Boka hotell i Fort Myers – på stranden och Sanibel

3
10736

Boka hotell i Fort Myers, då gäller det i första hand stadens långa strand, Fort Myers Beach, och paradisön Sanibel.

Bäst boende i Fort Myers finns nämligen inte i staden på fastlandet…
…utan på Fort Myers Beach och på Sanibel. Fastlandet ska du alltså glömma. Åtminstone beträffande boendet.

Om inte våra tips om att boka hotell i Fort Myers räcker, gör en egen sökning med hjälp av denna hotellkarta:

boka hotell Fort Myers. Hotell i Fort Myers och Sanibel
©BOOKING.COM

Boka hotell i Fort Myers: Budget på strand eller natursköna Sanibel

Både vi och våra trogna läsare har funnit att Fort Myers-området är en otroligt bra utgångspunkt för en semester på Floridas västkust.
Fort Myers som stad är ingen höjdare. Däremot är öarna runt omkring riktigt bra semestermål med gott om aktiviteter av väldigt skilda slag.
Våra favoritområden är Fort Myers Beach och Sanibel.

Utgångspunkten för att leta boende i Fort Myers bör vara Fort Myers Beach. Bredaste utbudet, bra strandläge och störst chans att kombinera detta med ett ok pris.
Det finns knappast någon anledning att bo på fastlandet. Men vi ger dig också några sådana alternativ.

När vi nu hamnat i Fort Myers-området är det likhetstecken med en del av Florida som väldigt många små och mysiga hotell.
Utan tvekan är Fort Myers Beach också budget-bäst på västkusten (i jämförelse med de två andra favoritplatserna Clearwater Beach och Sarasota).

boka hotell Fort Myers. Beach Shell Inn Hotel

Beach Shell Inn

Bara några steg från stranden med möjlighet att lägga till några extra dollar för att få ett rum med kokmöjligheter. Standardrummen har kaffebryggare och kylskåp. På rätt sida av kustvägen, men med ett par kilometer till restaurangområdet där bron leder över till fastlandet. Prisläge: Från 90 USD/natt för standard, från cirka 110 USD/natt för en s k single studio eller större.

boka hotell Fort Myers. Tropical Winds Motel & Cottages

Tropical Winds Motel

De ser inte mycket ut för världen, de små stugorna. Men det är mysigt. Det är äkta Old Florida och i ett område med trevliga cykelvägar. Enligt hotellet själva är prisläget här 149 – 289 USD/dygn, så räkna med att två nätter under högsäsong kostar ungefär 3 400 kronor. Vi har tyvärr fått negativa rapporter efter ett ägarbyte.

boka hotell Fort Myers. Silver Sands Villas Hotel

Silver Sands Villas

Vi flyttar oss närmare centrum och uppåt i kvalitet.
Stora valmöjligheter mellan rumstyper och miljön gör att vi inte bryr oss om att hotellet ligger på “fel” sida av kustvägen. Stugor med ett eller två sovrum, studio och sviter. Kök, micro och kyl finns i alla rum, 21 st
Prisläge: Från drygt 100 USD/natt (man får mycket för pengarna här).

boka hotell Fort Myers. Anchor Inn and Cottages

Anchor Inn and Cottages

På mysiga Anchor Inn bor man i östra delen av Sanibel, precis efter man kommit över bron. Det är några hundra meter till stranden, cyklar finns att hyra. Bilen kan man låta stå under semestern här, den kanske behövs om man ska till Captiva och definitivt om det krävs ett ärende till fastlandet. Prisläge: Kring 120 USD/natt, ett fantastiskt pris på lyxiga Sanibel.

boka hotell Fort Myers. Manatee Bay Inn Hotel

Manatee Bay Inn

Vi trodde väl knappast det var möjligt att klättra ändå längre upp var det gäller både miljö och kvalitet. Men här gäller det verkligen att vara ute i tid. Bara sex rum, alla med kök och egen uteplats i någon form. Oerhört populärt bland besökarna på Florida.nu och extremt mycket bokat. Prisläge: Från 125 USD/natt.

boka hotell i Sanibel Shalimar Cottages & Motel

Shalimar Cottages

Enkla stugor och studiolägenheter på absolut bästa strandläge på Sanibel. Hotellet ligger ungefär mitt på den långa stranden, det finns oändliga möjligheter till promenader och till snäckletande. Alla rum har fullt utrustat kök. Prisläge: Här kan man komma undan med under 150 USD/natt, vilket är mycket bra för att vara på Sanibel.

DU BETALAR INGEN EXTRA BOKNINGSAVGIFT HOS FLORIDA.NU!

Rabatt, specialpris hotell FloridaGunnar Hedqwist är inte bara Florida.nu:s ägare, han är också hotellexpert och har ägt flera hotell här. Kolla in Gunnars favoriter eller sök hotell via kampanjerbjudanden.
Om du hittar något du gillar, spara länken! Då hjälper du oss att fortsätta ge uppdaterad Florida-information genom att boka via en hotellsida som har vår symbol på sidan. Det kostar nämligen inget extra, samma låga Booking-pris genom att använda våra hotell-länkar.

