Halva priset på hotell i Florida – boka i god tid!

1
3306

Halva priset – boka din drömsemester i Florida i god tid och det kan bli verklighet på ett bra hotell med strandläge. Du kan hitta kraftiga rabatter, specialpriser som är 50 procent under ordinarie pris.
På denna sida också exempel på lyxigt, lågpris, budget och läsarfavorit i olka delar av Florida.

Hotellfynden liknande dem vi presenterar här finns alltid.
Följ våra råd och det finns pengar att spara.

Passa på – bo för halva priset!

Halva priset på hotell i Florida
©GETTY IMAGES

Specialpriser på utvalda hotell – planera smart, spara pengar!

Sedan 2006 har Florida.nu hjälp svenska Florida-resenärer hitta rätt.
Viktiga tips före och under semestern i soliga Florida.

Under flera år har vi också levererat experttips om de bästa, mest prisvärda, hotellen.
Mycket är baserat på egna kunskaper tack vare att sajtens grundare och ägare, Gunnar Hedqwist i St Augustine, ägt flera hotell i Florida samt fortfarande är synnerligen aktiv i turistbranschen.

Dessutom granskar vi priserna dagligen och vill därför ge exempel på att det går att göra ett klipp på hotell som i vissa fall blir dubbelt så dyra om man väntar för länge med att boka.
Ta chansen – boka för halva priset!

Halva priset – Florida-hotell med specialpris

Våra exempel här bygger på följande:

 • En veckas vistelse på sensommaren.
 • Dubbelrum för två personer.
 • Enbart hotell med specialpris (d v s någon form av rabatt just nu).
 • Alla med strandläge, endast i ett fall är promenaden längre än fem minuter.
 • Priser från 480 kronor/natt till max 1 000 kronor/natt.
Florida stränder sydväst, halva priset

Över 20 000 hotell att välja mellan

Det finns via vår hotellpartner ungefär 20 000 hotell att boka i Florida. En djungel där man lätt går vilse.
Vår sökning enligt ovanstående kriterier resulterade naturligtvis i en mängd resultat. Men ändå förvånansvärt många som erbjuder rabatter på halva priset, eller däromkring.
Här har vi gallrat ut de hotell som känns bäst.

Se vår exempelvecka som inspiration och ett bevis på att det går att göra hotellfynd i Florida. Halva priset eller åtminstone kraftiga rabatter.

Bra att veta: Det är sällan som priserna sjunker – boka alltid ditt Florida-hotell i tid.

 • Vill du söka hotell på egen hand, utgå från våra länkar till valfritt hotell eller – kanske ännu bättre – gå till aktuell hotellsida och använd vår hotellkarta för bra överblick på aktuella datum.
 • Om du vill veta mer om våra utvalda hotell, klicka på respektive länk nedan för att se den exakta adressen och justera dina datum och andra önskemål.

La Bella Oceanfront Inn

Mycket centralt läge precis intill den berömda Daytona Beach-stranden. Ett litet hotell (38 rum) med fri wifi och gratis parkering. Det tar inte längre än en kvart att köra till racerbanan.

 • Antal stjärnor: 2
 • Pris: 573 SEK/natt

Beach Corner Miami Beach

På en sidogata till Collins Avenue i North Miami Beach, på gränsen till Surfside. Enkelt och endast 12 rum. Ett par minuter till stranden. Delat badrum, kök finns.

 • Antal stjärnor: 2
 • Pris: 700 SEK/natt

Newport Beachside Hotel & Resort

Vid stranden i trevliga Sunny Isles, strax norr om Haulover Beach (med en av få officiella nudiststränder i Florida) ligger detta stora hotellkomplex.

 • Antal stjärnor: 3
 • Pris: 753 SEK/natt

Anthony’s on the Beach 

Allra längst söderut Cocoa Beach ligger detta motell. 10 km till Cocoa Pier och Ron Jon Surfshop, en halvtimma till Kennedy Space Center.

 • Antal stjärnor: 2
 • Pris: 797 SEK/natt

Treasure Island Ocean Club

Treasure Island ligger strax norr om St Pete Beach och i höjd med St Petersburg på den långa rivieran som startar i norr med Clearwater Beach. 15 minuters promenad till populära John’s Pass.

