Clearwater Beach restauranger – bra och strandnära

1
2860

Clearwater Beach restauranger – här saknas absolut ingenting, inte heller beträffande barer och nattliv.

Efter många år som fastboende känner vi till de bästa krogarna och de trevligaste vattenhålen.

Clearwater Beach restauranger – här finns inga trendrestauranger, kedjor typ TGI Fridays, Chilli’s, Apple Bee och Carabbas.
Dessa hittar ni i Clearwater längs Highway 19. Till exempel Carabbas som ligger i korsningen Hwy 19 och Hwy 60.

För att beskriva vad jag vill rekommendera tar jag er till några bra restauranger längs stranden i Clearwater Beach.

GUNNAR HEDQWIST

Clearwater Beach restauranger
©VISITSTPETECLEARWATER.COM

Mat och dryck för alla smaker – från frukost till sista drinken

Backwater’s

När ni har kört över bron till Sand Key ser ni Marriott-hotellet på vänster sida. Strax söder om hotellet så ligger det ett strip mall (en lång rad affärer). Längst söderut i den längan ligger Backwater-restaurangen. Det är i och för sig en liten restaurang men ber ni dem sätta upp ett långbord bak på utomhusserveringen (på bryggan) så kan det fungera bra. Därför kan det vara bra att göra reservation tidigt på dagen. Bra mat, bra service, hyfsat pris.

Columbia

I norra ändan på denna strip mall, nästan uppe vid Marriott, ligger Columbia-restaurangen (mycket välkänd).
Ganska stor restaurang och ni bör kunna få bord ganska lätt för en stor grupp, både på uteserveringen och inne. Mat med sydamerikansk och spansk inriktning. En favorit bland många.

Både Backwaters och Columbias uteplatser ligger i öst och ni får skugga på kvällen.

Clearwater Beach restauranger
©CESARE
Clearwater Beach restauranger
©BACKWATERS

Watercolour Steakhouse and Grill

Marriott har också en bra restaurang. Hög klass, dyr, kötträtterna absolut utmärkta. Utsikt över vattnet från restaurangen, ingen uteservering.

Rusty Bistro

På Sheraton-hotellet, bra restaurang men typisk hotellmiljö. Ej uteservering.

Cesare at the Beach

Ligger innan man kör över bron till Sand Key. Bra och mysig italiensk restaurang. Liten uteservering i söder (varmt sommartid). Utmärkt, vår personliga favorit.

Clearwater Beach restauranger
©CRABBY BILLS

IHOP

Något kvarter norr ligger IHOP (International House of Pancakes). Pannkakor och annan frukost/lunch. OK.

Shephards

Hotellet Shephard har en mycket popular restaurang och tikibar. De serverar en popular buffémiddag till bra pris (runt $20/person).
Tikibaren är ett populärt kvällsnöje med livemusik och dans.

Clearwater Beach restauranger
©SHEPHARDS

Frenchy’s

Har flera restauranger och alla är i stort sett av samma kvalitet. Mycket “deep fried”-mat, mest seafood. På gränsen till fast food-nivå. Billig mat och öl. Ni bör nog kolla in på åtminstone en av dem när ni är här. Bara för att känna av “kulturen”.

Cooters

Är i stort sett samma som Frenchy’s. Ligger på Pointsetta Avenue. Rustikt.

Jimmy’s Fish House

Strax norr om Shepards ligger Holiday Inn. Där finns en restaurang som heter Jimmy’s Fish House. Gå in i hotellet och rakt fram genom lobbyn så ser ni den. Oftast har de livemusik underhållning på den ganska stora och trevliga uteserveringen. Serveringen ligger på sjösidan med utsikt över Golfen och mycket båttrafik. Bra mat, hyfsade priser. En av våra favoriter vad det gäller Clearwater Beach restauranger.

Crabby Bills

Är en ikon på beachen, ligger uppe vid småbåtshamnen. Ännu en restaurang som serverar mycket “deep fried”-mat, men kan vara värt ett prov. Tror det finns ganska stora bord bak på uteserveringen. Ej någon högre kvalitet men OK. Vi har bara varit där en gång, det räckte.

Palm Pavillion

Är i stil med Frenchy’s och Cooters vad beträffar maten och pris. Men här kan de ha bra underhållning med livemusik. Ligger på norra beachen. Det brukar vara mycket folk där på kvällarna, speciellt i baren. Rustikt. Bör kollas in.

The Brown Boxer

Är ganska ny och vi har inte varit där. Mer som en sportsbar. Ligger på Mandalay Blvd.

Beachcombers

“Vita duken”. En av de bättre på beachen. Utmärkt mat och service, dyrt. Bordsbeställning är ett måste. En absolut favorit.

Bobby’s Bistro

På baksidan av Beachcomber ligger deras bistro. Populär bland de lokala, men en ganska liten restaurang med uteservering (under tak och i skugga).

Lobster Pot Bistro

Gillar ni hummer så har ni hittat rätt. Nyöppnad restaurang med utmärkt mat och service. En av de dyrare på CB.

Island Grill

Ligger ute på Island Estate, här går det “fina folket” som vill synas, mest lokalbefolkning. Bra mat och service, inte så dyr som man skulle tro, bra uteservering (enda nackdelen är att den ligger i söderläge och det blir enormt varmt när solen ligger på). Tikibar på uteserveringen.

Tate Island Grill (Sand Pearl Resort)

En utmärkt strandrestaurang på Sand Pearl Resort. Ta en promenad på beachen, ät lunch eller middag här, barnen kan fortfarande leka i sanden.
Min personliga frukostfavorit ligger i marinabyggnaden (vid småbåtshamnen). En liten spartansk restaurang som besöks mest av lokalbefolkning. Absolut inget speciellt men de har en bra frukost.

  • En summering av restaurangerna på hotellen Hyatt, Hilton och Sand Pearl: De har utmärkt mat och service men väldigt opersonlig miljö. Hyatt och Hilton har uteservering.

Utsikt mot solnedgången från baren på Pier 60 Hotel

Jag glömde visst baren uppe på taket på Pier 60 Hotel…
Ingen restaurang men en bra bar med en fantastisk utsikt över beachen. Ligger på 10:e våningen. Ett måste under en fin kväll med solnedgång över Mexikanska Golfen.

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

Comments are closed.