Snorkling i Florida – hitta bästa platserna här

3
4728

Snorkling i Florida, eller dykning med tuber – bästa området är Florida Keys.
Här finns något för alla nivåer.

Snorkla i grunt – och varmt! – vatten.
Dyk på djupet med proffsen.
Hittar du inte på egen hand med hjälp av vår topplista, boka en av utflykterna i Key West.

snorkling i florida, Snorkeling and diving in Florida, Schnorcheln und Tauchen in Florida
©PIXABAY

Snorkling i Florida Keys, guide till de 10 bästa platserna

Det är inte bara vattentemperaturen som gör snorkling i Florida till ett lämpligt vattenäventyr. Här finns många rev, stora som små. Dessutom konstgjorda rev, bland annat skapade av medvetet sänkta skrotskepp, för att rädda den marina miljön. Det pågår ett intensivt arbete på olika plan för att hjälpa naturen tillrätta.

Snorkling och dykning kan förstås praktiseras praktist taget överallt. Men inget område kommer i närheten av Florida Keys.

Mest kända platsen är John Pennekamp Coral Reef State Park och strax intill den berömda Kristus-statyn. Mest familjevänligt är Bahia Honda State Park. Proffsen väljer Looe Key medan jag själv helst skulle vilja besöka Dry Tortugas.

Hur som helst: Simma lugnt!
Och bli inspirerad till ett fantastiskt undervattensäventyr av de aktiviteter som GetYourGuide erbjuder och den topplista Coastal Living presenterar.

Från okänd strand i Key West till djupgående undervattensäventyr

Livsstilsmagasinet Coastal Living är, som namnet antyder, specialiserat på hur man lever bäst vid kusterna.
Deras redaktörer prickar ofta rätt i sina bedömningar av Florida. Så också denna gång då de presenterar en lista med de tio bästa platserna för snorkling i Florida Keys. Från den ganska okända stranden i Key West till det mest äventyrliga undervattensäventyret.
Listan presenteras något bearbetad och med tillägg från Florida.nu:s egna Florida-experter.

Snorkling i Florida, Snorkeling and diving in Florida, Schnorcheln und Tauchen in Florida
©COASTAL LIVING

Fort Zachary Taylor State Park, Dry Tortugas National Park, John Pennekamp Coral Reef State Park, Coffins Patch, Elliott Key, Alligator Reef Lighthouse, Sombrero Reef, Bahia Honda State Park, Key Largo Dry Rocks Reef och Looe Key.

1. Fort Zachary Taylor State Park

Det glittrande blå vattnet i Fort Zachary Taylor State Park är en inbjudande syn att se för både nybörjare och erfarna snorklare, en idealisk plats för att bekanta sig med det marina livet. Stranden, som är ganska okänd bland besökare eftersom den ligger lite “gömd”, har en strandpark med kafé. I närheten vandringsleder och guidade turer i det historiska fortet.

2. Dry Tortugas National Park

Den ultimata snorklingsutflykten ligger cirka 100 kilometer rakt väster om Key West: Dry Tortugas National Park(en av Floridas tre nationalparker), som endast är tillgänglig med färja eller sjöflygplan. Snorkling i kristallklart vatten samt även möjlighet till natt-snorkling. Naturligtvis ska även själva Fort Jefferson utforskas. Här göms spännande Florida-historia. Överkurs är förstås att stanna över natten, campingmöjlighet finns för denna variant av snorkling i Florida.

3. Pennekamp Coral Reef State Park

Rikligt med alternativ för vattenälskare vid John Pennekamp Coral Reef State Park, som är USA:s första state park under vatten. Parken sträcker sig över 70 nautiska kvadratkilometer. Från Cannon Beach kan man själva ta sig simmande till ett väl synligt skeppsvrak. Parken är dock mer känd för snorklingsturer betydligt längre ut i Atlanten i sällskap med erfarna guider som kan allt om korallreven och det livliga marina livet The Keys är kända för.

4. Coffins Patch

Fyra sjömil från Key Colony Beach i Marathon ligger Coffins Patch som är i topp bland snorklingsplatser i Middle Keys. En myriad av tropiska fiskar, koraller och andra marina djur vid ett rev som beskrivs som väldigt nybörjarvänligt. Området har ytterligare fem korallrev, ett av dem med den sjunkna spanska galeasen Ignacio (1700-tal).

5. Elliott Key

Det är lite av ingenmansland på Elliott Key i Biscayne National Park, så det kräver lite ansträngning (och en båt) att ta sig dit för att se reven och skeppsvraken i nationalparken (USA:s enda nationalpark under vatten). Vraken finns öster om Maritime Heritage Trail. För de som känner Florida väl är ön mest känd för att det planerades en bro hit ut och planerna på att bygga staden Islandia.

6. Alligator Reef Lighthouse

Besökare i Islamorada är bara en charterbåttur och tre nautiska mil från historiska Alligator Reef Lighthouse (en av de mest kända fyrarna i Florida Keys). Här kan snorklare kan hitta hundratals arter av marina djur, inklusive papegojfiskar, barracudas, rockor och sköldpaddor. Djupet är mindre än sju meter.

snorkling i florida, Snorkeling and diving in Florida, Schnorcheln und Tauchen in Florida
©PIXABAY
snorkling i florida, Snorkeling and diving in Florida,
©PIXABAY

7. Sombrero Reef

Utanför den enda riktiga stranden vid Marathon (Sombrero Beach) ligger Sombrero Reef som anses vara ett av de bästa korallreven för snorkling i Florida. Minsta djup bara halvmetern, som djupast cirka tio meter. Ovanligt stora korallformationerna har en bakgrund av intensivt blått vatten och det vimlar av färgglada tropiska fiskar och annat havsliv.

8. Bahia Honda State Park

Det är lätt att förstå varför Bahia Honda State Parks campingplatser är några av de mest eftertraktade i hela Florida. De ligger ju bara några meter från några av de bästa snorkelplatserna. Det grunda vattnet gör det lätt för nybörjare att simma, och livet i havet är rikligt. Paradoxalt: Strax intill den mest långgrunda stranden finns det djupaste sundet i Florida Keys.

9. Key Largo Dry Rocks Reef

En annan offshore-utflykt är Key Largo Dry Rocks Reef öster om John Pennekamp Coral Reef State Park och det är här vi hittar den berömda Kristus-statyn som sänktes där 1965. Den tre meter höga bronsstatyn, på 15 meters djup, sträcker armarna mot ytan, omgiven av tropisk fisk och annat marint liv.

10. Looe Key

En snorklings- och dykplats för de mer äventyrliga är korallrevet vid Looe Key. Revet, som är en del av Florida Keys National Marine Sanctuary, ligger på ett djup på upp till över 30 meter. Mäktiga och färgrika korallformationer med ett marint liv som bjuder på lite mer än de andra platserna, som lemon sharks och reef sharks samt en och annan goliath grouper.

3 COMMENTS

Comments are closed.