Boka hotell i Florida Keys – alternativ till Key West

3
5813

Boka hotell i Florida Keys, det betyder boende på intressanta platser som Key Largo, Islamorada, Marathon. 
För även om Key West är målet för resan måste man inte bo där.
Detta alternativ blir aktuellt om en eller flera av dessa önskemål gäller:

  • Unika naturupplevelser viktigare än nöjesliv.
  • Närheten till havet, t ex fiske och snorkling, viktigare än barhäng på Sloppy Joe’s.
  • Mer för pengarna med boende i Florida Keys.
favorithotell florida keys

Boka hotell i Florida Keys: “Pendla” från Marathon eller Islamorada

Under flera utflykter ner till fastland-USA:s sydligaste plats har vi valt andra orter för övernattningar.
Det finns mycket att välja på om man är beredd att göra som de bofasta – att “pendla” till Key West.
Vi tycker att Islamorada och Marathon är utmärkta övernattningsplatser.

Samma grundregel gäller för Florida Keys som för Key West:
Planera och boka hotell i Florida Keys i god tid. Även hotellen med lite avstånd till “huvudstaden” försvinner snabbt. Det händer – när det pågår något stort evenemang, och det är det väldigt ofta – att allt är fullbokat.

Vad som känns viktigt är att försöka anpassa sig till att hela vägen från Key Largo i norr ner till US 1 tar slut är en enda region. 170 kilometer som har Overseas Highway som enda väg.

Det gäller alltså att se Florida Keys som en helhet. Pendlingsavståndet till Key West är överkomligt om man bor i till exempel Marathon. För att orientera sig används milstolpar, s k mile markers, ett enkelt sätt att veta exakta avstånd mellan platser i ögruppen.

  • Om inte våra hotelltips räcker, sök med hjälp av hotellkartorna som har Islamorada respektive Marathon som utgångspunkter.
Boka hotell i Florida Keys

Hampton Inn

Nytt hotell som ligger vid infarten till Marathon, i ett område som förändrats mycket. Jag vet inte vad som fanns här tidigare, men Hampton har (i vanlig ordning) skapat en skön miljö nära avfarten till Key Colony Beach.

Boka hotell i Florida Keys

The Moorings Village

Centralt i Islamorada i ett område med villor och stugor ligger dessa villor. Den “privata stranden” är som vanligt en smal remsa sand utmed Atlanten, men visst kan man svalka sig här.

Boka hotell i Florida Keys

Bakers Cay Resort

Hilton Key Largo som bytte namn i samband med en omfattande renovering efter orkanen. Lugnt läge mellan Key Largo och Tavernier. En stor resort med litet strandområde mot Florida Bay.

Boka hotell i Florida Keys

Banana Bay Resort

Det känns bra att kunna erbjuda ett bra hotell i västra delen av Marathon. Allra helst som det krymper avståndet till Key West med 20-30 minuter, jämfört med övriga hotell i Marathon-området. Hotellet ligger nästan granne med världsberömda Seven Mile Bridge, därifrån cirka 70 kilometer till Key West.

Boka hotell i Florida Keys

Amara Cay Resort

Bra boutique-hotell (f d Islamorada Resort) känns som ett bra tillskott på Matecumbe Key. Inte lika aktivitet-intensivt som på övriga Islamorada-hotell. Det är bara ett par minuters till Lazy Days Restaurant, som serverar en härlig tonfiskmeny samt kan sportfiskaren få sin egen fångst tillagad av kocken.

Boka hotell i Florida Keys

Playa Largo Resort & Spa

Högklassiskt och fräscht på bra läge (Florida Bay-sidan) strax söder om Key Largos centrum. En stor och lyxig resort med många aktiviteter och restauranger.

Boka hotell i Florida Keys

Coconut Cay Resort

Centralt i Marathon, granne med flygplatsen. Mycket typisk The Keys-stämning. Väldigt enkelt och bland det mest prisvärda vi kan hitta i regionen.

