Clearwater Beach restauranger
©VISITSTPETECLEARWATER.COM

Mat och dryck för alla smaker – från frukost till sista drinken

Clearwater Beach restauranger – här saknas absolut ingenting, inte heller beträffande barer och nattliv.
Efter många år som fastboende känner vi till de bästa krogarna och de trevligaste vattenhålen.

Clearwater Beach restauranger
©BACKWATERS

Clearwater Beach restauranger
– insidertips från söder till norr

Clearwater Beach restauranger – här finns inga trendrestauranger, kedjor typ TGI Fridays, Chilli’s, Apple Bee och Carabbas.
Dessa finner ni i Clearwater längs Highway 19. Carabbas ligger i korsningen Hwy 19 och Hwy 60.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

För att beskriva vad jag vill rekommendera tar jag er längs stranden i Clearwater Beach och börjar söderifrån nere på Sand Key, över bron som går söder ut mot Treasure Island.

Backwater’s

När ni har kört över bron så ser ni Marriott-hotellet på vänster sida. Strax söder om hotellet så ligger det ett strip mall (en lång rad affärer). Längst söderut i den längan ligger Backwater-restaurangen. Det är i och för sig en liten restaurang men ber ni dem sätta upp ett långbord bak på utomhusserveringen (på bryggan) så kan det fungera bra. Därför kan det vara bra att göra reservation tidigt på dagen. Bra mat, bra service, hyfsat pris.

Columbia

I norra ändan på denna strip mall, nästan uppe vid Marriott, ligger Columbia restaurangen (mycket välkänd).
Ganska stor restaurang och ni bör kunna få bord ganska lätt för en stor grupp, både på uteserveringen och inne. Mat med sydamerikansk och spansk inriktning. En favorit bland många.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

Både Backwaters och Columbias uteplatser ligger i öst och ni får skugga på kvällen.

Booking.com  
Clearwater Beach restauranger
©CESARE

Watercolour Steakhouse and Grill

Marriott har också en bra restaurang. Hög klass, dyr, kötträtterna absolut utmärkta. Utsikt över vattnet från restaurangen, ingen uteservering.

Rusty Bistro

På Sheraton-hotellet, bra restaurang men typisk hotellmiljö. Ej uteservering.

Cesare at the Beach

Ligger vid södra änden av CB (innan man kör över bron till Sand Key). Bra och mysig italiensk restaurang. Liten uteservering i söder (varmt sommartid). Utmärkt, vår personliga favorit.

 
Hyra hus i Florida
 
   

IHOP

Något kvarter norr ligger International House of Pancakes, IHOP. Pannkakor och annan frukost/lunch. OK.

Shephards

Hotellet Shephard har en mycket popular restaurang och tikibar. De serverar en popular buffémiddag till bra pris (runt $20/person).
Tikibaren är ett populärt kvällsnöje med livemusik och dans.

Jimmy’s Fish House

Strax norr om Shepards ligger Holiday Inn. Där finns en restaurang som heter Jimmy’s Fish House.
Gå in i hotellet och rakt fram genon lobbyn så ser ni den. Oftast har de livemusik underhållning på den ganska stora och trevliga uteserveringen. Serveringen ligger på sjösidan med utsikt över Golfen och mycket båttrafik. Bra mat, hyfsade priser. En av våra favoriter vad det gäller Clearwater Beach restauranger.

Clearwater Beach restauranger
©SHEPHARDS

Frenchy’s

Har flera restauranger och alla är i stort sett av samma kvalitet. Mycket “deep fried”-mat, mest seafood. På gränsen till fast food-nivå. Billig mat och öl. Ni bör nog kolla in på åtminstone en av dem när ni är här. Bara för att känna av “kulturen”.

Cooters

Är i stort sett samma som Frenchy’s. Ligger på Pointsetta Ave. Rustikt.

Crabby Bills

Är en ikon på beachen, ligger uppe vid småbåtshamnen. Ännu en restaurang som serverar mycket “deep fried”-mat, men kan vara värt ett prov. Tror det finns ganska stora bord bak på uteserveringen. Ej någon högre kvalitet men OK. Vi har bara varit där en gång, det räckte.

Palm Pavillion

Är i stil med Frenchy’s och Cooters vad beträffar maten och pris. Men här kan de ha bra underhållning med livemusik. Ligger på norra beachen. Det brukar vara mycket folk där på kvällarna, speciellt i baren. Rustikt. Bör kollas in.

LÄS MER: Boka bästa biljetterna till Orlandos nöjesparker

The Brown Boxer

Är ganska ny och vi har inte varit där. Mer som en sportsbar. Vet ej mycket om den. Ligger uppe på Mandalay Blvd.

Beachcombers

“Vita duken”. En av de bättre på beachen. Utmärkt mat och service, dyrt. Bordsbeställning är ett måste. En absolut favorit.

Bobby’s Bistro

På baksidan av Beachcomber ligger deras bistro. Populär bland de lokala, men en ganska liten restaurang med uteservering (under tak och i skugga).

   
Clearwater Beach restauranger
©CRABBY BILLS

Lobster Pot Bistro

Gillar ni hummer så har ni hittat rätt. Nyöppnad restaurang med utmärkt mat och service. En av de dyrare på CB.

Island Grill

Ligger ute på Island Estate, här går det “fina folket” som vill synas, mest lokalbefolkning. Bra mat och service, inte så dyr som man skulle tro, bra uteservering (enda nackdelen är att den ligger i söderläge och det blir enormt varmt när solen ligger på). Tikibar på uteserveringen.

  • En summering av restaurangerna på Hyatt-, Hilton- och Sand Pearl-hotellen: Dessa har utmärkt mat och service men väldigt opersonlig miljö. Hyatt och Hilton har uteservering.

Tate Island Grill (Sand Pearl Resort)

En utmärkt strandrestaurang. Ta en promenad på beachen, ät lunch eller middag här, barnen kan fortfarande leka i sanden.
Min personliga frukostfavorit ligger i marinabyggnaden (vid småbåtshamnen). En liten spartansk restaurang som besöks mest av lokalbefolkning. Absolut inget speciellt men de har en bra frukost.

Jag glömde baren uppe på taket på Pier 60 Hotel.
Ingen restaurang men en bra bar med en fantastisk utsikt över beachen. Ligger på 10:e våningen. Ett måste under en fin kväll med solnedgång över Mexikanska Golfen.

GUNNAR HEDQWIST

   
Booking.com

LÄSARNAS FAVORITER