Fiska i Florida – boka här så nappar det säkert!

4
6107

Fiska i Florida är ett semesternöje som passar alla åldrar och alla nivåer av kunskap och intresse.
Vi har hittat över 25 aktiviteter, från billiga halvdagsturer till avancerat djuphavsfiske. Bara att välja!
Sammanställningen här ger några exempel. Klicka på ett fiskeäventyr och du hittar fler förslag.

Fiska i Florida – ett nöje i havet, i sjöar och i floder

Fiska i Florida
©SUNNY.ORG

Fiska i Florida – är du intresserad av sportfiske är Florida ett paradis.
Det finns hur mycket fisk som helst runt kusterna, i floderna och i sjöarna.
Du skulle kunna fiska – och få napp – varje dag under resten av ditt liv utan att behöva besöka samma ställe två gånger.

Som du förstår finns det obegränsat med möjligheter och vi kan lova förstklassigt fiske och minnen för livet.
Det har ingen betydelse om du är en van sportfiskare eller om du aldrig sett ett spö tidigare, vi kan nästan garantera att du kommer att få dina fiskar varma. Dessutom behöver du inte ljuga om storleken på fiskarna du drar in, bara en sån sak.

Nästan överallt i småbåtshamnarna kan du hyra en båt eller bara hänga med ett gäng entusiaster som åker ut med en fiskekunnig kapten.
Där kan du också köpa bete, spö, krok och all annan utrustning som hör till, om det inte ingår i priset för hyran eller turen så klart. Du får också bra råd vad som passar bäst beroende på årstid, tid på dygnet, vad du är ute efter med mera.

“The Sportfishing Capital of The World”

Rubriken syftar på Islamorada i Florida Keys. Tillsammans med närliggande Marathon ett paradis för dig är intresserad av sportfiske i någon form.

Fiska i Florida – från park till hav, från abborrar till svärdfisk

De största fiskeflottorna hittar du i The Panhandle i norr samt runt Florida Keys, men varje kust- eller sjösamhälle med självaktning brukar i alla fall ha några riktigt bra möjligheter till sportfiske.

Många hyrbåtar kör på säkra kort och tar dig till platser där du fångar makrill och liknande, medan andra lockar med djuphavsfiske både dag och natt där du kan landa en haj, tarpon, barracuda, svärdfisk eller nån annan spännande och kampvillig sort.
Du kan även fiska från en pir eller från stranden och för det mesta även i kanaler och parker, men det är bra att ha koll på de lokala förordningarna. Gå gärna in på den officiella webbplatsen, d v s Florida Fish and Wildlife-sajten, och läs vad som gäller beträffande regler, fiskekort med mera.

Föredrar du sötvattenfiske, kan du med fördel åka till Lake Okeechobee i södra Florida, som faktiskt är den fjärde största insjön i USA. Sjön har många fisksorter men är kanske mest berömd för sina osedvanligt stora abborrar (large mouth bass).

För säkerhets skull ska vi nämna att du inte får använda skjutvapen, dynamit eller elektricitet när du fiskar, men det faller ju inte direkt under rubriken sportfiske, eller hur?

“If people concentrated on the really important things in life, there’d be a shortage of fishing poles.”

Doug Larson

Bananer är bannlysta!

Vi vill också komma med ett hett tips om du vill fiska i Florida:
Ha aldrig bananer med ombord, eller något som ens avlägset påminner om bananer.

För de flesta kaptener är det en självklarhet att bananer bringar otur. Det gäller verkligen allt som har med bananer att göra; bananmuffins, banancookies eller till och med tryck med bananer på.

Du får givetvis inte heller bära kläder från Banana Republic.
Denna bananskräck är faktiskt så etablerad att det på fullt allvar sägs att klädföretaget ”Fruit of the Loom” fick ta bort bananen från sin logotyp eftersom sportfiskare annars vägrade bära deras kläder på sina fisketurer.

Frågan är om du ens får nynna ”Banankontakt” eller ”The Banana Boat Song” under tiden du är på båten.
Seriöst? Ja, vi vet inte, men vågar du chansa?

Florida Fish and Wildlife är en bra sajt att studera.

Kungen av fiskeutrustning

När det gäller utrustning rekommenderar vi verkligen ett besök i en Bass Pro Shop. Där finns definitivt allt du behöver – och mer därtill – för en lyckad fisketur. För närvarande finns butiker i Orlando, Palm Bay, Fort Myers, Islamorada, Miami, Dania Beach, Port St. Lucie, Tallahassee och Destin men flera kommer att öppnas.

LÄS MER: Så sparar du pengar på hyrbilen

LÄS MER: Fiska abborre i Lake Okeechobee

LÄS MER: Spara pengar på rätt val av hotell i Florida

LÄS MER: Hitta Floridas mest populära aktiviteter

4 COMMENTS

Comments are closed.