 • Antal stjärnor: 2
 • Pris: 872 SEK/natt

Captiva Beach Resort

Mycket förvånande att ett strandhotell på Siesta Key ligger under tusenlappen. Mitt på ön och två minuter till vackra Crescent Beach.

 • Antal stjärnor: 2
 • Pris: 927 SEK/natt

Dockside Inn & Resort

Fort Pierce är en stad vid Atlanten som vi verkligen gillar. Man får stå ut med en kort promenad till stranden, men har utmärkt läge på södra sidan av inloppet till Intracoastal Waterway.

 • Antal stjärnor: 3
 • Pris: 628 SEK/natt

Paradise Oceanfront Hotel

Mycket bra läge i Hollywood Beach. Jag gillar att det är nära till både Nick’s Bar på stranden och Joe’s Tiki Bar vid kanalen och att man faktiskt bor på självaste Hollywood Beach Broadwalk

 • Antal stjärnor: 2
 • Pris: 700 SEK/natt

Bayside Inn Key Largo

Nästan granne med African Queen i Key Largo, fast på andra sidan Overseas Highway, d v s riktning Florida Bay. Hotellet har egen sushi-restaurang.

 • Antal stjärnor: 3
 • Pris: 744 SEK/natt

Lexington Hotel

Strandhotell kring 40th Street i Miami Beach, ett område vi rekommenderar. Vi misstänker att detta kan vara ett f d Days Inn, vilket i så fall drar ner betyget.

 • Antal stjärnor: 3
 • Pris: 788 SEK/natt

Townhouse Hotel

Läget är utmärkt, även om det inte är i själva hjärtat av South Beach (men mycket nära). Två minuter till stranden, fyra kvarter till Lincoln Road.

 • Antal stjärnor: 3
 • Pris: 806 SEK/natt

Deauville Beach Resort

Långt upp i Miami Beach, i höjd med Normandy Shores och 69 th Street. Ett hotell som är mycket populärt bland våra besökare. Direkt på stranden, men också med stor pool.

 • Antal stjärnor: 3
 • Pris: 884 SEK/natt
 • Reservation för förändringar eftersom ovanstående sammanställning inte har uppdaterats sedan den publicerades. Detsamma gäller nedanstående artikel. Vi tror dock att båda kan fungera som inspiration eller som ett steg på vägen att leta vidare.

Lyx till halva priset, budgettips, lågprishotell – och en läsarfavorit

Exempel på fyra olika kategorier av Florida-hotell i olika delar av delstaten:

 • LYXIGT – en kategori vi har med i första hand för möjligheten att med rätt planering pricka in en vistelse under en tid då hotellet erbjuder kraftigt sänkta priser. Det är inte ovanligt att de stora lyxhotellen kör med reapriser – rabatter på 50 procent – under några dagar för att få en bättre placering på hotellförmedlarnas sajter.
 • BUDGET – normalhotellet som passar bra för t ex barnfamiljen. Bra läge och oftast med tre eller fyra stjärnor.
 • LÅGPRIS – våra billigaste val, utan att för den skull ge oss ner på “skitiga-mattan-nivån” och de hotellkedjor med Florida-hotell vi absolut inte rekommenderar (se ovan).
 • LÄSARFAVORITER – era val. Efter flera års arbete med svenska Florida-resenärer har vi en bra bild av vad ni föredrar. Ibland är det hotell som finns bland våra favoriter, andra gånger är det hotell som blivit storsäljare utan vår direkta medverkan.

Hotell i Orlando – lyx, lågpris, budget, läsarfavorit:

LYXIGT I ORLANDO

Waldorf Astoria Orlando

I det sydöstra hörnet av det ofantliga Disney-området, cirka fem kilometer söder om Disney Springs som är det självklara nöjesområdet kvällstid. Hotellområdet präglas av en 18-håls golfbana och naturen – man kan inte tro att detta är världens största nöjesfält. Tolv restauranger och 500 rum.

BUDGET I ORLANDO

Rosen Inn

Det finns många Rosen-hotell så kolla extra noga så att det är Rosen Inn International (7600 International Drive är adressen). Ett populärt familjehotell med utmärkt läge för Universals parker (ett par kilometer rakt norrut) och granne med klassiska Magical Midway och dess många aktiviteter.