LÄS MER: Allt om att boka hotell i Florida, tips och varningar

boka hotell Fort Myers. Best Western Plus Resort Hotel

Best Western Plus Resort

Ett ganska stort strandhotell med gångavstånde till Times Square, som är Fort Myers Beach’s centrum. Vi befinner oss alltså på Estero Islands västra del med utsikt mot Sanibel-fyren.

boka hotell Fort Myers. Legacy Harbour Hotel & Suites

Legacy Harbour

Litet hotell i centrala Fort Myers är för dig som inte söker strandupplevelser utan hellre snabbt tar dig till lågpris-shopping eller till utflykter i västra Florida. Ett litet kylskåp och kaffebryggare är standard. Uppgradera till utsikt mot mäktiga Calosahatchee River. Ett bra stadsval, trevligare än en hotellkedja. Prisläge: Från 140 USD/natt.

boka hotell Fort Myers. Tween Waters Inn Hotel

Tween Waters Inn

Captiva är Sanibels tvillingö. Men utan likheter, egentligen enbart grannar. En härlig miljö här på Tween Waters, med vatten på båda sidor där Captiva smalnar av. Stort utbud av mycket bra restauranger på Captiva och på Sanibel. Prisläge: från 205 USD/natt

boka hotell Fort Myers. La Quinta Inn

La Quinta Inn

Den pålitliga Texas-kedjan har ett bra läge nära bron till Sanibel och nära Fort Myers Beach. Det ska också finnas en badstrand strax intill som, enligt svenska besökare, ska vara bra (vi har själv inte kollat ännu). Prisläget är så bra att det här är fastlandshotellet vi gillar – ett undantag som bekräftar regeln om strandläge. Prisläge: 80-110 USD/natt.

boka hotell Fort Myers. Edison Beach House Hotel Fort Myers

Edison
Beach House

Ännu bättre centrumläge än det förra hotellet. Avstånd till Times Square: Endast 160 meter! Direkt på Fort Myers Beach i ljusa, fräscha rum med enorm utsikt. Pool, grillar, trädgård.

boka hotell Fort Myers. Bridgewater Inn Hotel

Bridgewater Inn

Äntligen är vi på väg åt rätt håll i den intressanta världen av öar som omger Fort Myers-området. En liten och mycket speciell idyll på Matlacha. Ett enkelt ställe, men det kompenseras av miljön, närheten till vatten. Enklare köksutrustning i vissa rum, fullt kök i andra. Bonus: Garanterat närkontakt med delfiner! Prisläge: 140-160 USD/natt.

boka hotell Fort Myers. Casa Loma Motel Waterfront

Casa Loma 

Jag har ännu inte hittat Cape Corals charm. Men en populär ort. Här talar man gärna om “waterfront” trots att man är långt ifrån närmaste strand. Gott om vatten – men i form av konstgjorda kanaler och Calosahatchee River. Prisläge: Från cirka 70 USD/natt.

boka hotell Fort Myers. South Seas Island Resort Hotel

South Seas Island

Jag ser South Seas Island Resort som Tween Waters främsta konkurrent på Captiva. Mysigt trots att det är stort. Nio restauranger, golfbana på området som är viltreservat. Hotellet är beläget ganska långt norrut på den lilla och långsmala ön.

boka hotell Fort Myers. Pink Shell Beach Resort, halva priset

Pink Shell
Beach Resort

Nästan så långt västerut det går att komma på Estero Island. Hotellet ligger vid en marina nära Times Square. 4-stjärnigt för dig som föredrar hotellstandard framför “stugmys”.

boka hotell Fort Myers. Lovers Key Resort Hotel

Lover´s Key Resort

En bit söderut på vackra Lovers Key, på behagligt avstånd från vimlet på Fort Myers Beach, ligger detta hotell på vad som beskrivs som en privat ö (vilket vi dock inte köper). Ett bra val för resenären som vill bo lite avsides och nära naturen. Stort plus för att rummen har balkonger och för den omgivande miljön. Prisläge: 134-190 USD/natt

boka hotell Fort Myers. Crowne Plaza Hotel

Crowne Plaza

Ett bra val om man väljer ett mer citynära boende i Fort Myers. Kanske för dig som stannat till för att shoppa. The Bell Tower Shops ligger i samma kvarter och västkuststaden erbjuder också en massa annan lågpris-shopping. Prisläge: 110-220 USD/natt

boka hotell Fort Myers. Lighthouse Resort Inn and Suites Hotel

Lighthouse Resort

I stort sett på själva Times Square. Välutrustade rum och sviter. Två restauranger, två pooler. 200 meter till Fort Myers beach’s fiskepir och stranden.

Boka hotell i Fort Myers – skriv till oss, fråga!

  • Tveka inte att fråga! Florida.nu har mångårig erfarenhet av att förmedla hotell till svenska Florida-resenärer.
  • Skriv till oss på info@florida.nu om du är det minsta tveksam – det gäller våra hotellfavoriter eller om du hittar något annat som känns bra via Bookings erbjudanden som du kan se här intill.

3 COMMENTS

Comments are closed.