Cape Coral – massor av fina villor, men ingen strand

0
6296

Ett lugnt tempo som är perfekt för pensionärer och familjer med barn är miljön som väntar i Cape Coral.
En stor stad. Men ändå närmast en förort till områdets centralort, Fort Myers.
Vatten överallt, men inte riktigt strandnära.
Staden är ett bra val för det golfspelande gänget som vill ha en villa som bas och inte bryr sig om avståndet till stränderna.

Cape Coral
scattered clouds
28.7 ° C
31.1 °
26.1 °
57 %
3.1kmh
40 %
Thu
29 °
Fri
27 °
Sat
28 °
Sun
27 °
Mon
27 °

Cape Coral – ett gigantiskt villområde vid massor av kanaler

I ärlighetens namn: Visserligen ligger Cape Coral i Fort Myers-området, som är en storfavorit på västkusten för oss på Florida.nu.

Men kom ihåg att staden är mest som ett gigantiskt villaområde och det är förhållandevis långt till närmaste badstrand.

På västkusten är det fortfarande tre storfavoriterna vi i första hand rekommenderar:
Förutom närbelägna Fort Myers Beach också Sarasota och Clearwater Beach.

Fort Myers är vatten och öar
©VISIT FLORIDA

Cape Coral har ett lugnt tempo och en lägre prisnivå

Om du söker ett lugnt ställe att tillbringa din semester på är Cape Coral definitivt ett alternativ. Cape Coral är i det närmaste okänd för de flesta som inte går i tankarna att köpa ett hus eller condo (condominium = bostadsrätt), något som många svenskar redan har gjort.

Varför just Cape Coral? Ja, prisnivån är lägre än på östkusten och staden har ett lugnt tempo som passar både barnfamiljer och pensionärer. Och de flesta mittemellan.

Vad inte många vet är att Cape Coral, med sina drygt 150 000 invånare, är den största staden mellan Miami och Tampa. I stort sett dubbelt så stor som sin granne söder om Caloosahatchee River, Fort Myers. I Cape Coral finns allt du behöver.

Cape Coral – nära till mysiga Matlacha och Sanibel Island

Cape Coral har rykte om sig att vara den kanaltätaste staden i USA, låt vara i skarp konkurrens med Fort Lauderdale. Och det gäller förmodligen antal båtar per invånare också. Cape Coral blev stad så sent som 1981, och har sedan dess vuxit lavinartat.
Staden ligger nära Southwest Florida International Airport (RSW), vår favorit Fort Myers Beach och natursköna Sanibel söderut samt mysiga Matlacha på väg ut mot Pine Island.
Klart centralt om du vill uppleva västkusten – eller bästkusten – med andra ord.
Om du älskar golf, kommer du att älska Cape Coral. Det finns en mängd golfbanor i och runt stan och du hittar garanterat din favorit.

Cape Coral, Matlacha
©MATLACHAARTGALLERY.COM

Vad ska du hitta på om du inte gillar golf, då? Hyr du ett hus eller condo, vill du förmodligen ta det lugnt, ploppa i poolen och grilla en stek framåt kvällningen. Samt kolla ut över en av de otaliga kanalerna.
Alligatorer, sköldpaddor och manateer (manatees) kan ibland simma alldeles nära, och lugnet och ljudet av cikador och grodor mitt bland husen är ganska oväntat för oss luttrade svenskar.

Piren

Inte många turister hittar hit, men piren i Cape Coral är ett skönt ställe.
Det finns en liten sandstrand och en pir med servering (inga 5-stjärniga middagar så klart, men du blir mätt) och det är ett bra ställe att hänga på.
Adressen är Yacht Club Community Park, 5819 Driftwood Parkway, Cape Coral.

Sun Splash Family Water Park

Ett kanonställe för dig som har blivit trött på Orlandos vattenparker. Här kan du och din familj ta det lugnt, glida runt i Lazy River och ha det skönt. Okej, det finns kittlande saker att åka nerför också, men i mindre skala så att säga. ”Fun for the whole family” passar alldeles utomordentligt.
Ta med badbyxor och baddräkter och åk till 400 Santa Barbara Blvd. Och glöm för allt i världen inte solskyddsfaktor. Och om du har tid och lust, kolla efter kuponger i gratistidningarna. Det kan ge ett antal dollar i rabatt.

Cape Coral, Sun Splash
©SUNSPLASHWATERPARK.COM

Restauranger

Det finns så klart en uppsjö av restauranger här (du är ju i USA), de flesta tillhör olika kedjor. Det finns några undantag, och vi vill gärna framhålla en liten udda restaurang, New England Moorings.
Ägaren Al är otrolig entusiastisk och framhåller med emfas att hans friterade seafood är gjord med en extra hälsosam olja. Han och resten av det friteringsglada gänget hittar du på 1326 SE 16th PL, Cape Coral.

Slutsats: Perfekt för barnfamiljer, golfare och alla som vill ta det lugnt – och kanske ta turer i kanalerna med en pontonbåt.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

LÄS MER: Åk till Sanibel och plocka snäckor