LÅGPRIS I ORLANDO

Ramada by Wyndham

Med fullständiga namnet Ramada By Wyndham Orlando Near Convention Center har ett toppenläge på International Drive. Enkelt, ingen lyx, bra omgivningar nära nya I-Drive 360 med Orlando Eye och andra attraktioner. Gå inte i fällan och välj ett billigare alternativ i fel del av Orlando!

LÄSARFAVORIT ORLANDO

Royal Pacific

Universal’s Loews Royal Pacific Resort är en storfavorit sedan Florida.nu:s läsare upptäckt fördelarna med gratis expresspass, vilket gör hotellet nästan gratis! Det absolut bästa av Universals egna storhotell på området. Mest bokat i hela Florida.

Hotellfavoriter i Lake Buena Vista
©HILTON

Kommentar:

Hotell i Clearwater Beach – lyx, lågpris, budget, läsarfavorit:

LYXIGT I CLEARWATER BEACH

Hyatt Regency Beach Resort & Spa

Toppenläge vid stranden (även om man måste korsa gatan). Mycket nära berömda Pier 60 som är riktmärke för aktiviteter på strandens centrum. Alla rum har egen balkong och köksutrustning.

BUDGET I CLEARWATER BEACH

Magnuson Hotel Clearwater Beach

Ett medelklass-hotell som ofta bokas av våra svenska besökare. Bra läge och bara några få minuters promenad till Pier 60. Enda klagomålet från några gäster: små rum.

LÅGPRIS I CLEARWATER BEACH

Clearwater Beach Hotel

I södra delen av själva Clearwater Beach (d v s före bron till Sand Key) i sällskap med en massa andra hotell, vilket betyder McDonalds, Ihop, pizzeria, Subway m fl i kvarteren.

LÄSARFAVORIT CLEARWATER

Pier House 60 Marina Hotel

Första parkett (dvs vid Pier 60). Läget i Clearwater Beach kan knappast bli bättre. Ett ganska nytt hotell som blivit otroligt uppskattat bland läsarna av Florida.nu.

Kommentar:

 • Stor varningstriangel för följande hotell: Tropical Breeze, Sandman Motel, Sunrise Resort, Amber Tides, Sea Cove, Gem Tower, Golden Villa.
 • Clearwater Beach är en utmärk bas för utflykter i alla väderstreck. Natur och upplevelser i norr, Tampa-området i öster och St Petersburg i söder, med Sarasota ganska nära också.
 • Förväxla inte denna populära strandort med fastlandets Clearwater – som natt och dag – när du söker hotell i Clearwater Beach.

Hotell i Sarasota – lyx, lågpris, budget, läsarfavorit:

LYXIGT I SARASOTA

Ritz-Carlton Sarasota

Lyxhotellet har även satt namn på gatan utanför (!) och ligger centralt i Sarasota och som gäst har man tillgång till en exklusiv beach club på Lido Beach. Utsikten mot vackra Ringling-bron är hänförande. Ett riktigt stort hotell, så sommartid finns det nog viss chans för halva priset här.

BUDGET I SARASOTA

Captiva Beach Resort

Så vitt vi vet har hotellet inget med ön Captiva att göra. Vi är på Siesta Key, vid södra bron och den del av av Siesta-stranden som kallas Crescent Beach. Toppenläge, en del restauranger och affärer.

LÅGPRIS I SARASOTA

Nokomis Inn & Suites

Hellre än att välja slitna hotellområdet på North Tamiami Trail eller skicka er till tråkiga Bradenton väljer vi trevliga Nokomis i norra delen av Venice. Hotellet ligger nära Nokomis Beach (Casey Key).

LÄSARFAVORIT SARASOTA

Siesta Beach Resort & Suites

I stark konkurrens med grannen Tropical Breeze Resort “vinner” detta enkla strandhotell klassen. Siesta Keys världsberömda strand rakt över gatan och läget är perfekt mitt i livliga Siesta Key Village.