Boka hotell i Florida Keys

Holiday Inn Key Largo

Normalt rekommenderas övernattning i Homestead/Florida City före Florida Keys. Detta är ett undantag för att komma lite längre före alla öar och broar.

Boka hotell i Florida Keys

Tranquility Bay Resort

Mycket fint hotell i västra delen av Marathon. Granne med Turtle Hospital och bara två kilometer till den världsberömda Seven Mile Bridge.

Boka hotell i Florida Keys

Lime Tree Bay Resort

I min smak det mest spännande läget i Florida Keys. Long Key är en ö och state park mellan Islamorada och Marathon. Få (om ens någon) plats ger samma äkta känsla av att bo mittemellan två hav.

Boka hotell i Florida Keys

Hyatt Place

Ett mycket populärt hotell som ofta har bra priser för att vara i denna del av Florida. Nära både Turtle Hospital och Seven Mile Bridge. Också vattennära förstås, men ingen strand.

Boka hotell i Florida Keys

Glunz Ocean Beach Hotel

Prisvärt och ett väldigt typiskt boende för en grupp hotell som ligger mot Atlanten i Key Colony, en trevlig liten förort till Marathon. Enkelt och funktionellt. Liten strand, de är sällan större i de här området. Hotellet blev totalförstört av orkanen och vi har med intresse följt rapporterna om en noggrann och omfattande renovering.

Boka hotell i Florida Keys

Postcard Inn Beach
Resort & Marina

Toppenläge i Islamorada, vid en bro på Atlant-sidan och nästan granne med Theater of the Sea, erbjuds härlig miljö med ett rikt båtliv samt utmärkta sportfiskemöjligheter. Vi är väldigt förtjust i platsen, med möjlighet att gå till olika bryggor, restauranger och aktiviteter som är knutna till andra hotell.

Boka hotell i Florida Keys

Pelican Cove Resort
& Marina

Vi kallar det “sportfiskehotellet” eftersom Islamorado är bästa tänkbara utgångspunkten för sportfiske i alla former. Vi befinner oss cirka en timma och 45 minuter från Key West. Vi gillar att alla rum på hotellet har en egen balkong. Båtcharter av olika slag finns i hamnen strax intill. Hotellet är ganska nyrenoverat.

Boka hotell i Florida Keys

La Siesta Resort
& Marina

Bra Florida Keys-känsla här. Båthamnen sätter prägel på hotellet. Mycket lämpligt för den sportfiskeintresserade – ingen annan plats i dessa trakter slår Islamorada på det området. Hotellet har visserligen Islamorada som postadress, men finns egentligen längre söderut på Upper Matacumbe Key.

DU BETALAR INGEN EXTRA BOKNINGSAVGIFT HOS FLORIDA.NU!

Rabatt, specialpris hotell FloridaHotellexperten Gunnar Hedqwist har ägt ett flertal hotell här i Florida. Låt någon av hans favoriter bli ditt val, eller sök hotell via specialerbjudanden från Booking.
Hittar du något du gillar, spara länken!
Om du bokar via en hotellsida som har vår symbol på sidan kan vi fortsätta ge uppdaterad Florida-information .
Det kostar nämligen inget extra, samma låga pris, genom att använda våra hotell-länkar.

Boka hotell i Florida Keys – skriv till oss, fråga!

  • Tveka inte att fråga! Florida.nu har mångårig erfarenhet av att förmedla hotell till svenska Florida-resenärer och vi har flera gånger övernattat i detta område.
  • Skriv till oss om du är det minsta tveksam – det gäller våra hotellfavoriter eller om du hittar något annat som känns bra via Bookings erbjudanden som du kan se här intill.

LÄS MER: Boka snorkling eller sportfiske hemifrån, spara pengar!

LÄS MER: Allt om att boka hotell i Florida, tips och varningar

3 COMMENTS

Comments are closed.