Boka hotell i Sarasota: Bäst boende på Siesta Key

3
5627

Boka hotell i Sarasota – då är det inte staden som gäller eftersom bäst boende i Sarasota framförallt finns på på Siesta Key.
Anledningarna är uppenbara:

  • Du vill bo vid en strand i världsklass.
  • Och ha Sarasotas centrum på bekvämt avstånd.

Längre ner på sidan ett mycket personligt urval av de bästa hotellen där, samt även i övriga delar av det extremt populära området.

Du kan också använda hotellkartan för att söka själv och boka hotell i Sarasota.

boka hotell Sarasota. Bäst hotell Sarasota, Siesta Key, Hotel auf Siesta Key
©BOOKING.COM

Boka hotell i Sarasota: Bäst bo vid världsberömda Siesta Beach

Sarasota är ju ett av de allra populäraste områdena på västkusten. Det är ofta vi hamnar där när svenskar som planerar en Florida-semester frågar om bra platser på västkusten. Boka med oss och du vet att du gjort ett bra hotellval och hamnar rätt! Följ våra tips och se upp för vilseledande hotellnamn och adresser.

Sarasota är målet för många som hört talas om den världsberömda stranden/sanden på Siesta Key. Det är skäl nog för att koncentrera sig på denna långsmala ö utmed Mexikanska Golfen.
Fastlands-alternativen är inte särskilt spännande och Lido Beach är visserligen en bra stadsnära strand, men inte på långt när lika spektakulär som Siesta Key Beach. (Tro mig, jag har bott här i många år.)

I sammanställningen börjar vi med hotell som vi gillar på Siesta Key. Det är det absolut bästa området, den bästa ön, för en semester i Sarasota.

Det finns massor av hotell i Sarasota-området. Om du gör en egen sökning finns en del hotell som antyder att de ligger på Siesta Key trots att de har en fastlandsadress. Se upp!
Är du tveksam, kontakta oss: info@florida.nu
Som vanligt vet Florida.nu sådant som en resebyrå inte känner till.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Siesta Beach Resort & Suites Tiki & Pool

En favorit i budgetklass. Förvänta er inget extra, men däremot ett bra pris. Rakt över gatan finns den berömda stranden och hotellet ligger mitt i livliga Siesta Key Village med många trevliga restauranger. Hit har extremt många svenska gäster hittat efter tips från oss. Ett av de mest bokade hotellen över huvud taget. Närheten till stranden och restaurangerna kompenserar för brist på lyx.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Tropical Breeze Resort

Det här stället skulle väl på svenska närmast kallas för stugby. Lägenheter i olika storlekar utspridda över ett stort område. Till och med villor vid havet. Hög mysfaktor och nära till allt. Vi gillar att ta den lilla omvägen till Siesta-stranden, d v s gå rakt västerut och närma sig den berömda sandstranden från dess norra ände. En härlig morgonpromenad. Missa inte en frukost på Broken Egg!

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

The Ringling Beach House 

Praktiskt taget på den berömda Siesta-stranden. Bara att korsa gatan och parkeringsplatsen. Man kan nästan få känslan av att hotellet ligger på sandstranden (den fantastiska). Läget på Beach Road innebär också att det är nära till mysiga Siesta Key Village med alla dess restauranger.
Många svenska gäster har skrivit till oss och tackat för tipset om detta fantastiska strandhotell.

DU BETALAR INGEN EXTRA BOKNINGSAVGIFT HOS FLORIDA.NU!

Hotellspecialisten Gunnar Hedqwist har ägt flera hotell i Florida. En av Gunnars favoriter kan bli ditt val eller så söker du hotell via specialerbjudanden från Booking.Rabatt, specialpris hotell Florida
Spara länken om du hittar något du gillar!

Genom att boka via en hotellsida som har vår symbol på sidan hjälper du Florida.nu att ge uppdaterad Florida-information.
Det kostar nämligen inget extra, samma låga Booking-pris genom att använda våra hotell-länkar. 