Kommentar:

 • Kolla adressuppgiften noga (eller fråga oss till råds). I Sarasota vill man inte bo vid motorvägen och bli inte lurad av att hotell på fastlandet använder världsberömda Siesta Key i sin marknadsföring.
 • Insidertips: Utöka din sökning till Venice och Nokomis i södra delen av Sarasota county och du kan göra fynd i en del av Florida som blivit förhållandevis dyrt. Det senare gäller inte minst hotell i Sarasota och Siesta Key.

Hotell i Fort Myers – lyx, lågpris, budget, läsarfavorit:

LYXIGT I FORT MYERS

South Seas Island Resort

En stor anläggning ganska långt norrut på ön Captiva (Sanibels norra granne). Strandnära och mitt i ett naturreservat. Här finns Doc Ford’s Bar & Grille (en favorit) och räcker inte det massor av andra restauranger inom hotellet.

LÅGPRIS I FORT MYERS

Beach Shell Inn

Inte precis i centrum, men bra strandläge och bara 20 minuters promenad till Times Square (centrum i Fort Myers Beach). Här finns lägenheter med fullt utrustade kök.

BUDGET I FORT MYERS

La Quinta Inn & Suites

Vi har alltid gillat Texas-baserade La Quinta-kedjan för budgetboende. Just detta hotell är (beträffande Fort Myers) undantaget som bekräftar regeln. Ligger på fastlandet, men nära både Sanibel och Fort Myers Beach centrum.

LÄSARFAVORIT FORT MYERS

Manatee Bay Inn

Många vill boka här. Få ges chansen. På detta populära bed and breakfast finns nämligen bara sex rum. På bästa läge centralt i Fort Myers Beach, gångavstånd till allt.

Hotell i Fort Myers och Sanibel, lyx, budget, lågpris och läsarnas favorit
©GETTY IMAGES

Kommentar:

 • Glöm fastlandet, alltså själva staden när du söker hotell i Fort Myers och Sanibel.
 • Fort Myers Beach (d v s Estero Island) och Sanibel Island (plus Captiva) är det som gäller här.
 • Närbelägna Cape Coral lockar med prisvärda villor. Kom dock ihåg att denna enorma förort saknar aktiviteter och inte är strandnära.
 • Fort Myers Beach är generellt billigare än våra övriga favoriter på västkusten. 

Hotell i Key West – lyx, lågpris, budget, läsarfavorit:

LYXIGT I KEY WEST

Sunset Key Cottages

– eller fullständiga namnet: Sunset Key Cottages, a Luxury Collection Resort, Key West. Alla andra lyxhotell i området får ursäkta. Det här slår allt! Du som kollat in solnedgången i Key West från Mallory Square har inte kunnat undgå denna lyxiga ö som ligger en halv kilometer rakt väster om torget. Färjan in till stan är tillgänglig för gästerna dygnet runt.

LÅGPRIS I KEY WEST

El Patio

Ett väldigt enkelt hotell i samma kvarter som lyxiga Casa Marina och bara ett par kvarter från Southwinds Motel, som beskrivs här intill. Det billigaste vi hittar med bra city-läge.

BUDGET I KEY WEST

Southwinds Motel

– d v s före detta Ocean Breeze skulle även kunna vara med och slåss om platsen här under (läsarfavorit). Enklare standard än de nyare hotellen vid infarten, men kom ihåg vår huvudregel i Key West: gångavstånd till Duval Street!
Bästa tänkbara läge nära den lugnare delen av nöjesgatan, mycket strandnära.

LÄSARFAVORIT KEY WEST

Wicker Guesthouse

Har passerat Douglas House som populäraste Key West-hotellet. Kanske för att det är barntillåtet?
Ett av de mest centrala lägena längs nöjesgatan Duval Street.

Kommentar:

 • Ingen kommer till Key West för att lägga onödig tid på att leta parkeringsplats – sök centralt när du letar hotell i Key West. Tyvärr, tror jag aldrig den dag kommer när man kan bo för halva priset i Key west.
 • Missa inte den berömda solnedgången! Visserligen en turistfälla (med alla artister), men detta är ju en del av Key West-atmosfären.

Hotell i Miami Beach – lyx, lågpris, budget, läsarfavorit:

LYXIGT I MIAMI BEACH

Fontainebleau Miami Beach

Av alla 5-stjärniga hotell i Miami blir detta historiska hotell ett naturligt val. Anledningen är enkel: Det finns ganska ofta specialerbjudanden här. Ofta halva priset. Inte så konstigt – med över 1 500 rum och när hotellet inte är bas för en jättekonferens finns det chans att bo billigt på en riktig hotellklassiker i Miami Beach. Sex pooler, nio restauranger, två nattklubbar.

