Boka hotell i Sarasota – då är det inte staden som gäller eftersom bäst boende i Sarasota framförallt finns på på Siesta Key.
Anledningarna är uppenbara:

  • Du vill bo vid en strand i världsklass.
  • Och ha Sarasotas centrum på bekvämt avstånd.

Längre ner på sidan ett mycket personligt urval av de bästa hotellen där, samt även i övriga delar av det extremt populära området.

Du kan också använda hotellkartan för att söka själv och boka hotell i Sarasota.

Booking.com

Boka hotell i Sarasota: Bäst bo vid världsberömda Siesta Beach

Sarasota är ju ett av de allra populäraste områdena på västkusten. Det är ofta vi hamnar där när svenskar som planerar en Florida-semester frågar om bra platser på västkusten. Boka med oss och du vet att du gjort ett bra hotellval och hamnar rätt! 

Följ våra tips och se upp för vilseledande hotellnamn och adresser.

Sarasota är målet för många som hört talas om den världsberömda stranden/sanden på Siesta Key. Det är skäl nog för att koncentrera sig på denna långsmala ö utmed Mexikanska Golfen. Fastlands-alternativen är inte särskilt spännande och Lido Beach är visserligen en bra stadsnära strand, men inte på långt när lika spektakulär som Siesta Key Beach. (Tro mig, jag har bott här i många år.)

LÄS MER: Anna Maria Island, idyll med Old Florida

I sammanställningen börjar vi med Siesta-hotell som vi gillar. Vi vill bestämt avråda från det gamla området längs US 41 nära flygplatsen. Hotellen här har sett sina bästa dagar och jag är förvånad över att en fräsch hotellkedja som La Quinta valt att lägga sitt hotell där.

Det finns massor av hotell i Sarasota-området. Om du gör en egen sökning är det många hotell som antyder att de ligger på Siesta Key trots att de har en fastlandsadress.
Se upp!
Är du tveksam, kontakta oss: info@florida.nu
Som vanligt vet Florida.nu sådant som en resebyrå inte känner till.

PETER SUNESON

boka hotell Sarasota. Bäst hotell Sarasota, Siesta Key, Floridas bästa stränder 2017
©BOOKING.COM
boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Siesta Beach
Resort & Suites

En favorit i budgetklass. Förvänta er inget extra, men däremot ett bra pris. Rakt över gatan finns den berömda stranden och hotellet ligger mitt i livliga Siesta Key Village med många trevliga restauranger. Hit har extremt många svenska gäster hittat efter tips från oss. Ett av de mest bokade hotellen över huvud taget. Närheten till stranden och restaurangerna kompenserar för brist på lyx.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Tropical
Breeze Resort

Det här stället skulle väl på svenska närmast kallas för stugby. Lägenheter i olika storlekar utspridda över ett stort område. Till och med villor vid havet. Hög mysfaktor och nära till allt. Vi gillar att ta den lilla omvägen till Siesta-stranden, d v s gå rakt västerut och närma sig den berömda sandstranden från dess norra ände. En härlig morgonpromenad. Missa inte en frukost på Broken Egg!

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

The Ringling
Beach House 

Praktiskt taget på den berömda Siesta-stranden. Bara att korsa gatan och parkeringsplatsen. Man kan nästan få känslan av att hotellet ligger på sandstranden (den fantastiska). Läget på Beach Road innebär också att det är nära till mysiga Siesta Key Village med alla dess restauranger.
Många svenska gäster har skrivit till oss och tackat för tipset om detta fantastiska strandhotell.

DU BETALAR INGEN EXTRA BOKNINGSAVGIFT HOS FLORIDA.NU!

Hotellspecialisten Gunnar Hedqwist har ägt flera hotell i Florida. En av Gunnars favoriter kan bli ditt val eller så söker du hotell via specialerbjudanden från Booking.Rabatt, specialpris hotell Florida Spara länken om du hittar något du gillar!
Genom att boka via en hotellsida som har vår symbol på sidan hjälper du Florida.nu att ge uppdaterad Florida-information. 
Det kostar nämligen inget extra, samma låga Booking-pris genom att använda våra hotell-länkar. 

