Sarasota: Bra fiskrestauranger i utomhusmiljö

1
1876

Sarasota: Bra fiskrestauranger – då gällde först valet söderut eller norrut från Sarasota.

Blev det en sydlig utflykt hamnade jag alltid på Casey Key Fish House eller på Pops Sunset Grill.
Norra utflykten gick nästan alltid via Anna Maria Island och då kändes ett stopp i Cortez oundvikligt.

Här är några tips på enkla s k fish shack i Sarasota-området.

Sarasota: Bra fiskrestauranger
©VISIT FLORIDA

Casey Key Fish House eller Pops Sunset Grill – ett svårt val i söder

Sarasota: Bra fiskrestauranger, alla helt eller delvis utomhus. Ingen lyx, i vissa fall precis tvärtom. Moderata priser och trevlig stämning gör att det är ganska lätt att plocka fram några favoriter i Sarasota.

Resan gick oftast till mina favoriter söderut. De nämnda restaurangerna ligger i samma område. Kolla kartan med Casey Key Fish House vid norra bron och Pops Sunset Grill vid södra bron.

Svårt att välja ut en favorit, men för mig blev det mest Casey Key Fish House vid lunchtid medan Pops Sunset Grill kändes mer som ett kvällsnöje.
(Jag har också besökt Pelican Alley, men inte tillräckligt ofta för att ha en uppfattning.)

Pops Sunset Grill

Baren är en populär mötesplats på Pops Sunset Grill i Nokomis, men vi gillar också restaurangen. Beställer gärna Grouper, när den finns på menyn, och sitter förstås vid vattnet för att se om “hus-delfinen” kommer på besök.

Casey Key Fish House

Casey Key Fish House är en trevlig, ganska enkel, utomhusservering vid norra bron till Casey Key. Här äter författaren Stephen King lunch ibland, han bor strax intill under delar av vinterhalvåret.

Sarasota: Bra fiskrestauranger
©PIXABAY
Sarasota: Bra fiskrestauranger
©CASEY KEY FISH HOUSE

Sarasota: Bra fiskrestauranger vid Anna Maria Island

Om valet blir att köra norrut från Sarasota blir gärna Anna Maria Island målet. Där är det nästan omöjligt att låta bli ett stopp i Cortez, fiskebyn där tiden delvis stått still.

Den enkla restaurangen (serveringen, känns som ett bättre ord) plus ett besök i fiskaffären är för mig ett måste även om det bara blir något litet enkelt tilltugg.

Strax intill finns Seafood Shack, en restaurang som är betydligt större än namnet antyder och där man slipper äta ihop med pelikaner (även om det kanske verkar exotiskt).

PETER SUNESON

PS. Räkna inte med vita dukar på någon av ovanstående restauranger. Räkna med fish shack, typiska för Florida.

Sarasota: Bra fiskrestauranger
©SEAFOOD SHACK

Seafood Shack

Seafood Shack är en stor restaurang, med marina, i Cortez vid bron över till Anna Maria Island. Vällagad lunch till rimligt pris. Också middagskryssningar med flodångare a la Mississippi. Vi var tillbaka nyligen. Räkor i världsklass!

Starfish Market and Restaurant

Starfish Market and Restaurant är enkel utskänkning i genuin fiskebymiljö, fiskaffär i kombination med restaurang. Testa ”smoked mullet”, lokal specialitet! Miljön i Cortez känns spännande, bättre än maten faktiskt.

1 COMMENT

Comments are closed.