LÅGPRIS I MIAMI BEACH

Starlite Hotel

Det billigaste vi hittar av ok klass i själva South Beach. I gengäld mitt i smeten på Ocean Drive (på gott och ont, säger nog en del). I samma kvarter som Beacon och Johnny Rockets (d v s Scarface-miljön) och i nästa kvarter ligger på både News Cafe och Mango’s. Plustecken: Strandnära. Minustecken: Risk för party.

BUDGET I MIAMI BEACH

Holiday Inn Miami Beach Oceanfront

Hotellkedjan är alltid pålitlig i budgetklassen och läget på detta hotell är mycket bra. Strandnära och cirka 30 kvarter norr om South Beach. Vårt eget namn på området är “40th street-hotellen” eftersom det finns flera bra budgethotell här. The Miami Boardwalk är en gångstig utmed havet, på mindre än en timma har man promenerat ner till nöjesområdet.

LÄSARFAVORIT MIAMI BEACH

The Clay Hotel

Jag har promenat/kört förbi den vackra entrén på Washington Avenue massor av gånger och kan förstå att miljön från detta 20-talshotell har lockat många av besökare. Granne med supertrevliga restauranggatan Espanola Way och bara ett par kvarter till Lincoln Road respektive Ocean Drive gör läget utmärkt.

Spara tredjedel av hotellpriset
©GETTY IMAGES

Kommentar:

 • Miami Beach är en egen stad, 100 kvarter utmed Atlanten. Ett riktigt långsträckt område alltså, så bekanta dig med kartan för en uppfattning om var hotellen ligger.
 • Art deco-hotellen på Ocean Drive ska naturligtvis beundras. Men varning för stor partyrisk här när du söker hotell i South Beach. För att hitta erbjudande om halva priset, sök på de största hotellen.

Hotell i Fort Lauderdale – lyx, lågpris, budget, läsarfavorit:

LYXIGT I FORT LAUDERDALE

The Ritz-Carlton

Bland de 5-stjärniga alternativen vinner Ritz Carlton tack vare det fantastiska läget. Inte bara strandläget, också att lyxhotellet ligger strax norr om Las Olas Blvd som är huvudgatan in till de centrala delarna av Fort Lauderdale. Om man kostar på sig att bo här är det väl lika bra att slå till med ett rum som har balkong?

LÅGPRIS I FORT LAUDERDALE

Napoli Belmar Resort

Detta är en riktig lågprispärla. Ett litet hotell, men med möjlighet till svit som har kök. Vi gillar att man kan komma undan med under $ 100/natt och att vi befinner oss i trevliga North Beach Village-området.

BUDGET I FORT LAUDERDALE

Bahia Mar

– eller det fullständiga namnet Bahia Mar – Fort Lauderdale Beach – Double Tree by Hilton. Hotellet skulle också kunnat gå in under kategorin nedan eftersom det Har seglat upp som en verklig storfavorit bland våra läsare. Strandläge med promenadväg över A1A till stranden. Granne med klassiska Jungle Queen.

LÄSARFAVORIT FORT LAUDERDALE

Aqua Hotel

Ser inte mycket ut för världen utifrån. Men har en mycket tilltalande design på insidan. Hotellet har varit en “bestseller” i området, vilket har förändrats och skulle kanske behöva erbjuda halva priset för att återfå sina gamla gäster…

Kommentar:

 • Fort Lauderdale är staden för dig som vill vara i sydöst, men undvika trendiga South Beach. En timma i bil utmed havet (cirka 45 km på A1A) är rena njutningen för en dags- eller kvällsutflykt till Miami Beach.
 • Fokusera på strandläge (inte stadens centrum) när du söker hotell i Fort Lauderdale.
 • Svenska Florida-resenärers mest populära outletcenter för lågprisshopping, Sawgrass Mills, ligger i Sunrise, cirka 30 km rakt väster om Fort Lauderdale-stranden.

1 COMMENT

Comments are closed.