LÄS MER: Allt om att boka hotell i Florida, tips och varningar

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Captiva Beach Resort

Ett av många småhotell längs Siesta Key Beach. Detta ligger alldeles intill den delen av stranden som kallas Crescent Beach. I närheten ett mindre shopping- och restaurangområde. Troligen billigaste hotellet på Siesta Key bland våra val.

boka hotell Sarasota. The Inn on Siesta Key Hotel Sarasota

The Inn on Siesta Key

Ett hotell vi inte besökt ännu. Men det utmärkta läget vid Siesta-strandens parkeringsplats och granne med Ringling Beach House (se ovan) räcker för att det ska få en plats här.

boka hotel i Siesta Key Palms Hotel Sarasota. Favorithotell Sarasota.

Siesta Key Palms Hotel

Precis som grannen Hibiscus mittemot på andra sidan gatan inte på själva ön. Men ok gångavstånd till Siesta-stranden. Vad man får som kompensation: Lägre pris, gratis parkering, nära till Gulf Gates shopping (t ex stans bästa Publix!).

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Lido Beach Resort

Allra bästa tänkbara läge på Sarasotas stadsstrand.
Mycket för pengarna, vilket många svenska besökare kan intyga.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Ritz Carlton

Bröllopsresa, eller du råkar ha lite extra pengar att spendera på boendet. Då är det här du ska bo. Utmärkt läge nära trevliga downtown och alldeles intill havet.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Tropical Beach Resort

Nu väljer vi inte detta hotell enbart för närheten till Captain Curts Crab & Oyster Bar… På rätt sida av Midnight Pass Road, dvs strandnära, i ett område med många småhotell. Crescent Beach är en del av den berömda Siesta-stranden.

boka hotell Sarasota. Hyatt Residence Club on Siesta Key Hotel Sarasota

Hyatt Residence Club

Bland det lyxigaste man kan hitta på Siesta Key. Här känns det som om man som gäst tilldelats en privat del av den berömda Siesta-stranden. Förstklassig snorkling vid Point of Rocks strax intill.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Island House

Både villor och lägenheter på Island House Beach Resort som ligger på absolut bästa strandläge. Anläggningen känns dock lite gammaldags (precis som flera andra hotell just här). Därför finns chans till bra pris, inte minst under lågsäsong.

boka hotell Sarasota

Hampton Inn

Bästa flygplatshotellet. Ganska nybyggt. Med bilen tar du dig lätt till Lido Beach eller norrut till Anna Maria Island.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

The Capri at Siesta

Ett lågprisalternativ vid södra bron till Siesta Key.
Granne med Captiva Beach Resort.
Tio rum finns på det lilla hotellet där alla lägenheter har kök.
Strandnära och härlig trädgårdsmiljö runt lägenheterna.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Beach Club at Siesta

Beach Club at Siesta by RVA känns större och mer robust än grannarna. Stor variation på lägenheter/rum. Stranden är nära, rakt över gatan finns ett litet shoppingcenter.

boka hotel i sarasota Hibiscus Suites Hotel Sarasota. Favorithotell Sarasota.

Hibiscus Suites

Inte på själva ön! Skulle det nu vara fullbokat, eller Siesta-alternativen känns för dyra, är detta en nära och trevlig nödlösning. Inte längre bort än att man går till stranden på cirka 20 minuter. En trevlig promenad över bron dessutom.

boka hotell Sarasota. Hotell-tips Sarasota och Siesta Key, Florida

Holiday Inn

Toppenhotell lite avsides. Fräscha rum, trevliga moderna lokaler. Ett bra val om man kan tänka sig att bo lite ”off”.

Boka hotell i Sarasota – skriv till oss, fråga!

  • Tveka inte att fråga! Florida.nu har mångårig erfarenhet av att förmedla hotell till svenska Florida-resenärer. Vill du boka hotell i Sarasota anser vi oss också sitta på specialkunskaper om det utbudet som erbjuds på världsberömda Siesta Key.
  • Skriv till oss på info@florida.nu om du är det minsta tveksam – det gäller våra favoriter eller om du hittar något annat som känns bra via Bookings erbjudanden som du kan se här intill.
  • Hundratals speciellt utvalda aktiviteter i Florida – utflykter, vattensporter, nattliv, biljetter – boka här!
  • Klicka på en aktivitet och sök vidare. Tips: Lägg till önskat datum.
Booking.com

KLICKA på ”Visa fler artiklar” för att se alla favoriter i Florida – era och våra val just nu.

Booking.com