Boka hotell i Sarasota

Captiva Beach Resort

Ett av många småhotell längs Siesta Key Beach. Detta ligger alldeles intill den delen av stranden som kallas Crescent Beach. I närheten ett mindre shopping- och restaurangområde. Troligen billigaste hotellet på Siesta Key bland våra val.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Tropical Beach Resort

Nu väljer vi inte detta hotell enbart för närheten till Captain Curts Crab & Oyster Bar… På rätt sida av Midnight Pass Road, dvs strandnära, i ett område med många småhotell. Crescent Beach är en del av den berömda Siesta-stranden.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

The Capri at Siesta

Ett lågprisalternativ vid södra bron till Siesta Key.
Granne med Captiva Beach Resort.
Tio rum finns på det lilla hotellet där alla lägenheter har kök.
Strandnära och härlig trädgårdsmiljö runt lägenheterna.

boka hotell Sarasota. The Inn on Siesta Key Hotel Sarasota

The Inn on Siesta Key

Ett hotell vi inte besökt ännu. Men det utmärkta läget vid Siesta-strandens parkeringsplats och granne med Ringling Beach House (se ovan) räcker för att det ska få en plats här.

boka hotell Sarasota. Hyatt Residence Club on Siesta Key Hotel Sarasota

Hyatt Residence Club

Bland det lyxigaste man kan hitta på Siesta Key. Här känns det som om man som gäst tilldelats en privat del av den berömda Siesta-stranden. Förstklassig snorkling vid Point of Rocks strax intill.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Beach Club at Siesta Poolside D

Beach Club at Siesta Poolside D är en stuga med två sovrum. Läget vid Point of Rocks (Siesta-strandens enda del med klippor) är perfekt för snorkling och rakt över gatan finns ett litet shoppingcenter. (Ett semesterhus, inte hotell.)

boka hotel i Siesta Key Palms Hotel Sarasota. Favorithotell Sarasota.

Siesta Key Palms Hotel

Precis som grannen Hibiscus mittemot på andra sidan gatan ligger detta hotell inte på själva ön. Men ok gångavstånd till Siesta-stranden. Vad man får som kompensation: Lägre pris, gratis parkering, nära till Gulf Gates shopping med en bra Publix. Allt från liten studiolägenhet till stugor med plats för fyra gäster.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Island House Beach Resort

Här ska du hyra om du vill organisera en vistelse i Florida för hela släkten. Island House Beach Resort har plats för minst 20 personer och ligger på gångavstånd till både Siesta Key Village och den mest populära och mest kända delen av Siesta Key Beach.

boka hotel i sarasota Hibiscus Suites Hotel Sarasota. Favorithotell Sarasota.

Hibiscus Suites

Inte på själva ön! Skulle det nu vara fullbokat, eller Siesta-alternativen känns för dyra, är detta en nära och trevlig nödlösning. Inte längre bort än att man går till närmsta stranden på cirka 20 minuter. En trevlig promenad över bron dessutom. (Till den mest berömda delen av Siesta Key Beach är det dock fyra kilometer.)

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Lido Beach Resort

Allra bästa tänkbara läge på Sarasotas stadsstrand. Mycket för pengarna, vilket många svenska besökare kan intyga. Kort promenad till St Armands Circle och nära till Sarasotas centrum.

boka hotell Sarasota

Hampton Inn & Suites

Bra flygplatshotell för resenärer som vill bo på flygplatsen och ha gångavstånd till incheckningen. Med bilen tar du dig lätt till Lido Beach eller norrut till Anna Maria Island.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Home2 Suites by Hilton

Fräscht flygplatshotell på US 41, vilket betyder nära till stränderna på Anna Maria Island och till shoppingen på nya University Mall. Fråga efter Nina, och hälsa från oss, så kanske hon bjuder på en överraskning!

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Holiday Inn – Sarasota Bradenton Airport

Toppenhotell lite avsides, men ändå nära flygplatsen (gratis transfer). Fräscha rum, trevliga moderna lokaler. Ett bra val om man kan tänka sig att bo lite ”off”.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

The Ritz-Carlton

Bröllopsresa, eller du råkar ha lite extra pengar att spendera på boendet. Då är det här du ska bo. 5-stjärnig lyx, inget saknas. Utmärkt läge nära trevliga downtown och alldeles intill havet. Dessutom med tillgång till exklusiv strandklubb på Lido Beach.

Boka hotell i Sarasota – skriv till oss, fråga!

  • Tveka inte att fråga! Florida.nu har mångårig erfarenhet av att förmedla hotell till svenska Florida-resenärer. Vill du boka hotell i Sarasota anser vi oss också sitta på specialkunskaper om det utbudet som erbjuds på världsberömda Siesta Key.
  • Skriv till oss på info@florida.nu om du är det minsta tveksam – det gäller våra favoriter eller om du hittar något annat som känns bra via Bookings erbjudanden som du kan se här intill.

LÄS MER: Anna Maria Island, idyll med Old Florida

LÄS MER: Allt om att boka hotell i Florida, tips och varningar

3 COMMENTS

Comments are closed.