det råder ingen brist på restauranger även om Boca Grande inte är en turistdestination.

Hela ön, som jag uppskattar till 12 kilometer lång, har stränder. Men sikta på södra delen. Parkera vid det vackra fyrtornet vid Gasparilla Island State Park och beundra utsikten mot Cayo Costa, den obebodda ön i söder. Strandmiljön är härlig och garanterat ingen trängsel. (Undantaget möjligen i samband med något stort sportfiskeevent.)

Under resan har du inte kunnat undgå att notera en nedlagd järnvägslinje. Den anlades för att frakta fosfat från gruvområdena i Tampa-trakten. Just här finns nämligen en av Floridas få naturliga djuphamnar. Boca Grande-passet in till Charlotte Harbor är djupt och resterna av hamnen när fraktfartygen lade till för att lasta fosfat går fortfarande att se.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

1 COMMENT

Comments are closed.