Favorithotell Key West, personligt urval av de bästa hotellen. Här vill vi vara i närheten av Duval Street. Promenad avstånd till alla nöjen. 

Florida.nu:s ägare Gunnar Hedqwist har varit hotellägare i Florida och är specialist på hotellmarknaden. Låt någon av Gunnars favoriter bli ditt val, eller sök hotell i Florida via specialerbjudanden från Booking.com.

Hittar du något du gillar – spara länken!
Rabatt, specialpris hotell FloridaDå hjälper du oss att fortsätta ge uppdaterad Florida-information genom att boka via en hotellsida som har vår symbol på sidan.
Det kostar nämligen inget extra, samma låga Booking-pris genom att använda våra hotell-länkar.

Favorithotell Key West, hotell-nyheter key west
©WIKICOMMONS
Booking.com  

Boka i mycket god tid för att få rätt pris i Key West

Att söka hotell i Key West kräver att man är ute i god tid, samt förstått att det är gångavstånd till nöjesgatan Duval Street som gäller.

I Key West vill man helst inte bo vid infarten eller vid flygplatsen. Prisvärda (billigast) hotell i Key West är bokade månader i förväg. Planera Key West-resan på ett tidigt stadium i förberedelsen för en semester i Florida.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

Att hitta bra (och prisvärt) hotell i Key West är besvärligare än på andra platser i Florida. Det räcker med ett större arrangemang (som Fantasyfest, en löpartävling, ett sportfiskearrangemang) för att det ska bli fullbokat och att priserna åker i höjden mer än vanligt.

Favorithotell Key West: Bo i rätt del av staden

Det finns tre viktiga råd för Key West som resmål:

  1. Planera i tid. Mycket att välja på, lätt att irra runt. Lita på våra råd. Vi berättar sådant som resebyråer inte känner till
  2. Boka i tid. Du vill betala rätt pris och de bästa och mest prisvärda rummen i Key West försvinner först. Framförallt eftersom priserna är höga redan från början.
  3. Bo i rätt del av staden. Studera en karta och sätt fokus på Duval Street och kvarteren där omkring. Till Duval Street ska du alltså ha gångavstånd. Hela gatan är exakt två kilometer, en promenad på ungefär 25 minuter.

Lyckas du inte hitta något boende inom ovanstående område ska du undvika att ta med hyrbilen till centrum. Det blir bara besvärligt och det enda parkeringsgaraget vi har hittat kan vara fullt.
Ta en taxi, eller varför inte en cykeltaxi. Självklart finns det också cykeluthyrning så att man på egen hand kan ta sig fram, helst på smågatorna.
Slutligen: Lita på att vår lista över favorithotell Key West är genomtänkt och tar dig till rätt boende.

GUNNAR HEDQWIST
PETER SUNESON

Favorithotell Key West

Southwinds Motel

Vi är mycket glada att detta budgethotell kommit tillbaka i vår sammanställning av bra hotellval i Key West. Nu med namnet Southwinds Motel istället för mer välkända Ocean Breeze Inn.
Räkna inte med någon lyx här. Däremot bra priser på ett fantastiskt läge, två gator från södra delen av Duval Street.

Favorithotell Key West

The Marker Waterfront

Nu har vi förflyttat oss till norra området av Duval Street, strax intill världsberömda Mallory Square. The Marker Waterfront Resort, som varit igång sedan 2014, har blivit ett populärt val bland våra besökare och platsar lätt i kategorin favorithotell Key West. Läget är minst sagt spektakulärt, kanske t o m det allra bästa i hela stan!

Favorithotell Key West

The Saint Hotel

Souther Cross Hotel har bytt namn till The Saint Hotel Key West och är ytterligare ett hotell på toppenläge, nära nöjeslivet. Det bäddar för ett lyckat besök i Key Wests centrala delar. Hotellet ligger strax intill Mile marker zero, nästan granne med Margaritaville och bara några hundra meter från Hemingway-museet.

Favorithotell Key West

Pegasus International

Ett “roligt” hotell, om uttrycket tillåts. Gammal härlig art deco-stil på en hörntomt granne med Duval street. Har sett sina bästa dagar, men man får mycket för pengarna på detta 3-stjärniga ställe.

Margaritaville Hotel Key West

Margaritaville

Westin Resort & Marina har blivit Margaritaville Key West Resort. Topphotell på bästa läge i hamnen. Ingen annan plats i Florida passar ju bättre för Margaritaville-konceptet än Key West!

Favorithotell Key West

Casa Marina Beach

Om vi nu måste välja ett storhotell är valet lätt. Casa Marina är en klassiker. Det räcker att nämna att hotellet drivs av Waldorf Astoria för att förstå att det är lyxigt. Läget är utmärkt nära nöjesgatan Duval Street samt har hotellet en egen strand. Det kan löna sig att hålla utkik efter specialpriser här, dock inte lika vanligt som på lyxhotell i andra delar av Florida.

Favorithotell Key West

El Patio Motel

Bland det enklaste vi kan hitta i centrala Key West. För dig som söker ett billigt alternativ.

Plustecken för närheten till Smathers Beach.

favorithotell key west

Paradise Inn

Väldigt typiskt Key West-ställe och Simonton Street är (både i norr och söder) en bra gata. Ett par kvarter från Duval Street. Vi gillar att de har en stuga som har plats för sex gäster.

Favorithotell Key West

Douglas House

Det är så här många vill bo i Key West. Vilket vi fått bevis för – mest bokade hotellet i Key West, och ett av de allra populäraste på hela denna sajt.
Ett riktigt mysigt ställe på ett bra läge som vi själva valt flera gånger under årens lopp. Att de erbjuder fri parkering är utmärkt bonus i en stad med ont om parkeringsmöjligheter.

Favorithotell Key West

Westwinds Inn

Vi gillar det lite udda läget i norra delen, nära till Mallory Square och hamnen.
Det är vanligare att man som hotellgäst hamnar i andra änden av Duval Street.

favorithotell key west

The Cabana Inn

Nu har vi hamnat på den lilla tvärgatan Applerouth Lane (mellan Duval och Whitehead). I samma kvarter som Margaritaville-restaurangen och på ett av de mest centrala lägena i stan.

Southernmost Inn Hotel Key West

Southernmost Inn

Budgethotell på bästa strandläge. Jag bor mycket hellre här än med högre standard för samma pris på långt avstånd från Duval Street.

   
 
“rideways"
 

Skriv till oss, fråga!

  • Tveka inte att fråga! Florida.nu har mångårig erfarenhet av att förmedla hotell till svenska Florida-resenärer.
  • Skriv till oss på info@florida.nu om du är det minsta tveksam – det gäller våra hotellfavoriter eller om du hittar något annat som känns bra via Bookings erbjudanden som du kan se här intill.
   

För bilder på denna (och övriga hotellsidor hos Florida.nu) gäller i första hand ©BOOKING.COM (som är den hotellportal vi valt att arbeta med). I övriga fall är bilderna från hotellets egen hemsida.

Booking.com